Acum la Digi FM Marius Dobre LIVE - ON AIR

Cum va fi vremea până la mijlocul lunii mai

Prognoza meteo
Nori, cer, prognoza meteo. Shutterstock

Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în toată țara până la mijlocul lunii mai, potrivit MEDIAFAX. Vor fi ploi și temperaturi care vor oscila de la o zi la alta, avertizează specialiștii.

Potrivit meteorologilor, în Banat, vremea va fi schimbătoare pe toată durata intervalului. Vor fi „alternanțe între temperaturi în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute în 3, 4 mai și între 9 și 12 mai”. Noaptea nu vor fi variații semnificative, iar temperaturile se va situa în jurul mediei de 10 grade, mai scăzut, spre 6...8 grade doar la începutul perioadei și din nou în 5 și 6 mai.

În prima săptămână vor fi ploi în general de scurtă durată, pe arii restrânse și mai ales după-amiaza, apoi va crește probabilitatea ca aria acestora să fie mai extinsă.

În Crișana, perioada va debuta cu o scurtă și ușoară încălzire, astfel că mediile maximelor vor fi în primele două zile de 22...24 de grade. Apoi se va răci până în 4 mai, când temperaturile vor coborî spre 18 grade. Până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative, iar temperaturile se vor menține în jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în 1, 5 și 6 mai și cele mai ridicate după data de 11 mai.

Vor fi ploi pe suprafețe mici și în general slabe cantitativ în perioada 1 – 8 mai, iar ulterior va crește probabilitatea ca acestea să acopere arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ.

În Transilvania, în prima săptămână vor fi alternanțe termice, cu medii ale maximelor între 18 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 1 și 4 mai. Apoi nu vor mai fi variații semnificative, astfel încât temperaturile vor oscila ușor în jurul a 19 grade. Temperaturile minime vor înregistra cele mai scăzute valori în 2 mai, aproximativ 3 grade, iar în restul perioadei se vor situa între 6 și 8 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va crește din 7 mai, iar până atunci acestea vor fi doar pe arii restrânse și cu precădere după-amiaza.

În Maramureș, regimul termic va avea fluctuații în prima săptămână de prognoză. În primele două zile se va încălzi, în următoarele se va răci, apoi se va încălzi din nou. Media maximelor va fi între 18 și 22 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 4...5 grade.

Vor fi ploi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și în general slabe cantitativ până în data de 7 mai, apoi va crește probabilitatea de extindere a acestora.

În Moldova, în prima săptămână a intervalului media temperaturii maxime va avea variații de la o zi la alta și se vor înregistra valori de temperatură cuprinse între 16 și 20 de grade, urmând ca în a doua săptămână, valorile termice diurne să crească treptat de la 16 grade până spre 20 de grade. Temperaturile medii nocturne se vor încadra în prima săptămână între 3 și 8 grade, cu cea mai coborâtă valoare pe 2 mai și cea mai ridicată pe 7 mai. În a doua săptămână, temperaturile minime medii vor fi în creștere spre 10 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

În Dobrogea, temperatura maximă va fi în prima săptămână între 13 și 19 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 3 – 4 mai și cele mai ridicate valori spre sfârșitul săptămânii. În primele zile ale celei de a doua săptămâni, temperaturile diurne vor coborî spre 17 grade, apoi vor atinge 20 de grade în ultimele zile din interval. Temperaturile minime vor fi între 7 și 9 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

În Muntenia, în prima săptămănă a lunii mai, temperaturile vor oscila de la o zi la alta și mediile se vor încadra între 17 și 21 de grade. Apoi în cea de a doua săptămână temperaturile se vor încadra între 20 și 22 de grade. Temperaturile minime vor fi între 6 și 9 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 1 - 3 mai.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 7 mai. Până atunci ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

În Oltenia, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 20...21 de grade la începutul intervalului spre 17 grade în 3 și 4 mai, urmând ca apoi să crească din nou spre 21 de grade în ultimele zile ale primei săptămâni. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor fi în medie de 19...21 de grade. Valorile termice nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade.

Ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, dar din data de 7 mai va crește probabilitatea ca acestea să fie mai extinse.

La munte, vremea nu va avea modificări substanțiale pe aproape tot intervalul, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor fi între 8 și 10 grade, iar ale minimelor între 1 și 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere din 7 mai, au precizat meteorologii.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Rainy,Day
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă. Unde se vor...
Branch,Of,A,Tree,In,Snow
Meteorologii, anunț de ultimă oră. Zonele din țară aflate sub cod galben de ninsori abundente...
ploi
Vreme rece până sâmbătă dimineața în toată țara. Județele care se află sub avertizare cod...
Rainy,Day
Cod galben de ploi torenţiale şi chiar furtuni, în anumite regiuni din țară, până joi seară...
Te-ar putea interesa și
Easter,Eggs,In,Grass,,Sunny,Weather
Vremea de Paște: temperaturi mai ridicate decât normalul în toată țara, cu ploi în prima...
Ploaie, precipitații, torențială
Val de aer rece în România. Meteorolog ANM: „Temperaturile scad și se vor înregistra și...
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Vreme mai caldă decât în mod normal, în următoarele două săptămâni din aprilie. Prognoza...
Cum va fi vremea în minivacanţa de Paşte/ Shutterstock
Cum va fi vremea în minivacanţa de Paşte. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Partenerii noștri
Digi24 O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama...
DigiSport Reacția lui Steliano Filip, după ce s-a zvonit că revine în fotbalul românesc: ”A existat o serie de discuții”
Reacția lui Steliano Filip, după ce s-a zvonit că revine în fotbalul...
PeRoz Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore...
Film Now Morgan Freeman, fotografiat în public, la intrarea într-un restaurant din Beverly Hills. Și-a asortat ținuta cu mănușa specială pe care o poartă mereu pe mâna stângă
Morgan Freeman, fotografiat în public, la intrarea într-un restaurant din...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
bâlea lac
Zăpadă de peste 1 metru la Bâlea Lac. Risc crescut de avalanșe
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Euro,And,Lei,Currency,-,Close,Up
Doi funcţionari bancari, cercetaţi după ce ar fi furat aproape 140.000 de euro din contul unei...
Viorel Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro...
O stradă s-a surpat în orașul Slănic/ Sursa foto: DSU
O grădiniţă din apropierea străzii surpate din Slănic, afectată de tasarea terenului
bani-salariu
Un băiețel de șase ani din Gorj ar fi fost vândut pentru câteva sute de lei şi dus în...