Acum la Digi FM Alex Vidia HUGEL, Topic, Arash, Daecolm - I Adore You

Cine a fost Sf. Ciprian, sărbătorit pe 2 octombrie 2024. Ce se întâmplă când citești acatistul Lui, conform superstițiilor

sf ciprian 2024

Pe 2 octombrie 2024, credincioșii ortodocși îl sărbătoresc pe Sf. Ciprian, un sfânt cunoscut pentru puterea sa asupra duhurilor rele și pentru protecția pe care o oferă celor care îi cer ajutorul. În tradiția populară românească, Sfântul Ciprian este asociat cu rugăciuni și practici menite să alunge farmecele, blestemele și influențele malefice. De asemenea, acatistul Sfântului Ciprian este considerat o rugăciune puternică pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme spirituale.

Cine a fost Sf. Ciprian

Sfântul Ciprian, cunoscut și sub numele de Ciprian de Cartagina, a fost un păgân care s-a convertit la creștinism și ulterior a devenit episcop și martir. Înainte de convertirea sa, se spune că Sfântul Ciprian a fost vrăjitor și a practicat magia neagră, dar după ce a cunoscut credința în Hristos, și-a schimbat radical viața, renunțând la practicile oculte și devenind unul dintre cei mai respectați sfinți ai Bisericii Ortodoxe.

Povestea convertirii sale este una impresionantă. Conform tradiției, Sf. Ciprian a întâlnit-o pe Iustina, o fecioară creștină, pe care a încercat să o vrăjească la cererea unui tânăr îndrăgostit de ea. Totuși, puterea rugăciunii și credinței Iustinei l-au împiedicat pe Ciprian să își ducă la îndeplinire planurile. Uimit de puterea creștinismului, Sf. Ciprian a renunțat la vrăjitorie și s-a convertit, devenind un apărător fervent al credinței.

Sfântul Ciprian s-a născut în Antiohia, în secolul al II-lea. De aici i se trage și numele de Sfântul Ciprian din Antiohia. Încă din tinerețe, acesta a fost atras de magie și a urmat cursuri importante în centre din Grecia, Egipt sau Persia.

În tinerețe, Sfântul Ciprian a practic magia, ba chiar se spune că a călătorit în diverse orașe pentru a-și îmbunătăți cunoștințele. Deși știa foarte multe despre ocultism și invocarea demonilor, totul s-a schimbat în momentul în care Sfântul Ciprian a întâlnit-o pe Iustina.

Iustina a fost singura femeie care a rezistat cu brio tuturor vrăjilor pe care Ciprian le-a invocat împotriva ei. Se spune că aceasta a reușit să îl învingă pe Ciprian datorită credinței uriașe pe care a avut-o în Iisus Hristos.

Ce se spune despre acatistul Sf. Ciprian

Acatistul Sf. Ciprian este una dintre cele mai cunoscute rugăciuni folosite de credincioșii care caută protecție împotriva farmecelor, blestemelor și a influențelor malefice. Se spune că citirea acestui acatist cu credință poate ajuta la îndepărtarea energiilor negative și la restabilirea liniștii și a echilibrului în viața celor afectați.

În superstițiile populare, există credința că Sf. Ciprian, având experiență în lupta cu forțele întunericului, are o putere specială de a proteja sufletele de vrăji și farmece. De aceea, acatistul său este considerat o armă spirituală puternică împotriva tuturor influențelor negative. Mulți oameni cred că, după ce citesc acatistul cu inima deschisă și încredere, se pot elibera de orice legătură malefică sau energie negativă care le afectează viața.

Rugăciunea Sf. Ciprian:

„Stăpâne Doamne lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsa și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi;

revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pantecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești.

Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri toată lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicesti și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume.

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă a venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge, acum, lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l cu toți ai casei lui de toate uneltirile diavolești. Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață facatoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecatoriei de la robul Tău (numele).

Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău cu toți ai casei lui, și dezieaga-i de demonul de amiază, de toată boală și de tot blestemul, de toată mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputință, prostia, neintelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșalele, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin.”

Ce nume românești sunt sărbătorite de Sf. Ciprian

De sărbătoarea Sf. Ciprian pe 2 octombrie, își serbează onomastica toți cei care poartă numele derivate din Ciprian. Cele mai comune nume românești sărbătorite sunt:

  • Ciprian
  • Cipriana
  • Cipri

Numele de Ciprian este forma românească a numelui Cyprianus, folosit ca nume de familie în Roma antică. Numele este derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul „-an”, astfel semnificând „din Cipru”. Printre cei mai cunoscuți purtători ai numelui a fost Sfântul Cyprian, un fost episcop al Cartaginei, devenit martir pe vremea împăratului Valerian în secolul al III-lea. Numele este adesea întâlnit la popoarele latine, în celelate țări nefiind prea popular. În italiană, portugheză și spaniolă există varianta „Cipriano”, dar spaniolii mai folosesc și forma „Cebrián”, iar în galiciană se folosește forma „Cibran”, potrivit Wikipedia

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
alice si ramon
Alice Tudor și Ramon Cotizo – 2 octombrie 2024
audienta nationala 2024 septembrie
Andreea Georgescu, Ion M. Ioniță și Florin Negruțiu intră în...
Imagini virale cu o jandarmeriță în uniformă care defilează pe străzile din București/ Foto: Captură video
Imagini virale cu o jandarmeriță în uniformă care defilează pe...
Italian,State,Police,-,Immigration,Section
Italia reduce obstacolele birocratice pentru muncitorii străini. E...
Partenerii noștri
Digi24 Motivele pentru care candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de CCR. Explicația unui fost judecător
Motivele pentru care candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale...
DigiSport Marian Iancu știe ce va face Marius Șumudică
Marian Iancu știe ce va face Marius Șumudică
PeRoz Monica Bîrlădeanu a avut o relație de 10 ani cu Bobby Păunescu, dar nu s-a măritat. Valeriu Gheorghiță a convins-o în nici 2 ani
Monica Bîrlădeanu a avut o relație de 10 ani cu Bobby Păunescu, dar nu s-a...
Film Now Al Pacino a dezvăluit că aproape a murit de Covid: „Nu aveam puls!” Ce s-a întâmplat când a deschis ochii după câteva minute
Al Pacino a dezvăluit că aproape a murit de Covid: „Nu aveam puls!” Ce s-a...
Digi World Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți...
Stirile Kanal D COD GALBEN de vreme rea în weekend. Harta zonelor vizate de ploi și vânt puternic
COD GALBEN de vreme rea în weekend. Harta zonelor vizate de ploi și vânt...
ProFM Cum a pornit rivalitatea dintre Diddy și 50 Cent. O piesă dură în 2006, acum un documentar despre acuzațiile aduse lui Sean Combs
Cum a pornit rivalitatea dintre Diddy și 50 Cent. O piesă dură în 2006...
Digi Life Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a căsătorit cu ea însăși. Cum a sărbătorit după un an
Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a...
Ultimele știri din matinal
anul nou care n-a fost - mihai calin nicoleta hancu
„Anul Nou care n-a fost”, povestea filmului premiat la Veneția. Interviu cu actorii Nicoleta...
calin goia la matinal 1lats
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele...
nicusor dan la matinal digi fm 20 septembrie
Nicușor Dan, în direct la Digi FM: „Nu iau în calcul o intrare în PNL”
Radu Paraschivescu despre victor rebengiuc
Radu Paraschivescu despre gafele Elenei Lasconi și ale lui Mircea Geoană
Ultimele știri
Al Pacino
Al Pacino dezvăluie că aproape a murit de Covid. „Toţi erau în jurul meu şi spuneau: S-a...
calorifer
Șeful ELCEN, despre încălzirea în Bucureşti: „Nu estimăm probleme la iarnă, dar vor mai fi...
LeBron şi Bronny James/ Profimedia
LeBron şi Bronny James fac istorie în NBA. Tatăl şi fiul au jucat împreună pentru prima dată 
Cristina Georgiana Neagu in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Nykobing Falster Handbold
Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor