Acum la Digi FM Audienta nationalã LOST FREQUENCIES - Reality

Pasajul Doamna Ghica din București va fi inaugurat în vara lui 2023. Restricțiile de trafic vor dura trei luni

constructie pod
Construcția pasajului Doamna Ghica ar trebui terminată în vara lui 2023. / Foto: Shutterstock

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a nunțat că Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat în vara anului viitor, iar directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, estimează că restricţiile de trafic vor dura aproximativ trei luni.

Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au verificat marţi, 8 noiemrbie, stadiul lucrărilor la Pasajul de la Doamna Ghica, anunţând totodată restricţiile de trafic pentru perioada următoare. Circulaţia tramvaiului va fi întreruptă pe ambele sensuri pe Şoseaua Colentina până pe 21 martie, dar va fi introdusă o linie de autobuz.

"Pentru toată structura metalică, termenul este începutul lunii martie. Începând de vineri o să fie restricţii pentru realizarea acestei bucăţi (de pasaj, n.r.) care trece deasupra intersecţiei. Asta înseamnă că nu mai circulă tramvaiul. În loc de tramvai o să fie o linie de autobuz care suplineşte. Pe sensul către centrul oraşului, maşinile vor circula pe linia de tramvai. (...) (Pasajul va fi inaugurat, n.r.) vara anului viitor", a spus Nicuşor Dan, conform Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Nicușor Dan, despre motivele pentru care bucureștenii ar trebui să îl voteze pe el, nu pe Gabriela Firea: „Avem un primar care a băgat Primăria în faliment şi unul care a scos-o”

La rândul său, Radu Mihaiu a declarat că tramvaiele nu vor circula în intersecţie, dar că traseul va fi acoperit de autobuzul 621. El a menţionat că, alături de reprezentanţii STB, au fost găsite soluţii astfel încât intersecţia să nu fie blocată complet.

"Sensurile dinspre Colentina înspre Obor vor circula, deocamdată, în perioada următoare, pe linia de tramvai, celălalt sens fiind neafectat. Cu trecerea etapelor, se va circula invers, deci se va bloca sensul dinspre Obor înspre Colentina şi se va circula în sens invers pe liniile de tramvai. Important este să înţelegem că putem folosi aplicaţii precum Waze pentru a avea un trafic cât mai distribuit. Breteaua dinspre Colentina către Petricani va rămâne deschisă", a spus primarul Sectorului 2.

El a menţionat că se vor efectua lucrări în perioada iernii, dar nu şi pe timpul nopţii, având în vedere că şantierul produce mult zgomot. Se va lucra de luni până sâmbătă. El a adus în discuţie şi perspectiva montării liniei de tramvai pe pasaj, dar a subliniat că aceasta nu va fi instalată până nu va putea fi conectată cu restul reţelei.

"Lunea trecută a fost votat în Consiliul General un proiect care permite realizarea studiului de fezabilitate pentru tramvaiul de la Delfinului la Pipera. Atunci când va exista linie de tramvai de la Delfinului la Pipera se va putea monta şină de tramvai pe acest pasaj", a afirmat Radu Mihaiu.

Citește și: Primarul sectorului 2 a reacționat în scandalul ANI-Clotilde Armand: Și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație

Restricțiile de trafic apar din 11 noiembrie

Cristian Hiver a declarat că restricţiile de trafic vor dura aproximativ trei luni, dar a menţionat că se fac eforturi pentru a accelera ritmul de lucru.

"Prima restricţie de trafic va fi instituită de vineri, unde blocăm Colentina, în afara de linia de tramvai. Deci, se va circula pe trei benzi: două spre Obor, una spre Petricani; va fi până la începutul lunii ianuarie. După asta ne mutăm pe cealaltă parte a rondului, unde folosim linie de tramvai pentru traficul care iese din Obor spre ieşire pentru încă o lună şi jumătate. După asta, nu mai sunt restricţii de trafic. Odată ce tablierul este montat, sudat, vopsit pe punctele de sudură, nu vor mai fi restricţii. Deci, cam în jur de trei luni vor dura aceste restricţii. Noi încercăm să comprimăm timpul, încercăm şi mai repede", a spus directorul Trustului de Clădiri Metropolitane.

Citește și: Nicuşor Dan a semnat contractele pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare. Când încep lucrările

Nicuşor Dan a precizat că realizarea pasajului a fost o "aventură", în condiţiile în care Primăria Capitalei nu avea bani pentru acest proiect, dar "a blocat" o intersecţie pentru lucrări. El a adăugat că la preluarea mandatului de edil a trebuit să facă demersuri pentru a scoate primăria din faliment şi a recâştiga încrederea investitorilor în instituţie, în condiţiile în care firmele nu se prezentau la licitaţie.

Primarului Sectorului 2 a precizat că pe şantier există 300 de tone de tablier, din totalul de 987. El a menţionat că, deşi fostul primar general Gabriela Firea susţinea că există acest tablier, "nu l-a văzut nimeni, nicăieri", înaintea să fie livrat, în acest an.

"Aceste 300 de tone de tablier susţinea doamna fostă primar Firea că există undeva. Dacă ar fi existat aceste tone de tablier, s-ar fi văzut, vă garantez, aşa cum se vede şi acest tablier", a spus Radu Mihaiu.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga: Meciuri tensionate și derby-ul așteptat
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
Căldură, încălzire, agent termic, Termoenergetica
Aproape 1.000 de blocuri din Bucureşti au rămas fără apă caldă. Unde s-au înregistrat cele mai...
nicusor piedone cirstoiu
Sondaj CURS: Piedone, lider în intenția de vot la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu foarte...
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Incendiu la un bloc din Sectorul 2 al Capitalei. Patru persoane, transportate la spital
Bucharest, Romania - 4th Mar, 2024: Nicusor Dan, the Mayor of Bucharest, visit a multi-family housing block, built in the 50s, in Baltagului street no. 17, sector 5, where the Capital City Hall begins the consolidation works, with funds from the National
Nicuşor Dan: Începem evaluarea preliminară a imobilelor din Bucureşti pentru riscul seismic...
Te-ar putea interesa și
Nicușor Dan și Gabriela Firea
Gabriela Firea, declarații dure despre Nicușor Dan: „Nici măcar o roată nu s-a mai cumpărat în...
nicusor piedone cirstoiu
Cum stau în sondaje principalii candidați la primăria Capitalei 2024
turist olandez
"Sunt șocat de ce se întâmplă pe străzile din București". Un turist olandez, uimit de ce se...
tudor chirila
Tudor Chirilă, val de comentarii după ce l-a ironizat pe Cristian Popescu Piedone: „Am tot ce...
Partenerii noștri
Digi24 Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să...
DigiSport Gabriela Ruse - Caroline Garcia, LIVE VIDEO, ora 18:30, în direct la DGS 2. Românca, în sferturi la WTA 250 Rouen
Gabriela Ruse - Caroline Garcia, LIVE VIDEO, ora 18:30, în direct la DGS...
PeRoz O femeie își crește singură cei 12 copii: „Îmi este greu să le asigur hrana necesară!” Singurul lucru pe care l-ar schimba Veronica
O femeie își crește singură cei 12 copii: „Îmi este greu să le asigur...
Film Now Ce a făcut Tom Cruise în ziua în care unicul lui copil biologic a împlinit 18 ani. Suri, crescută doar de mamă de la 6 ani
Ce a făcut Tom Cruise în ziua în care unicul lui copil biologic a împlinit...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
ProFM Taylor Swift aruncă săgeți către foștii ei iubiți, Joe Alwyn și Matty Healy, în noul album: "Cum rămâne cu trădarea ta tăcută?"
Taylor Swift aruncă săgeți către foștii ei iubiți, Joe Alwyn și Matty...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
costuri ale alimentelor din România vs. Japonia
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Shenzhen, China
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă. Milioane de persoane, expuse...
zapada judetul salaj magura priei
De la 30°C și vreme de plajă, la 30 de cm de zăpadă și îngheț, toate într-o săptămână, în...
furt
Doi adolescenţi de 14 şi 17 ani, reținuți după ce i-au smuls unei femei două lănțișoare de la...
elena gheorghe
Ce face Elena Gheorghe pentru a arăta perfect. Silueta ei e neschimbată de când a intrat în...