Acum la Digi FM VANESSA CARLTON - A thousand miles

Precizări ale Poliției: Jurnaliștii italieni, percheziționați pentru că Diana Șoșoacă a spus că i-au furat din casă și au droguri la ei

sosoaca scandal jurnalisti italieni
Poliția a făcut precizări în cazul scandalului dintre Diana Șoșoacă și jurnaliștii italieni.

Poliția a făcut precizări în cazul scandalului dintre Diana Șoșoacă și jurnaliștii italieni. Purtătorul de cuvânt al IGPR a explicat într-o conferință de presă susținută miercuri seara, pe lângă prezentarea evenimentelor, că senatoarea Diana Șoșoacă a spus polițiștilor că jurnaliștii i-ar fi furat documente din casă și au droguri la ei. După un control sumar al acestora, și al bagajelor lor „nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase, și nici substanțe interzise, așadar acuzațiile erau nefondate”. 

Scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista de la Rai 1, Lucia Goracci, a început după ce senatoarea s-a răzgândit în ceea ce privește interviul convenit.

„Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou și a menționat de asemenea faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri. Având în vedere aspectele menționate, în conformitate cu procedurile legale în vigoare polițiștii aveau obligația și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, control în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase, și nici substanțe interzise, așadar acuzațiile erau nefondate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Șirul evenimentelor petrecute în timpul scandalului dintre Șoșoacă și jurnaliștii italieni

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a relatat, miercuri, șirul evenimentelor din 10 decembrie:

„La ora 16.02, Secția 4 Poliție din Capitală a fost sesizată prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că în cabinetul său de avocatură din municipiul București are anumite divergențe cu o echipă de jurnaliști. La 16.06 primii polițiști au ajuns la fața locului și au intervenit pentru verificarea sesizării și dispunerea primelor măsuri legale. Din primele verificări, a rezultat faptul că în incinta cabinetului a izbucnit un conflict, motivul invocat fiind faptul că apelanta nu a mai dorit să realizeze un interviu care fusese inițial stabilit de comun acord. Ulterior a reieșit că jurnaliștii au intenționat să părăsească cabinetul, context în care apelanta le-ar fi închis ușa și nu i-ar mai fi lăsat să plece până la sosirea polițiștilor. În tot acest timp, între jurnaliștii din Italia și apelantă au avut loc mai multe discuții în contradictoriu. Jurnalista a ieșit din cabinetul de avocatură, fiind găsită de către polițiști în fața cabinetului”, a spus Drăgan.

Ulterior, s-au deplasat la fața locului și polițiști ai Biroului Ordine Publică din Secția 4. Jurnalista din Italia a revenit în cabinet.

„În cadrul activităților derulate de polițiști, soțul apelantei (Diana Șoșoacă – n.r.) l-ar fi împins și l-ar fi prins cu mâna de gât pe un agent de poliție și totodată ar fi lovit-o pe jurnalista din Italia. Ulterior, jurnaliștii au ieșit pe casa scărilor, iar conflictul a fost aplanat Polițiștii au adus la cunoștința persoanelor implicate că au dreptul de a se deplasa la sediul Secției 4 Poliție pentru a depune plângere, lucru care s-a și întâmplat”, mai spune Drăgan.

La ora 16.38, la sediul Secției 4 Poliție s-au prezentat jurnaliștii din Italia care s-au deplasat cu autoturismul personal, așadar nu au fost conduși la Poliție de către polițiști, ci s-au prezentat de bună voie pentru a depune o plângere.

La ora 17.00, la sediul Secției 4 Poliție s-a prezentat și Diana Șoșoacă, însoțită de soț. Ea a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru mai multe infracțiuni.

Practic, Diana Șoșoacă le-a spus polițiștilor „că este posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente din birou și a menționat, de asemenea, că asupra jurnaliștilor se află droguri”.

„În conformitate cu procedurile legale în vigoare, polițiștii aveau obligația să efectueze și a efectuat un control corporal sumar precum și al bagajelor în urma căruia nu au fost identificate bunurile reclamate ca fiind sustrase, nici substanțe interzise așadar acuzațiile erau nefondate”, a explicat Georgian Drăgan.

După ce jurnaliștii din Italia au fost informați că Diana Șoșoacă formulează plângere pentru săvârșirea infracțiunilor de violare a vieții private, violare a sediului profesional și lovire și alte violențe, aceștia au comunicat că nu doresc să mai participe la nicio activitate, nici să fie audiați, nici să mai depună plângere ș nici să mai comunice cu polițiștii, până când la sediul Poliției nu se deplasează un reprezentant al Consulatului Italiei la București.

Astfel, la ora 18.55 la sediul Secției 4 Poliție au venit reprezentanți ai Consulatului Italiei la București.

În urma discuțiilor, ei au declarat că doresc să depună plângere, să fie audiați, iar atașații au solicitat ca procedurile să fie derulate în prezența unui interpret.

În acest sens, la ora 21.30 la sediul Secției 4 a sosit un interpret autorizat și au început audierile jurnaliștilor.

„La ora 22.40 s-au finalizat audierile a doi dintre jurnaliști, însă nu au dorit să părăsească sediul secției, dorind să o aștepte și pe colega lor. În intervalul 21.30 - 22.30 jurnalista din Italia a fost audiată în calitate de parte vătămată cu privire la infracțiunile pentru care a dorit să sesizeze. La ora 23.35 cei trei jurnaliști și reprezentanții Consulatului au părăsit sediul Secției 4 Poliție”, a mai spus Drăgan.

Acesta a făcut precizarea că împotriva jurnaliștilor italieni nu au fost dispusă nicio măsură preventivă. Ei au fost informați cu privire la posibilitatea depunerii unei plângeri și lămurirea tuturor aspectelor sesizate.

Toate procedurile derulate de polițiști s-au derulat sub coordonarea strictă a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

În continuare, în această cauză se fac cercetări pentru lipsire de libertate și lovire sau alte violențe, în baza plângerii depuse de jurnalista din Italia, de violare a vieții private, violare a sediului profesional și lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate Diana Șoșoacă la 112 și ultraj, având în vedere că un polițist a fost agresat de soțul apelantei.

 

 

 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
darueste viata
Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu: Statul încă nu și-a făcut treaba...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
elena gheorghe 0629beee-e923-4e3c-b9d3-327d89d487aa
Elena Gheorghe, cele mai intime secrete dezvăluite la Matinalul Digi...
Româncă curtată de Brad Pitt
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de...
Pe aceeași temă
Scandal în armata israeliană/ Foto: Twitter
Scandal în armata israeliană, după ce au apărut postări cu soldaţi care se joacă cu lenjeria...
diana șoșoacă
Diana Șoșoacă: "Mă gândesc foarte serios să candidez la Primăria Iașiului"
politia-masina-3-2
Conflict între mai mulţi elevi ai aceluiaşi liceu din Arad. Unul adolescent a fost rănit şi...
politist-1ecuson-politia-romana
Poliţist din Timişoara, agresat şi ameninţat de un bărbat. Scandalul a continuat în...
Te-ar putea interesa și
florin negrutiu doi matinali si jumatate digi fm
Reacția lui Florin Negruțiu după ce Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș
Boeing/ Foto: Shutterstock
Un fost angajat Boeing, care a făcut dezvăluiri stânjenitoare despre companie, a fost găsit...
politia-masina-nou-inscriptionata
Un elev a făcut scandal în timpul unei ore şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. După...
diana șoșoacă
Diana Șoșoacă, încă o amendă după scandalul cu polițiștii. Cât mai are de plătit senatoarea...
Partenerii noștri
Digi24 Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce...
DigiSport Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca...
PeRoz Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani, iar oamenii i-au spus că „e prea tânără”: „Sunt invidioși!”
Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani...
Film Now Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World
Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele...
Digi World Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
ProFM Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani întregi. Prince a fost zâmbitor, Paris și Blanket, sobri
Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani...
Digi Life Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
regele charles
Mesajul transmis de regele Charles, bolnav de cancer, în Joia Mare: „Este...
Ultimele știri din matinal
craioveanu marius sava c1b68d54-7272-45e1-b73f-427e6c013cd9
Doctor Marius Sava, specialist în somnologie, ne dezvăluie secretele unui somn odihnitor. Care...
godina 1327e8db-847a-4dfe-823d-5b929efbaade
Marian Godină, despre stand-up, bancuri cu sau fără polițiști și despre cum se simte un...
prim ajutor WhatsApp Image 2024-03-21 at 10.35.262
Mituri în prim-ajutor: Adevăr vs. Ficțiune cu un instructor calificat
andreea balan, de partea buna a diminetii
Andreea Bălan: Din păcate pentru mine, perioada Andre nu e o perioadă frumoasă din viața mea...
Ultimele știri
Balene/ Shutterstock
Regele populaţiei maori vrea ca balenele să aibă aceleaşi drepturi ca şi oamenii
tramvaiul-41
Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă, 30 martie. Călătorii vor fi preluați de linia navetă 641
beyonce
Beyonce, vedeta afro-americană a muzicii pop, lansează primul său album country
e-factura2024
Guvernul a prelungit termenul în care nu se dau amenzi pentru cei care nu pot introduce...