Acum la Digi FM Oana Zamfir și Vlad Craioveanu Kris Kross Amsterdam - Stay (Never Leave)

Coronavirus România: Cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19. Un nou record de pacienți internați la ATI

Pacient cu COVID-19, coronavirus, SARS-CoV-2, în spital, ventilat mecanic, Terapie Intensivă, ATI
Foto: Shutterstock

În ultimele  24 de ore au fost 2.121 de cazuri noi de COVID-19, din 23.476 de teste efectuate. Alți 73 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de decese zilnice de la începutul pandemiei. De asemenea, la Terapie Intensivă a fost atins un nou record de pacienți aflați în stare gravă, 608.

Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 518 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (44 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria 50-59 de ani, 15 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani.

69 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097. Dintre acestea, 608 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.540.222 de teste. Dintre acestea 23.476 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.771 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.705 la cerere.

Pe teritoriul României, 11.433 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.834 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.695 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.858 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.312 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 1.808 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 246.400 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.766 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.999 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  120 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 7 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Foto: Shutterstock

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
zuckerberg yacht
Yahturile miliardarilor din domeniul tehnologiei, de la Mark...
maria cârneci
Maria Cârneci, despre cum a început povestea de dragoste cu soțul...
Palatul construit pe malul Mării Negre, la Gelendjik/ Foto: Captură video Youtube
Imagini inedite din „palatul de un miliard de euro al lui Putin”...
Pe aceeași temă
AstraZeneca/ Profimedia
AstraZeneca retrage vaccinul Covid la nivel global. Compania se confruntă cu un proces din...
Young,Ill,Female,Have,A,Cough,And,Sore,Throat,In
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, îngrijorat de primul pacient cu coinfecție...
Coronavirus SARS-CoV-2 cu mutații de COVID-19
Medicii au descoperit primul caz de paralizie a corzilor vocale cauzat de virusul care...
Medic, doctor eliberează unui pacient concediu medical, rețetă, tratament, prescripție, anamneză, discută de boală, bolnavi, afecțiuni, medicină, cabinet
Concediul medical al bolnavilor de Covid-19 nu se va mai plăti 100%, ci doar 75%. Se sistează...
Te-ar putea interesa și
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 ce dă COVID-19 în Italia
Numărul de cazuri de Covid-19, în continuare în creștere, în România. Peste 11.000 de persoane...
Coronavirus SARS-CoV-2 cu mutații de COVID-19
OMS solicită Chinei accesul nerestricţionat pentru a determina originile COVID-19
test covid profimedia
Ministerul Sănătăţii anunță că s-au înregistrat peste 7 000 de cazuri noi de infectare cu...
joe, jill biden (2)
Joe Biden, aspru criticat după ce nu a purtat mască de protecție, deși soția sa are Covid-19...
Partenerii noștri
Digi24 Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara...
DigiSport Reghecampf, plângere penală și acuzații către soție: susține că i-au dispărut bunuri de peste 600.000 de euro! Primele reacții
Reghecampf, plângere penală și acuzații către soție: susține că i-au...
PeRoz Iulia Albu, prima reacție după ce Mihai Albu a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer: „Este o luptă grea în care nu există învinși!”
Iulia Albu, prima reacție după ce Mihai Albu a anunțat că a fost...
Film Now Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de de doi dintre foștii iubiți la premiera celui mai nou film al ei
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten...
Digi World Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele...
Stirile Kanal D Medicul care l-a operat pe Florin Piersic a rupt tăcerea! Ce a găsit, de fapt, în corpul marelui actor
Medicul care l-a operat pe Florin Piersic a rupt tăcerea! Ce a găsit, de...
ProFM Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor deveni părinți
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
vlad oprea
Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, neagă acuzațiile de corupție și abuz de putere: "Totul e o...
New York, United States. 01st May, 2024. Robert F. Kennedy Jr. speaking at a press conference in Brooklyn, New York City. Credit: SOPA Images Limited/Alamy Live News
Robert F. Kennedy Jr., candidat la preşedinţia SUA, s-a confruntat cu grave probleme de...
PREMIUM EXCLUSIVE: Barron Trump seen with his mother Melania in June, 2023, as father Donald’s campaign team accuse a judge for trying to prevent the former president from attending his son's high-school graduation
Barron Trump, fiul cel mic al lui Donald Trump, se pregătește să intre în arena politică. Ce...
Accident în Snagov, după amplasarea limitatorului de viteză inteligent/ Foto: Captură video Facebook
Accident în Snagov, după amplasarea limitatorului de viteză inteligent. Șoferul susține că s-a...