Acum la Digi FM Alex Vidia INNA FT SEAN PAUL - Let It Talk To Me (BEATMIX)

Studiu | Câte ore de post intermitent sunt necesare pentru a reduce senzația de foame și a îmbunătăţi starea de spirit, somnul

Intermittent,Fasting,Concept,Clock,Dish,With,Vegetables,And,Salmon,,Fish,
Post intermitent (Intermittent fasting). Shutterstock

Postul intermitent (intermittent fasting), respectiv limitarea consumului de alimente la o fereastră prestabilită, este un regim popular de pierdere în greutate. O fereastră de zece ore înseamnă să vă limitaţi programul zilnic de alimentaţie la zece ore şi să postiţi în restul de 14 ore. De exemplu, dacă mâncaţi prima data la ora 9 dimineaţa, ar trebui ca ultima masă să fie până la ora 19.00, spun cercetătorii.

Mâncatul într-o fereastră de zece ore este asociat cu o energie şi o stare de spirit mai bune şi cu o senzație de foame mai redusă, arată noile rezultate ale celui mai amplu studiu ştiinţific de acest tip, realizat în Marea Britanie.

Concluziile au fost prezentate de cercetătorii de la King’s College London în cadrul Conferinţei Europene de Nutriţie de la Belgrad, care s-a desfăşurat între 14-17 noiembrie, în Serbia.

În ciuda faptului că unii susţinători ai FI promovează în mod obişnuit ferestrele restrictive de alimentaţie de până la şase ore, constatările acestui nou studiu arată că şi mâncatul într-o fereastră mai puţin restrictivă, respectiv de zece ore are totuşi beneficii pozitive pentru sănătate.

„Acesta este cel mai mare studiu realizat în afara unei clinici strict controlate care arată că postul intermitent poate îmbunătăţi sănătatea într-un cadru real”, a declarat dr. Sarah Berry, de la King’s College London şi cercetător şef la ZOE.

Rezultatele arată că regimul nu trebuie să fie foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive: o fereastră de zece ore pentru a mânca a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor şi s-a observat îmbunătăţirea stării de spirit, a nivelului de energie şi a senzației de foame.

Cercetătorii au constatat pentru prima dată că cei care au practicat alimentaţia cu timp limitat, dar nu au fost consecvenţi zi de zi, nu au avut aceleaşi efecte pozitive asupra sănătăţii ca cei care au păstrat acelaşi ritm în fiecare zi.

Un număr de 37.545 de persoane din aplicaţia ZOE Health au finalizat perioada de intervenţie principală de trei săptămâni.

Participanţii au fost rugaţi să mănânce aşa cum ar fi făcut-o în mod normal în prima săptămână, iar apoi să respecte o fereastră de zece ore pentru a mânca timp de două săptămâni.

Peste 36.231 de participanţi au optat pentru săptămâni suplimentare, iar 27.371 de utilizatori au fost clasificaţi ca fiind foarte implicaţi în menţinerea intervalului de mâncat. Participanţii foarte implicaţi au fost în proporţie de 78% femei, cu o vârstă medie de 60 de ani şi un Indice de Masă Corporală de 25,6.

Participanţii cu o fereastră de masă mai lungă înainte de intervenţie au văzut un beneficiu şi mai mare pentru sănătatea lor.

Potrivit autorilor, acest studiu se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care arată importanţa modului în care mâncăm.

Impactul alimentelor asupra sănătăţii nu ţine doar de ceea ce mâncăm, spun cercetătorii, ci şi de momentul în care alegem să consumăm mesele, iar mâncatul într-o anumită fereastră de timp reprezintă un comportament alimentar important care poate fi benefic pentru sănătate.

În plus, descoperirile arată că nu trebuie să mâncăm tot timpul. Mulţi oameni se vor simţi sătui şi chiar vor pierde în greutate dacă se limitează la a mânca într-o fereastră de zece ore, sunt concluziile cercetătorilor care au condus acest studiu.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Dante
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Vara 2025
ROMANIA BUCHAREST NEW GOVERNMENT INVESTITURE VOTE
Florin Negruțiu, despre privilegiile bugetarilor și austeritatea...
andreea marin
Andreea Marin, mărturisire din vacanța în Capri: "Știu că sunt cam...
Iulia Putințeva / Profimedia
Scandal la Wimbledon. Iulia Putințeva a cerut evacuarea unui...
Partenerii noștri
DigiSport Decizia luată de femeia agresată de un bărbat în parc, în fața fetiței ei. Imagini cu impact emoțional
Decizia luată de femeia agresată de un bărbat în parc, în fața fetiței ei...
PeRoz Ce fac și cum arată acum surorile prințesei Diana. Una dintre ele a avut o relație scurtă cu regele Charles
Ce fac și cum arată acum surorile prințesei Diana. Una dintre ele a avut o...
Film Now James Cameron face o peliculă despre bomba atomică: "S-ar putea să fie filmul meu cu cele mai mici încasări. Nu vreau să-l fac cuminte"
James Cameron face o peliculă despre bomba atomică: "S-ar putea să fie...
Digi World 7 alimente recomandate pentru reducerea colesterolului, care sunt ușor de integrat în mesele zilnice
7 alimente recomandate pentru reducerea colesterolului, care sunt ușor de...
ProFM Actorul datorită căruia Rita Ora și-a întâlnit soțul. Artista, dezvăluiri despre relația cu copiii regizorului și fosta lui parteneră
Actorul datorită căruia Rita Ora și-a întâlnit soțul. Artista, dezvăluiri...
Digi Life O străbunică din Japonia, care a cucerit internetul cu pozele ei năstrușnice, a murit la 97 de ani. A pozat pe mătură ca Harry Potter, în costum de câine sau de zână
O străbunică din Japonia, care a cucerit internetul cu pozele ei...
maria movila
O femeie de 73 de ani, reușită de admirat. Tocmai a absolvit facultatea și...
File photo dated 12/03/25 of US President Donald Trump. Holidaymakers in countries hit hardest by Donald Trump's trade tariffs are shunning America for their trips abroad, while UK and US travellers are increasingly choosing to staycation amid economic wo
„Nici măcar nu vorbesc cu ei!” Trump neagă că ar fi oferit Iranului 30 de...
Ultimele știri din matinal
alexandra stan si adi istrate la matinalul digi fm
Alexandra Stan & Adi Istrate: Povestea nebună a piesei „Aerul”
haihui2 2025
„Ne-au urmărit cu camerele ascunse” – Cum a fost călătoria HaiHui în Doi în Coreea de Nord
minelli la matinal
Minelli între turnee în America și viața de mamă: Copiii îmi dau note la piesele noi
savu crioveanu oana
Sănătatea somnului și trendurile bizare explicate de dr. Marius Sava
Ultimele știri
Pedro Sanchez/ Profimedia
Franţa şi Spania, printre ţările care vor accepta să impoziteze zborurile la clasa premium şi...
Rezultate la Evaluarea Națională
Când vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2025. Ce schimbări au fost implementate...
Incident într-un parc de distracții din Bacău/ Foto: Captură video
Incident într-un parc de distracții din Bacău. O bucată dintr-o tiribombă s-a desprins în...
cireșe
Ce a pățit un bărbat care a mâncat două kilograme de cireșe cu tot cu sâmburi: "Intestinul era...