A murit marele actor Costel Constantin, la vârsta de 82 de ani. Artistul a jucat pe mai multe scene importante ale teatrului românesc. Maestrul nu era cunoscut cu probleme de sănătate.
Anul trecut, actorul Costel Cosntantin s-a retras din activitate. După șase decenii de carieră, a jucat ultimul său rol pe scena Teatrului Național din București. În iunie 2023, și-a luat rămas bun de la public, după ce a a jucat pentru ultima dată în piesa „Omul care a văzut moartea”.
Decesul lui Costel Constantin a fost anunţat şi pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional.
"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie a marelui actor Costel Constantin, un coleg minunat, un artist desăvârşit, cu o lungă şi o prodigioasă carieră atât în teatru, cât şi în film, cu zeci de roluri memorabile! (...) Dumnezeu să-l aibă în paza Sa! Condoleanţe familiei", este anunţul postat pe pagina de socializare.
Costel Constantin a fost unul dintre cei mai iubiți actori români de teatru și film. S-a născut pe 20 octombrie 1942. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A debutat ca actor la Teatrul Național din Iași, unde a și activat în perioada 1965-1969. Pe scena Teatrului Național din Bucuești a debuta în 1970, cu rolul Nick din piesa Cui i-e frica de Virginia Woolf? de Edward Albee.
Activitatea teatrală a desfăşurat-o, în mare parte, la Teatrul Naţional ''I.L.Caragiale'' din Bucureşti (din 1969). A jucat în numeroase piese, atât în roluri principale, cât şi secundare, dovedind aceeaşi forţă interpretativă: ''Numele Trandafirului'', după romanul lui Umberto Eco (regia Grigore Gonţa, premiera 7 noiembrie 1998), ''Nunta lui Krecinski'', de A.V. Suhovo Kobâlin (regia Felix Alexa, premiera 7 mai 2000), ''Crimă pentru pământ'', o dramatizare după romanul lui Dinu Săraru (regia Grigore Gonţa, premiera 26 octombrie 2002), rolul lui Ştefan cel Mare în ''Apus de soare'', o adaptare după piesa lui Delavrancea, a regizorului Dan Piţa şi a actorului însuşi (premiera la 13 mai 2004), ''Burghezul gentilom'', o adaptare modernă după Moliere (regia Petrică Ionescu, premiera la 26 septembrie 2006), ''Sâmbătă, duminică, luni'' de Eduardo De Filippo (regia Dinu Cernescu, 2007), ''Sinucigaşul" de Nikolai Erdman (regia Felix Alexa, 2009), "Vizita bătrânei doamne" de Friedrich Dürrenmatt (regia Alexander Morfov, 2011), "Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare (regia Petrică Ionescu, 2015), scrie Agerpres.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!