Acum la Digi FM ALAN WALKER FEAT. AVA MAX - Alone (Part II)

A murit Ray Stevenson. Actorul din „Thor” și „King Arthur” avea 58 de ani

ray
Ray Stevenson. Profimedia

George Raymond (Ray) Stevenson, cunoscut din filmele "King Arthur","Thor" și  "Punisher", a murit la vârsta de 58 de ani, au confirmat reprezentanţii săi, potrivit DPA, transmite Agerpres.

Actorul născut în Irlanda de Nord a decedat duminică, însă mai multe detalii despre moartea sa nu au fost făcute publice.

Povestea lui Ray Stevenson

Ray (prenume complet George Raymond) Stevenson s-a născut la 25 mai 1964, în Lisburn, Irlanda de Nord. În 1972, când avea opt ani, s-a mutat împreună cu familia la Lemington, Newcastle upon Tyne, Anglia. Fiind pasionat de actorie, s-a înscris la Bristol Old Vic Theatre School, absolvind cu diplomă de licenţă, notează thefamouspeople.com.

A devenit cunoscut cu rolul unui jurnalist în filmul "A Woman's Guide to Adultery", în 1993. Un an mai târziu, a apărut în miniseria de televiziune "The Dwelling Place". A lucrat cu Jane Horrocks şi Gwen Taylor la debutul său în lungmetraj, "Some Kind of Life"' (1995). În 1996, a jucat rolul lui Larry Birch în miniseria TV "The Tide of Life", iar în perioada 1995-1996 a jucat rolul lui Steve Dickson în serialul "Band of Gold".

A apărut alături de Helena Bonham Carter şi Kenneth Branagh în drama lui Paul Greengrass din 1998 - "The Theory of Flight", precum şi în seria poliţistă "City Central". Stevenson s-a alăturat distribuţiei din "At Home with the Braithwaites", în rolul Graham Braithwaite. În 2004, a jucat rolul lui Dagonet, bufonul Regelui Arthur din filmul istoric de aventură "Regele Arthur", menţionează site-ul amintit, citat de Agerpres.

A lucrat împreună cu Denzel Washington, Gary Oldman şi Mila Kunis în filmul de acţiune "The Book of Eli" (2010). Apoi a apărut în comedia "The Other Guys". În 2011, s-a alăturat distribuţiei pentru în filmul cu supereroi "Thor" şi a reluat rolul şi în peliculele "Thor: The Dark World" (2013) şi "Thor: Ragnarok" (2017).

În 2011, a jucat rolul mafiotului Danny Greene în filmul "Kill the Irishman", dar şi rolul lui Porthos în adaptarea cinematografică a lui Paul W. S. Anderson după "The Three Musketeers" după romanul lui Alexandre Dumas.

Ray Stevenson. Premiera Marvel's 'Thor: The Dark World'. Profimedia

A fost distribuit ca Firefly în filmul de acţiune "G.I. Joe: Retaliation" (2013). Stevenson a interpretat şi rolul lui Marcus Eaton în seria "Divergent". În 2012, el a interpretat rolul lui Isaak Sirko în seria "Dexter". În 2016, s-a alăturat distribuţiei din serialul istoric "Black Sails", în rolul lui Edward Teach/Blackbeard, apoi a jucat rolul bătrânului agent federal Jake Elliot în serialul poliţist "Reef Break".

Pe scenă, a interpretat rolul lui Iisus Hristos în "York Mystery Plays" (2000), iar un an mai târziu a apărut la Teatrul Albery din Londra jucându-l pe Roger în producţia "Mouth to Mouth" a lui Kevin Elyot. Cea mai cunoscută interpretare a sa este cea de Cardinal în "Ducesa de Malfi" de John Webster, la Royal National Theatre, în 2003, notează site-ul https://www.thefamouspeople.com/.

De asemenea, Ray Stevenson a fost distribuit în rolul lui Titus Pullo, un soldat roman, în serialul "Roma" de la BBC/HBO (2005-2007), creat de John Milius, William J. MacDonald şi Bruno Heller. Spectacolul se bazează în mare parte pe două piese shakespeariane - "Iulius Caesar" şi "Antoniu şi Cleopatra". În 2008, a jucat personajul de benzi desenate Frank Castle/The Punisher în filmul lui Lexi Alexander "Punisher: War Zone". Mai târziu şi-a împrumutat vocea personajului pentru un episod (2009) din serialul Cartoon Network/Marvel Animation "The Super Hero Squad Show", precizează site-ul amintit.

Dintre peliculele mai recente în care a apărut amintim: "Rellik" (2017), "Cold Skin" (2017), "Final Score" (2018), "Accident Man" (2018), "Das Boot" (2018), "The Spanish Princess" (2019), "Reef Break" (2019), "Vikings" (2020), "RRR: Dosti" (2021), "Accident Man: Hitman's Holiday" (2022), "Memory" (2022), conform site-ului https://www.imdb.com/.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
DigiSport Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul trei la WTA Madrid
Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul trei...
PeRoz Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat la școala lui. Ce a urmat apoi întrece orice imaginație
Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat...
Film Now Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai tânără și fiul lor. Actorul a fost supus recent unei operații la umăr
Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat în ziua nunții: "Aveam o rană cât un ou în mijlocul frunții"
Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
World Youth Festival on the Federal Territory "Sirius". Open dialogue as part of the educational marathon "Znanie. First" "Image of Russia: reality and imposed stereotypes."
Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Statele Unite „sunt direct implicate”...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
transplant (1)
Al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viaţă, realizat în SUA. Pacienta a...
Smiley
Smiley, reacție după ce Dinu Maxer s-a arătat deranjat de titlul piesei „S-a furat mireasa”...
Pâine/ Shutterstock
Care este cea mai bună pâine. Anunțul făcut de un medic specialist gastroenterologie: „Ar...
Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen/ Foto: Facebook
Politico: Klaus Iohannis, cotat cu cele mai mari şanse pentru a-i lua locul preşedintei...