Acum la Digi FM Gabriel Cindea MARY J. BLIGE - Family affair

Prognoza meteo pe două săptămâni. De când încep ploile însemnate cantitativ

Umbrelă în ploaie
Foto: Profimedia Images

Regimul termic estimat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, în toate regiunile, iar oscilaţiile de temperatură vor fi completate de intervale cu ploi destul de consistente, după data de 22 mai, precum şi în primele zile ale lunii iunie, arată prognoza ANM.

În Banat, estimarea meteorologică pentru ultima decadă a lunii mai şi pentru primele zile din iunie, indică un regim termic în general apropiat de normalul climatologic caracteristic acestei perioade. Media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 24 şi 28 de grade, iar a celor minime între 12 şi 14 grade, cele mai scăzute valori termice urmând a se înregistra în perioada 22 - 24 mai. Ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate se vor înregistra în perioada 21 - 25 mai şi la început de iunie, dar intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special în timpul după-amiezelor, dar pe arii restrânse.

În Crişana, în prima săptămână, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, vor fi variaţii termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va creşte la 28 de grade în ziua de marţi (21 mai) se va ajunge la 24 - 25 de grade, în perioada 22 - 24 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 26 - 27 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 12 - 13 grade, uşor mai ridicată în data de 22 mai, când se va situa în jurul a 14 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 21 - 25 mai şi la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special la orele amiezii, dar pe arii restrânse.

În Transilvania, în această săptămână, se vor înregistra variaţii termice, mai ales pe durata zilei. Astfel, de la o medie ce va creşte la 26 de grade în ziua de marţi (21 mai) se va ajunge la 22 de grade pe 23 mai. Pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 25 - 26 de grade. Totodată, media temperaturilor minime va fi de 8 - 10 grade, uşor mai ridicată în data de 23 mai şi la început de iunie. Probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 23 şi 24 mai şi la începutul lunii iunie. În rest, va ploua pe arii restrânse.

În Maramureş, intervalul va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, respectiv o creştere a temperaturilor maxime la 27 - 28 de grade, în ziua de marţi (21 mai). Pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice se va produce o răcorire în zilele de miercuri şi joi (22 şi 23 mai) când sunt estimate valori în jurul a 23 de grade. Pentru sfârşitul lunii mai şi început de iunie, media temperaturilor maxime se menţine la peste 25 - 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 11 - 12 grade pe tot parcursul intervalului. Vor fi ploi în prima săptămână, pe arii mai extinse în perioada 22 - 25 mai, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate. Intervale cu ploaie vor fi şi în a doua săptămână, mai probabile şi din nou în extindere spre finalul lunii mai şi la început de iunie.

În Moldova, media regională a temperaturilor maxime va fi de 24 - 26 de grade, în perioada 20 - 23 mai, respectiv de 27 - 28 de grade, la finalul lunii mai şi început de iunie. De asemenea, minimele vor fi mai ridicate comparativ cu mijlocul lunii mai, până la o medie de 10 - 11 grade, în primele nopţi, şi de 13 - 14 grade spre finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată pe 22 şi 23 mai, dar şi spre finalul lunii mai şi la început de iunie. În restul intervalului, regimul pluviometric va fi deficitar, iar ploile vor fi posibile pe arii restrânse, îndeosebi în timpul după-amiezelor.

În Dobrogea, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa în continuare uşor sub normalul climatologic, însă tendinţa va fi de încălzire în zilele următoare, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 24 - 25 de grade. La începutul lunii iunie vor fi posibile valori termice de peste 25 - 26 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în regimul nocturm, respectiv o creştere a minimelor de la 10 grade, până spre valori în general de 13 - 14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 23 mai şi spre finalul intervalului de anticipaţie (la final de mai şi început de iunie).

În Muntenia, tendinţa generală va fi de încălzire, însă în primele zile, pe fondul nebulozităţii sau al instabilităţii mai accentuate, vor fi variaţii în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 23 şi 25 de grade. Pentru perioada 24 mai - 2 iunie, prezenta estimare indică valori termice maxime în general de 26 - 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 10 grade, în primele nopţi, apoi cu mici variaţii se vor situa între 12 şi 14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 mai, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate, dar şi după 30 mai. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special după-amiaza, dar pe arii restrânse.

În Oltenia, în primele zile, ca urmare a instabilităţii mai accentuate, se vor semnala variaţii în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 22 şi 24 de grade. După aceste zile mai răcoroase, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade. În acelaşi timp, temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul lunii iunie. Ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate se vor înregistra în perioada 21 - 25 mai şi, posibil, la început de iunie. Meteorologii estimează că intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, mai ales la orele după-amiezii, dar se vor înregistra pe arii ANM: restrânse.

La munte, la începutul perioadei analizate, vor fi variaţii de temperatură pe parcursul zilei. Media valorile termice va oscila între 12 şi 15 de grade. Pentru perioada 24 mai - 2 iunie, temperaturile maxime vor ajunge la 16 grade, în timp ce media celor minime va fi de 7 - 8 grade pe tot parcursul intervalului. În perioada 22 - 25 mai, vor fi ploi, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, însă episoade cu precipitaţii se vor consemna şi în restul intervalului, mai probabile şi din nou în extindere la final de mai şi început de iunie.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
RALUCA
Raluca Hatmanu: Destinațiile europene sunt afectate de supraturism...
Head coach of Romania Edward Iordanescu speaks on a press conferece at Bilino Polje Stadium on June 6, 2022, in Zenica, Bosnia and Herzegovina, ahead of UEFA Nations League match between Bosnia and Herzegovina and Romania. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Lotul României la Euro 2024. Cine este cel mai valoros jucător
Coldplay in concert at Ullevi Arena, Gothenburg, Sweden - 08 Jul 2023
Membrii trupei Coldplay s-au plimbat pe Lipscani înaintea primului...
Daniel Bîrligea in lotul pentru EURO 2024
Cine este Daniel Bîrligea, surpriza din lotul României pentru Euro...
Pe aceeași temă
Drops,Of,Rain,On,Blue,Glass,Background.,Street,Bokeh,Lights
Cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică în 13 judeţe. Vreme închisă în Capitală
Rainy,Day
Cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică în mai multe județe! Vremea...
Vijelie, furtună, ploi torențiale, averse, nori, fulgere, descărcări electrice, ploaie, tunete, vreme rea
Ploaie, grindină și vijelii: București și 16 județe sub cod galben de vreme severă!
Easter,Eggs,In,Grass,,Sunny,Weather
Vremea de Paște: temperaturi mai ridicate decât normalul în toată țara, cu ploi în prima...
Te-ar putea interesa și
Spring,Nature,Background.,Blossom,White,Snowdrop,Flowers,In,Snow,,Abstract
Cum va fi vremea în primele săptămâni ale lunii martie. Prognoza ANM
Vremea de Crăciun și Revelion/ Shutterstock
Vremea de Crăciun și Revelion. Temperaturi mai ridicate până la jumătatea lunii ianuarie 2024
Drops,Of,Rain,On,Blue,Glass,Background.,Street,Bokeh,Lights
Cod galben de ploi în zone din 13 judeţe, până joi dimineaţa. Cum va fi vremea în București
Prognoza pentru luna decembrie 2023
Prognoza pentru luna decembrie 2023. Cum va fi vremea de Crăciun
Partenerii noștri
Digi24 Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu ajung în țara noastră.
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că...
DigiSport S-a scris istorie în Ungaria - Elveția 1-3, al doilea meci de la EURO 2024
S-a scris istorie în Ungaria - Elveția 1-3, al doilea meci de la EURO 2024
PeRoz Prințul Louis, dans viral la „Trooping the Colour”. Poznașul familiei a oferit din nou imagini delicioase, spre încântarea publicului
Prințul Louis, dans viral la „Trooping the Colour”. Poznașul familiei a...
Film Now Vivienne, fiica lui Brad Pitt, nu a mai fost fotografiată alături de tatăl ei, de ani de zile. Cum se înțelege cu Angelina Jolie
Vivienne, fiica lui Brad Pitt, nu a mai fost fotografiată alături de tatăl...
Digi World Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul...
Stirile Kanal D Prima reacție a lui Babasha, după scenele uluitoare de la concertul Coldplay. A fost huiduit de un stadion întreg, dar iată care este, de fapt, adevărul din spatele apariției sale alături de trupa internațională: "Pentru cunoștința voastră, am avut și..."
Prima reacție a lui Babasha, după scenele uluitoare de la concertul...
ProFM Celine Dion, mereu cu gândul la copiii ei: "Dacă mor? Deja și-au pierdut tatăl". Și-a învățat gemenii cum să o ajute când are crize
Celine Dion, mereu cu gândul la copiii ei: "Dacă mor? Deja și-au pierdut...
Digi Life Schimbările climatice au cauzat, în medie, 26 de zile suplimentare de căldură extremă, în ultimul an. Cele mai afectate 5 țări
Schimbările climatice au cauzat, în medie, 26 de zile suplimentare de...
Ultimele știri din matinal
negrutiu
Analiza lui Florin Negruțiu: Cum a manevrat Marcel Ciolacu scena politică și de ce Gabriela...
Oana si Vlad Tuk Tuk
Oana Zamfir și Vlad Craioveanu au făcut istorie radio din tuk tuk
holy molly
Holy Molly și Zodier la matinalul Digi FM: cântece, fazan și povești amuzante
dr marius sava
Ce e bine să faci înaintea somnului de 5 ori pe săptămână? Dr. Marius Sava, somnolog, răspunde...
Ultimele știri
COLOGNE, GERMANY - JUNE 15: Switzerland squad celebrates Michel Aebischer of Switzerland (not showed) for his goal durin
EURO 2024. Elveţia câștigă meciul cu Ungaria: 3-1
kamala
Vicepreşedintele SUA anunţă un ajutor financiar de peste 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina
catalin
Cătălin Chirilă, aur în proba de canoe simplu 1.000 m la Campionatele Europene
Conclusion of G7 Summit
Scholz denunţă dorinţa lui Putin de a „dicta” pacea. Zelenski: Oferta lui Putin este un...