Acum la Digi FM Ramon Cotizo MARK RONSON FEAT MILEY CYRUS - Nothing Breaks Like A Heart (Beatmix Nou)

Klaus Iohannis, mesaj la recepția de Ziua Națională: Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp

iohannis cotroceni
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj de Ziua Națională, la recepția de la Palatul Cotroceni.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

„La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm.

1 Decembrie este despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918. 1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile.

1 Decembrie reprezintă însă și amintirea dificultăților, deloc puține, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută.

Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul și pacea în regiune.

România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989.

Aderarea la Uniunea Europeană, eveniment de la care în curând se vor împlini 15 ani, a desăvârșit procesul de apropiere de valorile occidentale.

Participarea la construcția europeană și la dialogul internațional, fructificarea atuurilor geostrategice, economice sau culturale ale țării, toate se sprijină pe unitatea națiunii noastre, izvor al solidarității sociale și al coeziunii dintre cetățeni.

Sărbătorim astăzi Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe. Pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre.

Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinți, frați, surori, copii și prieteni. Pline de compasiune, gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate ale celor care au pierdut lupta cu boala. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferință, bolnavilor din spitale, urându-le însănătoșire grabnică și deplină.

Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să avem înțelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea.

Trebuie să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv ca cel care a devastat națiunea noastră în această toamnă.

Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există, dragi români, un alt drum decât acesta, al vaccinării, pentru a ne recâștiga normalitatea.

De Ziua Națională, transmit un mesaj special de respect și gratitudine personalului medical care se luptă până la epuizare pentru a salva vieți. Prin eforturi extraordinare, dumneavoastră, medici și paramedici, asistente și asistenți, infirmieri și ambulanțieri, voluntari, nu doar vă puneți în slujba celorlalți, dar ne dați tuturor încredere în forța societății noastre!

Ziua Marii noastre Uniri este de acum înainte legată de exemplul dăruirii pentru semeni a corpului nostru medical.

Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.

În același timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică.

De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp.

Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile.

Nu trebuie să uităm nicio clipă că obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic și european al României, stabilitatea și buna funcționare a statului.

Doar cu voință politică vom reuși să construim consens, nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni. Sunt optimist că lucrurile vor funcționa și că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pandemia va lua sfârșit la un moment dat și noi va trebui să fim pregătiți până atunci pentru a recupera decalajele încă foarte mari pe care le avem în raport cu țările din vestul Europei.

O societate trainică, sănătoasă și durabilă se construiește printr-un efort comun, prin muncă și sacrificii, prin punerea în prim-plan a agendei publice.

Este important să învățăm cu toții din lecțiile trecutului, ca să ne putem ghida mai bine acțiunile prezente și viitoare.
Să fim conștienți că împreună, uniți de aceeași parte a baricadei, vom putea să depășim aceste crize și vom reuși să redobândim echilibrul în societatea noastră.

Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecția solidarității este mai vie și mai actuală ca oricând.

Istoria ne-a demonstrat de nenumărate ori că, dacă rămânem uniți, putem să ne adaptăm oricăror realități și tendințe și că depinde de voința noastră, ca națiune, să trecem cu bine peste toate provocările.

Ca și în atâtea alte momente definitorii ale trecutului nostru, avem și acum resursele necesare, instrumentele potrivite și voința de a reuși.

Vă îndemn, așadar, să privim cu speranță spre viitor! Tuturor românilor, oriunde vă aflați astăzi, vă urez „La mulți ani!” și vă doresc multă sănătate! La mulți ani, România!”

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
darueste viata
Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu: Statul încă nu și-a făcut treaba...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
Rainy,Day
Vremea în România: ploi în est și sud, temperaturi mai ridicate în...
rovinieta 2024
CNAIR va monta noi camere de supraveghere pentru verificarea...
Pe aceeași temă
profimedia-0788519662
Mircea Geoană, despre şansele lui Klaus Iohannis de a conduce NATO
dacian ciolos4
Dacian Cioloş, despre candidatura lui Iohannis la NATO: Pentru România e un lucru bun. Sper să...
Close,Up,Of,Female,Hands,On,The,Steering.,Traveler,Girl
E oficial, s-a dat lege! Examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere poate fi...
traian basescu
Traian Băsescu, despre candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al...
Te-ar putea interesa și
Rumänien, Pressekonferenz Frank-Walter Steinmeier und Klaus Iohannis Pressekonferenz vom Präsidenten Rumäniens Klaus Ioh
Klaus Iohannis va candida pentru funcția de secretar general al NATO: „Alianța are nevoie de o...
Klaus Iohannis. Profimedia
Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la vila din Aviatorilor, renovată cu 7 milioane de...
klaus iohannis presidency
Preşedintele Iohannis a promulgat o lege prin care schimbul de locuinţă să poată fi realizat...
Regia Protocolului de Stat cheltuie 9 milioane de euro pentru a transforma un fost sediu de partid în reședința lui Klaus Iohannis. Reacția lui Marcel Ciolacu
Klaus Iohannis, după ce România a câştigat procesul Roşia Montană: „Suntem astăzi la momentul...
Partenerii noștri
Digi24 Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată...
DigiSport Mihai Iosif a folosit două cuvinte și spus de ce are nevoie Rapid pentru a depăși criza
Mihai Iosif a folosit două cuvinte și spus de ce are nevoie Rapid pentru a...
PeRoz "Asta nu e Kate!" VIDEO Val de reacții controversate, după ce prințesa de Wales a fost filmată la piață cu soțul ei
"Asta nu e Kate!" VIDEO Val de reacții controversate, după ce prințesa de...
Film Now Diferite ca de la cer la pământ! Sami, fata cea mare a lui Charlie Sheen, pozează pe site-uri deocheate, sora ei, Lola, postează citate din Biblie
Diferite ca de la cer la pământ! Sami, fata cea mare a lui Charlie Sheen...
Digi World VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste...
Stirile Kanal D Valoarea celei mai mari pensii din țara noastră. Unde a lucrat persoana care încasează venitul lunar
Valoarea celei mai mari pensii din țara noastră. Unde a lucrat persoana...
ProFM Gina Matache a rupt tăcerea. Cum se înțelege Radu Siffredi cu fostul soț al Oanei Matache: „Copiii sunt la ei”
Gina Matache a rupt tăcerea. Cum se înțelege Radu Siffredi cu fostul soț...
Digi Life Topul celor mai poluate oraşe din lume. Pe ce loc se află București
Topul celor mai poluate oraşe din lume. Pe ce loc se află București
Ultimele știri din matinal
andreea balan, de partea buna a diminetii
Andreea Bălan: Din păcate pentru mine, perioada Andre nu e o perioadă frumoasă din viața mea...
mirela oprisor 3dedc734-2ceb-41f6-b424-21ceaca2c736
Mirela Oprisor povestește cu umor despre drama din studenție: "Mi-au furat cârnații din...
andreea balan si iubitul
Andreea Bălan, ajutată de iubitul ei să își îndeplinească visul. Cum gestionează artista...
simona taranu digi fm2
Simona Țăranu, dezvăluiri inedite la Matinalul Digi FM: „Poate de aici vine și umorul, poate...
Ultimele știri
elon profimedia-0857886867
Elon Musk recunoaște că a luat ketamină și îi laudă beneficiile: Este utilă pentru a scăpa de...
Australian Open 2024, Day Fourteen
Iubitul Arynei Sabalenka a fost găsit mort. Tenismena urma să joace cu învingătoarea partidei...
day and night time change concept. Alpine meadow with tall grass on a background of mountains with sun and moon at twilight
Când are loc echinocțiul de primăvară în 2024
Miami Open Tennis, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA - 15 Mar 2024
Cine transmite la TV revenirea Simonei Halep în circuitul WTA