Acum la Digi FM THE CHAINSMOKERS FT ZERB AND INK - Addicted

Medicul Gabriel Diaconu: Vacciniști și anti-vacciniști deopotrivă își datorează viața campaniilor de vaccinare începute în anii ‘50

gabriel diaconu
gabriel diaconu despre avort

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul psihiatru Gabriel Diaconu face o radiografie a societății intens polarizate, în contextul pandemic în care ne regăsim. De asemenea, medicul amintește de vremurile marcate de boli care luau prematur viețile bunicilor noștri, din cauza lipsei vaccinului salvator. În aceeași postare, Gabriel Diaconu vorbește despre expertul școlit pe Internet: un om fără de minte care se duce cu capul direct în gard.

Redăm, mai jos, postarea integrală a medicului psihiatru Gabriel Diaconu.

Lungul drum al imunizării: natural sau vaccinal?

Au existat dintotdeauna oameni care au supraviețuit unor boli cu rată mare de fatalitate. Care cu tratament, care cu o genetică propice. Sunt oameni care au trăit mult și bine cu paraziți, cu viermi intestinali. Mai sunt unii care, aproape în mod miraculos, au căzut de incredibil de sus și au trăit, că a fost accident de avion, sau că nu s-a deschis parașuta.

Astfel de povești excepționale inspiră, dau foc imaginației. Dar și induc în eroare.

Toți ne credem deosebiți. E o minciună pe care ne-o spune mintea noastră, cea care ne dă și un sens al identității. Pe mine mă cheamă. Eu sunt.

Dar individualitate nu e unicitate. Iar individualitate nu e nimic excepțional.

Pe toți dacă ne tai, curge sânge. Și zdrobitor de mulți dintre noi ne comportăm previzibil în fața bolii. Asta a permis, de altfel, documentarea medicală a anumitor afecțiuni. Tocmai din pricina acestei banalități putem recunoaște, de cele mai multe ori, un infarct sau un accident vascular.

Imunitatea dobândită “natural” se supune reperelor darwiniste. Cel mai adaptat supraviețuiește. Nu cel mai puternic. Și cu siguranță nu cel mai frumos ori deștept.

Urmează din asta că, de la o generație la alta, membri mai competenți imun ar trebui să se nască. Dar la fel de bine se nasc și agresori mai inteligenți. E un război al supraviețuirii care face victime inocente de ambele părți.

Victor Babeș, unul din microbiologii de frunte ai Regatului, a pierdut 5 (cinci) frați, toți morți înaintea vârstei de 5 ani de boli astăzi prevenibile vaccinal.

Încă era comun, când majoritatea populației actuale a României s-a născut, ca oamenii să piară prematur. Dar profilul de moarte se schimbase deja, prin campaniile intense de vaccinare a populației începute în anii ‘50.

Vacciniști și anti-vacciniști deopotrivă își datorează viața acelor campanii, căci mulți dintre părinții ori bunicii lor altfel ar fi murit pe drum. Pe drumul imunizării naturale.

Astăzi, când umanitatea se confruntă cu cea mai grea pandemie a vremurilor moderne, una care deja, în multe țări, a omorât mai mulți oameni decât gripa spaniolă de acum un secol, pare că ne-am pierdut de istorie.

Vrem să mâncăm sănătos, să bem apă de izvor, să respirăm aer curat, dar ne aruncăm în brațele morții ca să ce? Să aruncăm la gunoi un secol de medicină?

Uite ce a însemnat “imunizarea naturală” până acum, pe glob: aproape 5 milioane de morți. Și nu e ultima strigare.

Vor fi unii care comentează că și unele persoane vaccinate au murit de COVID. E just. E trist. Nu există soluții medicale perfecte pentru fiecare. Sunt oameni care mor de cancer în ciuda tratamentului. Sunt alții care mor de la o carie, în ciuda dentiștilor.

Dar proporțiile contează.

Să folosești bezmetic medicina funcție de ce-ți spune ție instinctul, ca și cum ar fi un supermarket, e probabil cea mai păguboasă idee, una prăsită - ce e drept - de business-ul medical și de marketing-ul de sănătate.

Oamenilor li s-a infuzat falsa idee că, stăpâni ai sănătății lor, sunt echipați să ia decizii. Să devină “parteneri” în relația medic-pacient.

Majoritatea analizelor “la cerere” pe care eu, ca doctor, le văd la pacienții mei sunt absolut gratuite, fără vreo noimă, majoritatea normale și în exces. Sunt aceiași oameni care pledează pentru “imunizare naturală” care cheltuie copios să afle că nu au nimic. Tone și tone de bani se duc în compulsivitatea unora, uneori mai morbidă decât boala. Pentru că nu au conștiința a ceea ce fac ei, dar nici a ceea ce facem noi.

Tot omul a ajuns să creadă că niște ore pe internet îi dau resursă să înțeleagă boala.

Dar pune-i pe aceiași oameni să învețe să piloteze un avion în același interval de timp, și apoi obligă-i să zboare, și se vor uita incredul la tine. Cum adică, să pilotez un avion, ești nebun?
E mai simplu să pilotezi un avion decât să tratezi o boală. Tocmai de aceea majoritatea celor care se oblojesc “după ureche” își fac mai mult rău decât bine, sau maxim ajung la probabilitatea datului cu banul, adică “alb sau negru”.

De pe deluțul ignoranței, păcăliți că e simplu, că au priceput, oameni fără de minte se duc cu capul în gard. Au memorat cuvintele, dar nu le cunosc semnificația. Insistă cu argumente, dar nu le pot felia. E o pâclă pe minte pe care nici măcar nu și-o recunosc. Reperul e atitudinea paranoică, în schimb, față de doctor. Eu știu mai bine! Spun ei.

Noi, ca specie, ne-am ridicat pentru că am colaborat. Am lăsat zidarii să construiască, brutarii să coacă pâine, generalii să ducă războaie, doctorii să vindece. N-am trimis brutari pe front, doctori la cratiță și zidari la capul bolnavului.

Contemporan, fiecare se pricepe la de toate. E boala secolului. Se cheamă “DIY”, din englezul “do it yourself” (“fă-o de unul singur”). E un fel de mândrie idioată că “te descurci”.

Unde te descurci? Ai cusut vreodată o rană? Ai făcut vreodată ceva mai mult pentru sănătatea ta decât să te ștergi la fund și apoi (dacă!) să te speli pe mâini?

Nu e o rușine să admiți că nu te pricepi. Deci nu te preface.

Imunizarea naturală a lăsat ciupituri de vărsat de vânt pe obrajii multora. I-a lăsat pe alții, după oreion, sterili, și nici astăzi ei nu pricep de ce. Pe alții i-a lăsat, după Infecții cu streptococ netratate, cu valve ale inimii distruse sau cu ticuri, sechele pe viață. De ce ai vrea, vreodată, să vezi cum e?

Du-te, măi omule, la doctor. Frica pe care o ai e copilăroasă. Și paradoxală. Aceiași oameni care mai bine să nu știe de sănătatea lor insistă să refuze un act medical banal: vaccinul.

Se iau după vecin. Se iau după ziar. Se iau după vedetă. Bine, se iau după vedeta care a trăit să își spună povestea picantă.

Ce păcat că nu se iau după regula bunului simț.

Sănătatea nu e modă, să-ți spună starleta cum să îți cumperi chiloții. Nu e “fashion”. Nu e “trendy”. Și cu siguranță, odată pierdută, n-o să te lămurească cineva probabil la fel de inept ca și tine ce ai de făcut.

Există, deci, un drum lung al imunizării. E pavat cu cruci, ca drumurile patriei pe unde circulă toată lumea în dispreț față de reguli. Vrem o țară “ca afară”, dar ne purtăm ca proaspăt coborâți din copac.
Pe moartea multora se va scrie educația acestei generații. Pe care, ca și în trecut, tot cei mai răsăriți o vor citi. Că dacă o citeau și cei de acum pe cea a înaintașilor, nu mai era cazul să scriu nici eu, nici să mai tot explice alții.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga (Liga 1): Meciuri tensionate și derby-ul...
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
Un medic și-a fracturat femurul, după ce trotuarul pe care se afla s-a surpat brusc/ Foto: Captură video Youtube
Un medic și-a fracturat femurul, după ce trotuarul pe care se afla s-a surpat brusc. Imaginile...
Femeie arestată/ Foto: Shutterstock
Un medic a fost reținut, după ce polițiștii din Ilfov au suspectat că o clinică privată a emis...
Bucharest,,Romania,-,August,13,,2018:,Details,From,The,Exterior
Chirurg de la Spitalul Floreasca, urmărit penal după ce și-a a înţepat un coleg cu un...
mita
Medic de la Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca, prins în flagrant când primea mită. Ar fi...
Te-ar putea interesa și
Highway,2,Bucharest,-,Constanta,,Romania,-,10,August,,2021:
Un medic din Arad a fost prins în flagrant în timp ce primea 20 kg de canabis
sare
Un medic cardiolog atrage atenția asupra consumului excesiv de sare din România, de peste trei...
Female,Medicine,Doctor,Offering,Helping,Hand,Closeup.,Friendly,And,Cheerful
Un medic și un asistent medical, acuzați că au luat mită în bani și produse pentru obținerea...
Thumbnail pt youtbe PARINTI PREGATITI Coroleuca
Tot ce trebuie să știi despre infertilitate și endometrioză - tratament, simptome și cauze...
Partenerii noștri
Digi24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la...
DigiSport Avantaj pentru FCSB, după Farul - CFR 5-1: ”roș-albaștrii”, tot mai aproape de adjudecarea titlului
Avantaj pentru FCSB, după Farul - CFR 5-1: ”roș-albaștrii”, tot mai...
PeRoz Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a...
Film Now Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?”...
Digi World Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au...
ProFM Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Cătălin Cîrstoiu
Cine este soția lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul din partea PSD-PNL la...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
catalin cirstoiu
Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: „Mandatul meu este pe masa coaliţiei”
David Popovici
David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. El s-a impus şi la 400 m liber: “Nu e...
Heavy rains negatively affect daily life in UAE
Inundaţii în Emirate: Trei lucrători filipinezi au murit, iar traficul aerian este în...
Parlamentul European
Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I și-a anunțat candidatura pentru Parlamentul European