Acum la Digi FM Lady Gaga & Bruno Mars - Die With A Smile

Foto&Video Audiere pe tema OZN-urilor în Mexic. Au fost prezentate două mumii extraterestre

Jaime Maussan presents public hearing on UFOs in the Chamber of Deputies of Mexico
Două mumii de extratereştri au fost prezentate în plenul Parlamentului mexican de un specialist autoproclamat şi controversat / Profimedia

Rămășițele unor presupuse ființe "non-umane" au fost prezentate în cadrul primei audieri publice din Congresul mexican privind fenomenele anormale neidentificate (UAP), cunoscute și sub numele de OZN-uri, transmite CBS News.

Cele două mumii recuperate în 2017 în Peru aveau o vechime de 700 și 1.800 de ani, cu doar trei degete la fiecare mână și capuri alungite.

Jurnalistul mexican și cercetător al subiectului Jaime Maussan a declarat că este o demonstrație clară că trupurile prezentate sunt specimene non-umane. Cercetătorii au putut dovedi că ADN-ul celor două mumii nu aparțin unor ființe umane.

Audierea a avut ca scop să se pronunțe asupra fenomenului în Legea privind protecția spațiului aerian, care ar transforma Mexicul în prima țară din lume care recunoaște prezența extratereștrilor pe planetă, a relatat presa locală.

Două mumii de extratereştri au fost prezentate deputaţilor

Două mumii de extratereştri au fost prezentate deputaţilor 

Două mumii de extratereştri au fost prezentate în plenul Parlamentului mexican de un specialist autoproclamat şi controversat, la mai puţin de două luni după o audiere în Congresul american pe tema OZN-urilor, scrie AFP.

Cele două mici sarcofage care conţin fosilele creaturilor antropomorfe au fost prezentate marţi în faţa deputaţilor de către Jaime Maussan, un jurnalist şi autoproclamat specialist în ufologie, studiul obiectelor zburătoare neidentificate şi al fenomenelor aerospaţiale.

"Acestea sunt fiinţe non-umane care nu fac parte din evoluţia noastră terestră", a declarat el în cadrul unei sesiuni organizate de un deputat, Sergio Gutiérrez, în numele "interesului public".

Mumiile descoperite în Peru au "o vechime de aproximativ 1.000 de ani", a precizat el, citând analizele cu carbon 14 efectuate de Universitatea Autonomă din Mexic (UNAM).

Institutul de fizică al UNAM a confirmat într-un comunicat de presă că a efectuat într-adevăr analize, dar numai pentru a determina vârsta şi nu originea specimenelor. Laboratorul său "se distanţează de orice altă utilizare, interpretare sau denaturare a rezultatelor pe care le-a publicat", se mai arată în comunicat.

Aceste mumii "sunt o creaţie denunţată deja cu ani în urmă", a afirmat ediţia franceză a Huffington Post, amintind de controversele din jurul documentarului "Unearthing Nazca" din 2017.

Una dintre mumii "a fost examinată de un antropolog. Concluziile sale sunt clare: mumia în cauză este o colecţie de diferite rămăşiţe umane mumificate", adaugă Huffington Post.

"Primirea lui Jaime Maussan în Camera Deputaţilor arată dispreţul acestei ţări faţă de ştiinţă", s-a înfuriat un internaut mexican.

Alţii au ridiculizat audierea, cerând ca Maussan să devină "preşedintele relaţiilor intergalactice".

La 26 iulie, un fost ofiţer de informaţii, David Grusch, a declarat în faţa unei comisii a Congresului american că autorităţile muşamalizează dovezile privind existenţa extratereştrilor.

Grusch a asigurat este "absolut" convins că Statele Unite erau în posesia unui ovni, desemnat ca un "fenomen anormal neidentificat" ("UAP") de către autorităţile americane, şi chiar de restul operatorilor săi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

NASA va prezenta un raport despre OZN-uri

Agenţia spaţială americană va publica joi un raport privind obiectele zburătoare neidentificate, la aproape un an după ce oamenii de ştiinţă au început să le investigheze la cererea NASA. Parlamentarii mexicani au ascultat mărturii că "nu suntem singuri" în univers şi au văzut presupuse rămăşiţe ale unor fiinţe non-umane într-o audiere extraordinară care a marcat primul eveniment dedicat OZN-urilor organizat în Congresul ţării latino-americane, relatează Reuters.

Cine se află în spatele obiectelor zburătoare neidentificate? Poate că răspunsul va fi dat în această joi, la Washington: NASA va publica un raport despre OZN-uri (ora locală 10:00). O conferinţă de presă va fi, de asemenea, organizată de agenţia spaţială americană "pentru a discuta rezultatele" echipei de studiu independent pe care a comandat-o în 2022.

În octombrie 2022, şaisprezece oameni de ştiinţă din medii diferite au primit sarcina de a ajuta NASA "să tragă concluzii ştiinţifice despre ceea ce se întâmplă pe cerul nostru".

Un OZN este un obiect sau un fenomen "observat în atmosferă, a cărui natură nu este cunoscută sau recunoscută de martori".

Apariţia lor este adesea asociată cu ideea de viaţă extraterestră, dar "nu există nicio dovadă că OZN-urile sunt de origine extraterestră", după cum a subliniat în repetate rânduri agenţia spaţială americană.

Conferinţa de presă de prezentare a concluziilor raportului va fi filmată şi transmisă în direct pe internet, precizează NASA într-un comunicat de presă. De asemenea, raportul va fi disponibil online.
Agenţia spaţială americană a organizat la începutul lunii iunie, la Washington, prima sa conferinţă despre OZN-uri. Ea a prezentat o înregistrare video cu unul dintre aceste obiecte neidentificate, în formă de sferă, care a fost filmat deasupra unui sat din Orientul Mijlociu.

Prima reuniune publică a NASA pe această temă a avut loc în luna mai. David Spergel, astrofizicianul însărcinat cu prezidarea reuniunii, a subliniat necesitatea de a aduna mai multe date pentru a explica aceste fenomene în viitor.

În cadrul audierii de marţi referitoare la FANI, acronimul spaniol pentru ceea ce în mod obişnuit se numeşte acum Fenomene Anomale Neidentificate (UAP), politicienilor le-au fost arătate două artefacte despre care jurnalistul mexican Jaime Maussan, un vechi pasionat de OZN-uri, a afirmat că sunt corpurile unor extratereştrii.

Specimenele nu au nicio legătură cu vreo formă de viaţă de pe Pământ, a declarat Maussan.

Cele două "corpuri" minuscule, expuse în cutii, au câte trei degete la fiecare mână şi capete alungite. Maussan a spus că au fost recuperate în Peru, în apropiere de vechile linii Nazca, în 2017. El a precizat că acestea au o vechime de aproximativ 1.000 de ani.

Astfel de descoperiri similare din trecut s-au dovedit a fi rămăşiţele unor copii mumificaţi.

"Este pentru prima dată când viaţa extraterestră este prezentată sub o astfel de formă şi cred că există o demonstraţie clară că avem de-a face cu specimene non-umane care nu sunt înrudite cu nicio altă specie din lumea noastră şi că orice instituţie ştiinţifică le poate investiga", a spus Maussan.

"Nu suntem singuri", a adăugat el.

Jose de Jesus Zalce Benitez, directorul Institutului Ştiinţific pentru Sănătate al marinei mexicane, a declarat că au fost efectuate radiografii, reconstrucţii 3D şi analize ADN asupra rămăşiţelor. "Pot afirma că aceste corpuri nu au nicio legătură cu fiinţe umane", a spus el.

Deputaţii au auzit, de asemenea, de la fostul pilot al marinei americane Ryan Graves, care a participat la audieri în Congresul SUA despre experienţa sa personală cu UAP, şi despre stigmatul care însoţeşte raportarea unor astfel de apariţii.

În ultimii ani, guvernul SUA a făcut o schimbare de macaz în ceea ce priveşte informaţiile publice despre UAP, după decenii de obstrucţii şi devieri. Pentagonul a investigat în mod activ observaţiile raportate în ultimii ani de către aviatorii militari, în timp ce o comisie independentă a NASA care studiază OZN-urile este prima de acest fel a agenţiei spaţiale.

NASA urmează să discute joi, 14 septembrie, concluziile studiului.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
alice si ramon
Alice Tudor și Ramon Cotizo – 10 octombrie 2024
Un jucător a salvat viaţa unui oficial, în timpul unui meci din Cupa Franţei/ Shutterstock
Un jucător a salvat viaţa unui oficial, în timpul unui meci din Cupa...
Flags,Of,Iran,And,Russia,As,A,Symbol,Of,Diplomatic
UE adoptă sancţiuni împotriva Iranului, ţară acuzată de livrare de...
Zile libere în plus pentru angajați
Angajații la stat ar putea avea încă două zile libere în 2025. Ce se...
Pe aceeași temă
La maison de couture de luxe italienne Prada va contribuer à la conception de combinaisons spatiales pour le retour prévu des astronautes sur la Lune
Cum arată noul costum spaţial ce va fi utilizat de NASA în misiunile pe Lună
Erupţie solară/ Shutterstock
Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA 
Claudia Sheinbaum/ Profimedia
Claudia Sheinbaum, prima femeie preşedinte a Mexicului: „Sunt mamă, bunică, om de ştiinţă şi...
Crew 9 Launch, Cape Canaveral, United States - 28 Sep 2024
Misiune SpaceX, lansată pentru a salva astronauţii blocaţi pe Staţia Spaţială Internaţională
Te-ar putea interesa și
boeing-capsula-starliner-statia-spatiala-internationala-profimedia-0886702364
Au plecat în spaţiu pentru opt zile şi ar putea rămâne blocaţi până în 2025
Explozie la o fabrică de tequila din centrul Mexicului/ Foto: X
Explozie la o fabrică de tequila din centrul Mexicului. Cinci persoane și-au pierdut viața
Missy Elliott is honored with a Star on the Hollywood Walk of Fame, Los Angeles, California, USA - 08 Nov 2021
Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis de NASA pe Venus. „Este o nebunie”, a declarat...
boeing-capsula-starliner-statia-spatiala-internationala-profimedia-0886702364
Astronauţii NASA din capsula Starliner a Boeing ar putea rămâne blocaţi în spaţiu până în...
Partenerii noștri
Digi24 VIDEO. Imagini incredibile în Gorj, cu patru politicieni care testează o țeavă de gaz cu bricheta. Ce a urmat
VIDEO. Imagini incredibile în Gorj, cu patru politicieni care testează o...
DigiSport ”Mi s-a ridicat o piatră de pe inimă”. A răsuflat ușurat, după Rapid - Farul 5-0
”Mi s-a ridicat o piatră de pe inimă”. A răsuflat ușurat, după Rapid...
PeRoz Adevăratul motiv pentru care Harry și Meghan Markle și-ar fi cumpărat o reședință în Portugalia. Jurnalistă: „Nu văd nimic bun în asta”
Adevăratul motiv pentru care Harry și Meghan Markle și-ar fi cumpărat o...
Film Now N-a apărut încă în cinema, dar e considerat de critici cel mai bun film al anului: "O adevărată epopee"
N-a apărut încă în cinema, dar e considerat de critici cel mai bun film al...
Digi World Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent curate: "Oh, asta e dezgustător!"
Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent...
Stirile Kanal D TEST Doar cei mai inteligenți oameni găsesc hoțul din imagine. Tu crezi că poți?
TEST Doar cei mai inteligenți oameni găsesc hoțul din imagine. Tu crezi că...
ProFM Dua Lipa, în rochie de piele decupată până la șolduri pe ambele părți, combinată cu dresuri plasă și multă îndrăzneală
Dua Lipa, în rochie de piele decupată până la șolduri pe ambele părți...
Digi Life Oamenii de ştiinţă au descifrat secretul tabloului „Fata cu cercel de perlă”
Oamenii de ştiinţă au descifrat secretul tabloului „Fata cu cercel de...
Ultimele știri din matinal
anul nou care n-a fost - mihai calin nicoleta hancu
„Anul Nou care n-a fost”, povestea filmului premiat la Veneția. Interviu cu actorii Nicoleta...
calin goia la matinal 1lats
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele...
nicusor dan la matinal digi fm 20 septembrie
Nicușor Dan, în direct la Digi FM: „Nu iau în calcul o intrare în PNL”
Radu Paraschivescu despre victor rebengiuc
Radu Paraschivescu despre gafele Elenei Lasconi și ale lui Mircea Geoană
Ultimele știri
alegeri Republica Moldova
Scor strâns la referendumul din Republica Moldova. 50,46% dintre votanți sunt în favoarea...
alegeri Republica Moldova
Maia Sandu (42,45%) şi Alexandr Stoianoglo (25,98%), în turul doi al alegerilor prezidențiale...
Cătălin Dancu
Prima reacţie a avocatului acuzat de DNA că a accesat ilegal date ale Poliţiei. Cătălin Dancu...
pepe, raluca pastrama
Pepe, reacție după ce Raluca Pastramă l-a acuzat că s-a aliat cu avocatul Adrian Cuculiș și cu...