Acum la Digi FM SAM SMITH - Diamonds (Beatmix Nou)

Poliția Capitalei: „Nu am încercat nicio secundă mușamalizarea” în cazul polițistului care a accidentat mortal o fată pe trecerea de pietoni

politist agresiv
Polițistul a devenit agresiv cu presa când a ieșit de la audieri Foto: captură video Digi24

Șeful Poliţiei Capitalei își cere scuze în cazul fetiței ucise pe trecerea de pietoni de un polițist. Bogdan Berechet susține că Poliția nu a încercat muşamalizarea situaţiei, după accident. În plus, de sâmbătă, toți polițiștii din București trebuie să raporteze misiunile și să anunțe în dispecerat când circulă cu girofarul și sirena pornite. E o măsură pe care a anunțat-o vineri seară șeful Poliției Capitalei, după accidentul mortal.

Accidentul s-a petrecut joi în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan lovind cu maşina două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital şi cea de a doua a murit pe loc.

Polițistul în cauză a fost eliberat din funcție și este cercetat pentru ucidere din culpă. Procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicția de a conduce, după ce au stabilit că nu avea nicio misiune urgentă, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră. 

„Precizăm faptul că, din informaţiile deţinute, inculpatul la momentul producerii accidentului se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, însă nu se afla într-o misiune specială care să reclame urgenţa şi care să justifice astfel folosirea semnalelor luminoase şi acustice. Cercetările sunt în derulare şi vor continua în direcţia lămuririi tuturor aspectelor cauzei”, a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

Polițistul, pus sub control judiciar și eliberat din funcție

Vineri seara, șeful Poliței Capitalei a declarat că polițiștii ar fi în misiune pe tot parcursul programului. Tot el susține că agentul a fost acoperit cu haine civile de colegii săi, nu ca să fie ascuns, ci din cauza frigului.

Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet, a anunţat vineri seară că a dispus retragerea din funcţie a agentului de poliţie care joi a accidentat mortal o fată de 13 ani pe o trecere de pietoni, subliniind că Poliţia Capitalei nu a încercat „nicio secundă muşamalizarea acestui eveniment”, relatează Agerpres.

„Cu privire la tragicul eveniment produs ieri, poliţiştii, împreună cu procurorul de caz, au demarat imediat cercetări pentru clarificarea cât mai rapidă a situaţiei şi a dispune măsurile legale. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus astăzi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform Statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei, este o anchetă în curs, am dispus retragerea de pe funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie”, a declarat Bogdan Berechet.

Șeful Poliției: Polițiștii sunt în misiune pe tot parcursul programului

El a adus clarificări în ceea ce priveşte informaţiile vehiculate în spaţiul public conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei ar fi transmis eronat faptul că poliţistul era în misiune, iar procurorul care a făcut vineri declaraţii a afirmat contrariul.

„Doresc să clarificăm această situaţie, respectiv faptul că poliţiştii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Declaraţiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieşit că poliţistul nu era într-o misiune urgentă. Poliţia Capitalei a transmis astăzi, în jurul orei 17:00, un răspuns la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 prin care am informat faptul că poliţistul se afla în misiune, desfăşurând activităţi specifice poliţieneşti. De altfel, unitatea de Parchet a şi emis un comunicat de presă prin care a informat opinia publică despre faptul că poliţistul nu era într-o misiune specială, care să reclame urgenţa sau să justifice folosirea semnalelor luminoase. Din păcate, ceea ce facem sau spunem nu o poate readuce la viaţă pe Raisa, însă poliţiştii vor continua ancheta desfăşurată de procurorul de caz şi vor pune la dispoziţie toate date pentru clarificarea rapidă a situaţiei. Precizez faptul că nu s-a încercat nicio secundă muşamalizarea acestui eveniment. Din contră, cred că suntem primii interesaţi de soluţionarea cazului şi de dispunerea măsurilor legale”, a precizat Berechet.

Polițist nervos după audieri

„Urmează să intre în vigoare o dispoziţie, pe care am transmis-o deja tuturor subunităţilor, ca la momentul la care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin staţia radio către toţi dispecerii, pentru a se cunoaşte la orice moment modalitatea şi condiţiile în care se deplasează autospecialele de poliţie”, a mai anunțat Berechet. El le-a cerut, totodată, tuturor poliţiştilor din Capitală să respecte „jurământul de credinţă, legile şi normele în vigoare", astfel încât "o astfel de tragedie să nu se mai întâmple”.

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Agentul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, el fiind audiat vineri de către procurori. După audiere, anchetatorii au decis că nu se impune reţinerea poliţistului şi l-au plasat sub control judiciar. La ieșire, polițistul a încercat să se ferească de presă, și-a acoperit fața și chiar a fost agresiv cu jurnaliștii. Iată imaginile: 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Căldură, încălzire, agent termic, Termoenergetica
Aproape 1.000 de blocuri din Bucureşti au rămas fără apă caldă. Unde s-au înregistrat cele mai...
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Incendiu la un bloc din Sectorul 2 al Capitalei. Patru persoane, transportate la spital
turist olandez
"Sunt șocat de ce se întâmplă pe străzile din București". Un turist olandez, uimit de ce se...
Incendiu puternic la un depozit de materiale de cherestea pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei/ Foto: News.ro
Incendiu puternic la un depozit de materiale de cherestea pe o stradă din Sectorul 1 al...
Te-ar putea interesa și
Evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă Urbană/ Foto: Facebook Nicușor Dan
Evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă Urbană” este reluat începând de sâmbătă...
Pompieri
Pagube în 13 judeţe şi în Bucureşti din cauza vântului puternic. Mai mulți copaci și stâlpi...
prelungirea ghencea
Nicușor Dan: "La Prelungirea Ghencea, peste două luni o să avem circulaţia pe 4 benzi până la...
Arestați, reținuți, cătușe
Cinci bărbați din București s-au deghizat în femei și au atras alţi bărbaţi în apartamente...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama...
DigiSport Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Arda Guler a marcat golul de trei puncte. ”Galacticii”, tot mai aproape de titlu
Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Arda Guler a marcat golul de trei puncte...
PeRoz Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore...
Film Now Morgan Freeman, fotografiat în public, la intrarea într-un restaurant din Beverly Hills. Și-a asortat ținuta cu mănușa specială pe care o poartă mereu pe mâna stângă
Morgan Freeman, fotografiat în public, la intrarea într-un restaurant din...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
bâlea lac
Zăpadă de peste 1 metru la Bâlea Lac. Risc crescut de avalanșe
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Euro,And,Lei,Currency,-,Close,Up
Doi funcţionari bancari, cercetaţi după ce ar fi furat aproape 140.000 de euro din contul unei...
Viorel Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro...
O stradă s-a surpat în orașul Slănic/ Sursa foto: DSU
O grădiniţă din apropierea străzii surpate din Slănic, afectată de tasarea terenului
bani-salariu
Un băiețel de șase ani din Gorj ar fi fost vândut pentru câteva sute de lei şi dus în...