Acum la Digi FM Gabriel Cindea MARY J. BLIGE - Family affair

Foto&Video Audiere pe tema OZN-urilor în Mexic. Au fost prezentate două mumii extraterestre

Jaime Maussan presents public hearing on UFOs in the Chamber of Deputies of Mexico
Două mumii de extratereştri au fost prezentate în plenul Parlamentului mexican de un specialist autoproclamat şi controversat / Profimedia

Rămășițele unor presupuse ființe "non-umane" au fost prezentate în cadrul primei audieri publice din Congresul mexican privind fenomenele anormale neidentificate (UAP), cunoscute și sub numele de OZN-uri, transmite CBS News.

Cele două mumii recuperate în 2017 în Peru aveau o vechime de 700 și 1.800 de ani, cu doar trei degete la fiecare mână și capuri alungite.

Jurnalistul mexican și cercetător al subiectului Jaime Maussan a declarat că este o demonstrație clară că trupurile prezentate sunt specimene non-umane. Cercetătorii au putut dovedi că ADN-ul celor două mumii nu aparțin unor ființe umane.

Audierea a avut ca scop să se pronunțe asupra fenomenului în Legea privind protecția spațiului aerian, care ar transforma Mexicul în prima țară din lume care recunoaște prezența extratereștrilor pe planetă, a relatat presa locală.

Două mumii de extratereştri au fost prezentate deputaţilor

Două mumii de extratereştri au fost prezentate deputaţilor 

Două mumii de extratereştri au fost prezentate în plenul Parlamentului mexican de un specialist autoproclamat şi controversat, la mai puţin de două luni după o audiere în Congresul american pe tema OZN-urilor, scrie AFP.

Cele două mici sarcofage care conţin fosilele creaturilor antropomorfe au fost prezentate marţi în faţa deputaţilor de către Jaime Maussan, un jurnalist şi autoproclamat specialist în ufologie, studiul obiectelor zburătoare neidentificate şi al fenomenelor aerospaţiale.

"Acestea sunt fiinţe non-umane care nu fac parte din evoluţia noastră terestră", a declarat el în cadrul unei sesiuni organizate de un deputat, Sergio Gutiérrez, în numele "interesului public".

Mumiile descoperite în Peru au "o vechime de aproximativ 1.000 de ani", a precizat el, citând analizele cu carbon 14 efectuate de Universitatea Autonomă din Mexic (UNAM).

Institutul de fizică al UNAM a confirmat într-un comunicat de presă că a efectuat într-adevăr analize, dar numai pentru a determina vârsta şi nu originea specimenelor. Laboratorul său "se distanţează de orice altă utilizare, interpretare sau denaturare a rezultatelor pe care le-a publicat", se mai arată în comunicat.

Aceste mumii "sunt o creaţie denunţată deja cu ani în urmă", a afirmat ediţia franceză a Huffington Post, amintind de controversele din jurul documentarului "Unearthing Nazca" din 2017.

Una dintre mumii "a fost examinată de un antropolog. Concluziile sale sunt clare: mumia în cauză este o colecţie de diferite rămăşiţe umane mumificate", adaugă Huffington Post.

"Primirea lui Jaime Maussan în Camera Deputaţilor arată dispreţul acestei ţări faţă de ştiinţă", s-a înfuriat un internaut mexican.

Alţii au ridiculizat audierea, cerând ca Maussan să devină "preşedintele relaţiilor intergalactice".

La 26 iulie, un fost ofiţer de informaţii, David Grusch, a declarat în faţa unei comisii a Congresului american că autorităţile muşamalizează dovezile privind existenţa extratereştrilor.

Grusch a asigurat este "absolut" convins că Statele Unite erau în posesia unui ovni, desemnat ca un "fenomen anormal neidentificat" ("UAP") de către autorităţile americane, şi chiar de restul operatorilor săi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

NASA va prezenta un raport despre OZN-uri

Agenţia spaţială americană va publica joi un raport privind obiectele zburătoare neidentificate, la aproape un an după ce oamenii de ştiinţă au început să le investigheze la cererea NASA. Parlamentarii mexicani au ascultat mărturii că "nu suntem singuri" în univers şi au văzut presupuse rămăşiţe ale unor fiinţe non-umane într-o audiere extraordinară care a marcat primul eveniment dedicat OZN-urilor organizat în Congresul ţării latino-americane, relatează Reuters.

Cine se află în spatele obiectelor zburătoare neidentificate? Poate că răspunsul va fi dat în această joi, la Washington: NASA va publica un raport despre OZN-uri (ora locală 10:00). O conferinţă de presă va fi, de asemenea, organizată de agenţia spaţială americană "pentru a discuta rezultatele" echipei de studiu independent pe care a comandat-o în 2022.

În octombrie 2022, şaisprezece oameni de ştiinţă din medii diferite au primit sarcina de a ajuta NASA "să tragă concluzii ştiinţifice despre ceea ce se întâmplă pe cerul nostru".

Un OZN este un obiect sau un fenomen "observat în atmosferă, a cărui natură nu este cunoscută sau recunoscută de martori".

Apariţia lor este adesea asociată cu ideea de viaţă extraterestră, dar "nu există nicio dovadă că OZN-urile sunt de origine extraterestră", după cum a subliniat în repetate rânduri agenţia spaţială americană.

Conferinţa de presă de prezentare a concluziilor raportului va fi filmată şi transmisă în direct pe internet, precizează NASA într-un comunicat de presă. De asemenea, raportul va fi disponibil online.
Agenţia spaţială americană a organizat la începutul lunii iunie, la Washington, prima sa conferinţă despre OZN-uri. Ea a prezentat o înregistrare video cu unul dintre aceste obiecte neidentificate, în formă de sferă, care a fost filmat deasupra unui sat din Orientul Mijlociu.

Prima reuniune publică a NASA pe această temă a avut loc în luna mai. David Spergel, astrofizicianul însărcinat cu prezidarea reuniunii, a subliniat necesitatea de a aduna mai multe date pentru a explica aceste fenomene în viitor.

În cadrul audierii de marţi referitoare la FANI, acronimul spaniol pentru ceea ce în mod obişnuit se numeşte acum Fenomene Anomale Neidentificate (UAP), politicienilor le-au fost arătate două artefacte despre care jurnalistul mexican Jaime Maussan, un vechi pasionat de OZN-uri, a afirmat că sunt corpurile unor extratereştrii.

Specimenele nu au nicio legătură cu vreo formă de viaţă de pe Pământ, a declarat Maussan.

Cele două "corpuri" minuscule, expuse în cutii, au câte trei degete la fiecare mână şi capete alungite. Maussan a spus că au fost recuperate în Peru, în apropiere de vechile linii Nazca, în 2017. El a precizat că acestea au o vechime de aproximativ 1.000 de ani.

Astfel de descoperiri similare din trecut s-au dovedit a fi rămăşiţele unor copii mumificaţi.

"Este pentru prima dată când viaţa extraterestră este prezentată sub o astfel de formă şi cred că există o demonstraţie clară că avem de-a face cu specimene non-umane care nu sunt înrudite cu nicio altă specie din lumea noastră şi că orice instituţie ştiinţifică le poate investiga", a spus Maussan.

"Nu suntem singuri", a adăugat el.

Jose de Jesus Zalce Benitez, directorul Institutului Ştiinţific pentru Sănătate al marinei mexicane, a declarat că au fost efectuate radiografii, reconstrucţii 3D şi analize ADN asupra rămăşiţelor. "Pot afirma că aceste corpuri nu au nicio legătură cu fiinţe umane", a spus el.

Deputaţii au auzit, de asemenea, de la fostul pilot al marinei americane Ryan Graves, care a participat la audieri în Congresul SUA despre experienţa sa personală cu UAP, şi despre stigmatul care însoţeşte raportarea unor astfel de apariţii.

În ultimii ani, guvernul SUA a făcut o schimbare de macaz în ceea ce priveşte informaţiile publice despre UAP, după decenii de obstrucţii şi devieri. Pentagonul a investigat în mod activ observaţiile raportate în ultimii ani de către aviatorii militari, în timp ce o comisie independentă a NASA care studiază OZN-urile este prima de acest fel a agenţiei spaţiale.

NASA urmează să discute joi, 14 septembrie, concluziile studiului.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
nasa (2)
Există viaţă pe o lună a planetei Jupiter? NASA a prezentat sonda care va încerca să descopere...
gn z11
NASA: Telescopul James Webb surprinde una dintre cele mai vechi galaxii din Univers
American Company Makes Historic Moon Landing
O sondă spaţială americană s-a plasat cu succes pe Lună. Este o premieră pentru o companie...
Panorama,On,Red,Planet,Mars,Surface.,This,Image,Elements,Furnished
NASA caută patru voluntari pentru o simulare de un an a vieţii pe Marte
Te-ar putea interesa și
Erupție solară/ Profimedia
Una dintre cele mai violente explozii solare din ultimii ani a avut loc vineri. Consecinţele...
melanie griffith
Melanie Griffith, pozată în costum de baie, în vacanță în Mexic. Vedeta de 66 de ani apare tot...
Police,Car,With,Sirens
Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un atac armat la o petrecere privată în Mexic
Neon,Blue,Color,Geometric,Circle,On,A,Dark,Background.,Round
Soarele a emis cea mai puternică erupţie solară din ultimii ani, care a perturbat...
Partenerii noștri
Digi24 O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
DigiSport Ce goluri a dat William Baeten, fotbalistul de la FCU Craiova care i-a atras atenția lui Gigi Becali
Ce goluri a dat William Baeten, fotbalistul de la FCU Craiova care i-a...
PeRoz O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea
O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat...
Film Now Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat
Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Jon Bon Jovi, adevărul despre provocările din căsnicia lui de 35 de ani: „Nu am fost vreun sfânt”
Jon Bon Jovi, adevărul despre provocările din căsnicia lui de 35 de ani...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
salcie
De ce se duce salcie la biserică în Duminca Floriilor
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
donald trump si Kristi Noem
Kristi Noem, posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump, povestește în cartea de memorii cum...
canotaj romania
Bronz la Campionatele Europene de Canotaj 2024 pentru echipajul de 8+1 masculin. Trei medalii...
David Popovici
David Popovici și-a luat pauză de la facultate pentru a se dedica 100% pregătirii pentru JO de...
Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc
O medalie de aur și una de argint pentru România la Campionatul European de Canotaj