Acum la Digi FM Gabriel Cindea MATT SIMONS - Catch and release (Deepend remix)

Un tânăr de 23 de ani, acuzat că a violat o fată de 13 ani în boxa unui bloc din Capitală, după ce s-ar fi cunoscut pe o aplicație de dating

politia-masina-3-2
Mașină de poliție

Poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 4 au pus vineri în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de racolare a minorilor în scopuri sexuale în formă continuată şi viol.

În fapt, la data de 8 octombrie, Secţia 15 Poliţie a fost sesizată, de către o femeie, cu privire la faptul că, în zilele de 30 septembrie, respectiv 1 octombrie, un tânăr pe care fiica sa, în vârstă de 13 ani, l-ar fi cunoscut prin intermediul unei aplicaţii online de dating, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu minora, prin constrângere fizică şi morală, în timp ce se aflau într-o boxă a unui bloc din Sectorul 4.

„Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Sector 4, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către un tânăr în vârstă de 23 de ani. Astfel, în vederea administrării materialului probator, la data de 20 octombrie 2023, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri. Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior, faţă de acesta, fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 4, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale şi viol. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a specialistului IT din cadrul Parchetului de lângă Curtea de Apel Bucureşti”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei, citat de News.ro.

Sursa citată mai precizează că efectuarea percheziţiei domiciliare şi dispunerea măsurii arestului preventiv, reprezintă etape în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, ce au drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Poliția Capitalei și procurorii atrag atenția:

În astfel de situaţii, atât Poliţia Capitalei, cât si procurorii specializaţi în investigarea cazurilor de acest gen atenționează:

Atunci când aleg o victimă, infractorii au două motivaţii principale:

- Un interes de natură sexuală, obiectivul fiind acela de a obţine materiale de natură sexuală (fotografii sau înregistrări video) sau o întâlnire în persoană, în scopuri sexuale.

- Un interes economic, obiectivul urmărit fiind acela de a obţine foloase materiale în urma şantajului.

Eşti victimă? Cere ajutor! Raportează evenimentul!

Mesajul poliţiilor din întreaga Europă pentru victime este „nu plătiţi şi nu vă fie ruşine să raportaţi fapta”.

„Dacă cineva încearcă să vă ameninţe prin publicarea de fotografii sau imagini compromiţătoare, dacă nu îi oferiţi bani sau nu continuaţi să îi oferiţi bani, poliştii recomandă urmatoarele:

- Nu trimiteţi alte materiale şi nu plătiţi nimic.

- Cereţi ajutor, nu sunteţi singuri.

- Păstraţi dovezile. Nu ştergeţi nimic.

- Opriţi comunicarea cu cei care vă cer bani. Îi puteţi bloca.

- Raportaţi evenimentul.

Foarte important: vă recomandăm să fiţi atenţi la «prieteniile» online pe care copiii dumneavoastră le întreţin. Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului”.

RECOMANDĂRI PENTRU PĂRINŢI:

Atunci când le oferiţi copiilor dumneavoastră posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, ţineţi cont de următoarele aspecte:

Comunicaţi deschis cu copiii despre Internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală.

Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care le întreţin. Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de copii pe dispozitivele de accesare a internetului.

RECOMANDĂRI PENTRU COPII:

Nu oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre tine sau familia ta (cum ar fi numele, vârsta, CNP, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care înveţi). Dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunţă-ţi imediat părinţi, căci este foarte probabil că au intenţii necurate.

Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar cei pe care îi cunoşti în realitate. Nu accepta niciodată să te întâlneşti direct cu cineva pe care l-ai cunoscut pe Internet! Nu folosi telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe Internet!

Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinţilor.

Nu uita că NU tot ceea ce vezi sau citeşti pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

În cazul în care primeşti pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschide. Nu accesa link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje.

Dacă cineva te face să te simţi inconfortabil pe Internet, poţi oricând să renunţi la comunicarea cu acea persoană. Nu eşti obligat să stai pe Internet mai mult decât consideri tu şi nici să suporţi ceea ce îţi provoacă neplăcere sau teamă; poţi oricând să îi scoţi de pe lista de contacte pe cei cu care nu vrei să mai comunici!

Cere ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care ai încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
sean diddy combs
Casele lui Sean "Diddy" Combs, percheziționate de agenți federali
Highway,2,Bucharest,-,Constanta,,Romania,-,10,August,,2021:
Şase persoane, reţinute într-un dosar de braconaj în care sunt cercetaţi şi patru militari...
incendiu ferma dacilor
Incendiu la Ferma Dacilor: Percheziţii domiciliare la adresele a șapte persoane fizice...
Chereches-prins-in-Augsburg
Percheziţii la Baia Mare, în dosarul privind fuga din ţară a lui Cătălin Cherecheş
Te-ar putea interesa și
Highway,2,Bucharest,-,Constanta,,Romania,-,10,August,,2021:
Un bărbat din Iași, arestat pentru că ar fi agresat sexual şi violat mai multe fete în timpul...
Angajat din industria farmaceutică, acuzat că a vândut peste 10.000 de comprimate de Fentanil şi Oxicodonă. Sunt cele mai periculoase droguri existente pe piață
Angajat din industria farmaceutică, acuzat că a vândut peste 10.000 de comprimate de Fentanil...
Institutul Marius Nasta, spital de pneumologie
Percheziţii la Institutul „Marius Nasta”, într-un dosar de corupţie
DIICOT
Mama lui Vlad Pascu, tânărul care a produs accidentul de la 2 Mai, vizată de perchezițiile...
Partenerii noștri
Digi24 Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre...
DigiSport Bogdan Lobonț s-a enervat la conferința de presă: ”Nu puteți să-mi spuneți asta!”
Bogdan Lobonț s-a enervat la conferința de presă: ”Nu puteți să-mi spuneți...
PeRoz Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că valorează de 1500 de ori mai mult. Ce era de fapt piesa
Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că...
Film Now Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată de mama ei, a rupt tăcerea: „A lăsat-o la mine și a plecat”
Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
oana radu si catalin dobrescu
Oana Radu, destăinuiri după despărțirea de soț: "Mergeam la terapie ca să...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Țânţar/ Shutterstock
În București au început să se aplice tratamentele pentru combaterea țânțarilor. Nu sunt...
Britney Spears
Britney Spears şi tatăl ei au ajuns la o înţelegere în cadrul disputei lor juridice, după ce...
Gabriela Firea
Ce scrie pe tricoul purtat de Gabriela Firea când și-a depus candidatura la Primăria Capitalei
slujba biserica
Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Slujbele care se țin de la Florii până la Paște