Acum la Digi FM COUNTING CROWDS FT VANESSA CARLTON - Big Yellow Taxi

John Kelly, cel mai longeviv şef de cabinet al lui Donald Trump, confirmă mai multe poveşti tulburătoare despre fostul președinte

Atmosphere at the civil trial of Donald Trump in New York City
Donald Trump. Profimedia

John Kelly, cel mai longeviv şef de cabinet al lui Donald Trump la Casa Albă, a oferit cele mai dure critici de până acum la adresa fostului preşedinte, într-o declaraţie exclusivă pentru CNN, arată News.ro.

Kelly a pus lucrurile la punct, confirmând în mod oficial mai multe poveşti condamnabile despre declaraţiile făcute de Trump în spatele uşilor închise, atacând membrii serviciilor americane şi veteranii, enumerând o serie de comentarii reprobabile la care Kelly a fost martor direct .

"Ce aş putea să adaug care să nu fi fost deja spus?", a reacționat Kelly, când a fost întrebat dacă doreşte să intervină în privinţa fostului său şef, în lumina comentariilor recente făcute de alţi foşti oficiali ai lui Trump.

"O persoană care crede că cei care îşi apără ţara în uniformă, care sunt doborâţi sau grav răniţi în luptă sau care petrec ani de zile fiind torturaţi ca prizonieri de război sunt cu 'toţii fraieri ', deoarece 'nu au nimic de câştigat '. O persoană care nu a vrut să fie văzută în prezenţa militarilor amputaţi pentru că 'nu arată bine pentru mine'. O persoană care a manifestat dispreţ deschis faţă de o familie Gold Star - pentru toate familiile Gold Star - la televizor în timpul campaniei din 2016 şi care a vociferat că cei mai preţioşi eroi ai noştri care şi-au dat viaţa pentru apărarea Americii sunt 'rataţi' şi că nu le-ar vizita mormintele din Franţa".

"O persoană care nu este sinceră în ceea ce priveşte poziţia sa faţă de protecţia vieţii nenăscute, faţă de femei, faţă de minorităţi, faţă de creştinii evanghelici, faţă de evrei, faţă de muncitorii şi muncitoarele", a continuat Kelly.

"O persoană care nu are nicio idee despre ceea ce reprezintă America şi nu are nicio idee despre ce înseamnă America. O persoană care sugerează cu cavalerism că un războinic altruist care şi-a servit ţara timp de 40 de ani pe timp de pace şi în război ar trebui să îşi piardă viaţa pentru trădare - în aşteptarea ca cineva să ia măsuri. O persoană care admiră autocraţii şi dictatorii criminali. O persoană care nu are decât dispreţ pentru instituţiile noastre democratice, pentru Constituţia noastră şi pentru statul de drept".

"Nu mai este nimic de spus", a conchis Kelly. "Dumnezeu să ne ajute".

În declaraţie, Kelly confirmă, în mod oficial, o serie de detalii dintr-un articol publicat în 2020 în The Atlantic de către redactorul-şef Jeffrey Goldberg, inclusiv faptul că Trump s-a adresat lui Kelly în ziua de comemorare a morţilor din 2017, în timp ce se aflau printre cei ucişi în Afganistan şi Irak în secţiunea 60 din Cimitirul Naţional Arlington, şi a spus: "Nu înţeleg. Ce a fost în asta pentru ei?".

Printre aceste detalii se numără şi incapacitatea lui Trump de a înţelege de ce publicul american îi respectă pe foştii prizonieri de război şi pe cei doborâţi în luptă. Candidatul de atunci, Trump, desigur, a declarat în 2015, în faţa unei mulţimi, că fostul prizonier de război din Vietnam, senatorul John McCain, un republican din Arizona, "nu a fost un erou de război". "A fost un erou de război pentru că a fost capturat. Îmi plac oamenii care nu au fost capturaţi". Dar în spatele uşilor închise, au declarat surse pentru Goldberg, această lipsă de înţelegere a continuat să-l determine pe Trump să-l numească în mod repetat pe McCain "ratat" şi să se refere la fostul preşedinte George H. W. Bush, care a fost de asemenea doborât ca pilot al Marinei în al Doilea Război Mondial, ca fiind un "ratat".

CNN i-a contactat pe cei din campania lui Trump luni după-amiază, transmițându-le că un fost oficial al administraţiei a confirmat o serie de detalii despre povestea din 2020 Atlantic, fără a-l numi pe Kelly, şi a cerut un comentariu.

Responsabilii  implicați în campanie au răspuns prin insultarea caracterului şi credibilităţii fostului preşedinte al Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, care nu a avut nicio legătură cu această poveste.

Articolul din The Atlantic a descris, de asemenea, vizita lui Trump în Franţa, în 2018, cu ocazia aniversării centenarului sfârşitului Primului Război Mondial, unde, potrivit mai multor membri ai staff-ului de rang înalt, Trump a spus că nu a vrut să viziteze mormintele soldaţilor americani îngropaţi în Cimitirul American Aisne-Marne, lângă Paris: "De ce ar trebui să mă duc în acel cimitir? Este plin de rataţi". În timpul aceleiaşi călătorii în Franţa, potrivit articolului, Trump a spus că cei 1.800 de puşcaşi marini americani ucişi în Belleau Wood au fost "fraieri" pentru că au sfârșit astfel.

Iar declaraţia lui Kelly adaugă context la o poveste din cartea "The Divider: Trump in the White House, 2017-2021", de Susan Glasser şi Peter Baker, în care Trump, după o călătorie separată în Franţa în 2017, îi spune acestuia că nu vrea niciun veteran rănit la o paradă militară pe care încearcă să o organizeze în onoarea sa. Inspirat de parada de Ziua Bastiliei, cu excepţia secţiunii din paradă în care apar veterani francezi răniţi în scaune cu rotile, Trump îi spune lui Kelly: "Uite, nu vreau niciun rănit la paradă".

"Aceştia sunt eroii", a spus Kelly. "Nu îi vreau", a spus Trump. "Nu arată bine pentru mine".

Povestea se potriveşte cu o alta recentă a lui Goldberg din The Atlantic, un profil al generalului Mark Milley, în care Trump nu reacţionează bine când îl vede pe căpitanul de armată Luis Avila, grav rănit, cântând "God Bless America" la un eveniment de bun venit pentru noul preşedinte. "De ce aduceţi astfel de oameni aici? Nimeni nu vrea să vadă aşa ceva".

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
donald trump
Donald Trump promite "cea mai mare deportare de migranți din istorie" dacă va fi din nou...
Joe Biden
Joe Biden, ironii la adresa lui Donald Trump: "Candidez împotriva unui băiețel de 6 ani"
donald trump si Kristi Noem
Kristi Noem, posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump, povestește în cartea de memorii cum...
CPAC 2024
Fostul premier britanic Liz Truss crede că lumea „era mai în siguranţă” cu Trump şi e...
Te-ar putea interesa și
donald-trump-profimedia
De ce Donald Trump poate fi din nou preşedinte, în ciuda problemelor sale juridice?
Donald Trump
Donald Trump, primul fost președinte american care este judecat penal. "E o persecuție...
profimedia-0864308575
Cine este Stormy Daniels și care este povestea din culisele procesului împotriva lui Trump
Sebastian Stan
Sebastian Stan, în pielea lui Donald Trump, înainte ca acesta să fie vedetă și președinte...
Partenerii noștri
Digi24 Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
DigiSport Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”
Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a...
PeRoz 61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie
61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi...
Film Now Keanu Reeves rămâne „cel mai simpatic tip de la Hollywood”. Reacția fantastică a starului când un puști îl „bombardează” cu tot felul de curiozități, în aeroport
Keanu Reeves rămâne „cel mai simpatic tip de la Hollywood”. Reacția...
Digi World Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care...
ProFM Katy Perry, Orlando Bloom și adorabila lor fiică, plimbare prin parc. Pozați într-o ieșire rară, în haine sport, ca o familie normală
Katy Perry, Orlando Bloom și adorabila lor fiică, plimbare prin parc...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
florin piersic
"Florin Piersic nu a contractat nicio infecţie nosocomială pe timpul...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
mural cu chipul lui maradona
Copiii lui Maradona vor să mute rămășițele fostului fotbalist într-un mausoleu
strada surpata slanic
Încă un bloc aflat în apropierea străzii surpate din Slănic a fost evacuat. Craterul are o...
Daniela Gyorfi/ Foto: Instagram
Cu ce înlocuiește Daniela Gyorfi friptura de miel de pe masa de Paște. Artista respectă o...
bataie vama veche
Distracția de 1 Mai a degenerat în bătaie la Vama Veche. Mai mulți tineri s-au încăierat, iar...