Acum la Digi FM NELLY - Hot In Here

Patrick Duffy, la 74 de ani. Starul din „Dallas” a regăsit dragostea când nu se mai aștepta. Viața sa, marcată de suferințe teribile

patrick duffy
Patrick Duffy. Profimedia

Actorul american Patrick Duffy a împlinit 74 de ani. Starul din „Dallas”, serialul fenomen al anilor 80, s-a născut pe 17 martie 1949 în Townsend, Maryland.

Părinții lui Patrick Duffy asasinaţi în incinta propriului bar

Patrick a copilărit în Seattle până la 12 ani. Părinţii săi, Terrence şi Marie Duffy, au fost asasinaţi în incinta barului pe care îl deţineau în Montana, în timpul unui jaf, în 1986, chiar în perioada filmărilor la "Dallas", potrivit Agerpres.

Patrick Duffy şi-a dorit să ajungă atlet profesionist

În timp ce a urmat cursurile liceale, s-a numărat printre cei 12 selectaţi din 1.200 de candidaţi pentru un program special de dramă "Proffesional Actors Training Program" iniţiat de Universitatea din Washington la liceul din Seattle. El a absolvit Cascade High School din Everett, Washington în 1967 şi a urmat, apoi, actoria la Universitatea din Washington.

Patrick Duffy. 'Dallas'. Profimedia

S-a căsătorit în 1974, într-un templu budist. La începutul carierei de actor a lucrat, pentru a se întreţine, ca tâmplar şi curier

A predat lecţii de mimică. Între timp a cunoscut-o pe soţia sa, Carlyn, care l-a determinat să adere la budism, religie pe care a practicat-o 30 de ani. În 1974, s-au căsătorit într-un templu budist, apoi s-au mutat la New York şi Patrick a apărut pe Broadway în piesa "Natural Affection". La începutul carierei de actor a lucrat, pentru a se întreţine, ca tâmplar şi curier, potrivit imdb.com, arată Agerpres.

A debutat în 1974, cu un rol în filmul de televiziune "The Stranger Who Looks Like Me". În acelaşi an a interpretat personajul Jim din filmul TV "Hurricane". În 1975, s-a mutat la San Diego împreună cu familia. A participat la "San Diego Shakespeare Festival" şi s-a reîntors, apoi în Los Angeles, unde a apărut în roluri minore în filme de televiziune.

În 1976, a primit rolul principal, Mark Harris, din serialul de televiziune "The Man From Atlantis", rol care l-a făcut cunoscut şi i-a deschis rampa de lansare spre alte roluri importante.

patrick duffy (11)

Bobby Ewing

În 1978, Duffy a primit rolul lui Bobby Ewing în prima serie a filmului serial de televiziune "Dallas". După o perioadă de filmare, Duffy şi-a exprimat dorinţa de a părăsi serialul, pentru proiecte mai importante. Astfel, personajul interpretat de el a fost omorât în seria din 1984-1985, dar a revenit în 1986, când îl regăsim pe Bobby Ewing făcând un duş, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, dispariţia fiind explicată prin imaginaţia soţie sale Pamela. Duffy a rămas în acest proiect până la anularea filmărilor în 1990, fiind chiar şi regizorul unor episoade.

A jucat personajul Bobby Ewing în patru serii diferite: "Dallas" (1978), "Knots Landing" (1979), "Family Guy" (1999) şi "Dallas" (2012-2014). A apărut în 326 episoade din serialul "Dallas" (1978), fiind devansat doar de Larry Hagman, care a apărut în 357 de episoade, şi Ken Kercheval, care a apărut în 327.

S-a bucurat de succes şi cu rolurile: colonelul Paul Tibbets din "Enola Gay: The Men, the Mission, the Atomic Bomb" (1980); Ralph Sutton în serialul TV, "The Love Boat" (1981); Dr. Brad Russell în filmul de televiziune "Cry for the Strangers" (1982).

patrick duffy (15)

Debutul pe marele ecran

Pe marele ecran a debutat în anul 1984, interpretând rolul lui Harry Baranski din filmul "Vamping", regizat de Frederick King Keller. În 1998, a fost vocea personajului principal din filmul "Rusty: A Dog's Tale", în 2000 a apărut în filmul video "Perfect Game". Pe marele ecran a apărut din nou în 2009 în "He's Such a Girl", şi în 2010 în "You Again".

A continuat să joace în filme de televiziune, precum "Unholy Matrimony" (1988), "Too Good to Be True" (1988), "Murder C.O.D." (1990), "Daddy" (1991), "ABC Sneak Peek with Step by Step" (1994), "Heart of Fire" (1997), "Don't Look Behind You" (1999), "Falling in Love with the Girl Next Door" (2006), "Love Takes Wing" (2009), "Healing Hands" (2010), "The Christmas Cure" (2017), "Christmas with a View" (2018).

A primit rolul Frank Lambert în serialul TV "Step by Step" (1991-1998). A apărut episodic şi în alte seriale, printre cele mai recente, numărându-se "Dragoste şi putere" (2006-2011), "Welcome to Sweden" (2014-2015), "American Housewife" (2018) , "The Cool Kids" (2019), potrivit sursei citate.

Împreună cu soţia sa, Carlyn, a avut doi copii. În 2017 aceasta a murit, iar Patrick a fost afectat teribil. 

Patrick Duffy a regăsit dragostea când se aștepta mai puțin. În pandemie

În timpul pandemiei, Patrick Duffy a reușit să-și refacă viața sentimentală. Și-a pierdut soția în 2017, după o luptă cu cancerul, iar în 2020, a început să formeze un cuplu cu Linda Purl, de 67 de ani, colegă de breaslă.

'This Morning' TV show, London, UK - 27 Jan 2022

Patrick și Linda s-au îndrăgostit și relația lor se dezvoltă frumos. În timpul unei carantine de două săptămâni, în Canada, acolo unde filmau pentru un proiect comun, au locuit împreună, au gătit și s-au distrat creând filmulețe amuzante pentru Instagram. Povestea lor devine din ce în ce mai închegată, după ce un timp au avut o relație la distanță. Patrick locuiește în California, iar Linda, în Colorado. Actorul de 72 de ani a făcut declarații entuziaste pentru Closer Weekly.

"Este un cadou să privești cu entuziasm spre fiecare moment cu cineva. Sunt uimit de fiecare dată când realizez că această femeie minunată mă iubește. E chiar wow! Carantina a fost de bun augur pentru a ne cunoaște unul pe celălalt fără influențe exterioare. Am descoperit că țintim în aceeași direcție", a povestit Patrick Duffy.

În era modernă, cei doi actori au ținut pas cu vremurile și au comunicat grație tehnologiei. "Am vorbit și ne-am văzut pe Zoom în fiecare seară, pentru două-trei ore, așa că am avut timp să ne explorăm istoriile personale, trecutul, iubirile. Am ascultat muzică împreună și am discutat despre subiecte pe care le-ai acoperi în luni întregi de relație", a mai adăugat Patrick.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
DigiSport Cum a descris Ștefan Baiaram jocul oaspeților, după ce CFR a bătut-o pe Universitatea Craiova la ea acasă
Cum a descris Ștefan Baiaram jocul oaspeților, după ce CFR a bătut-o pe...
PeRoz Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat la școala lui. Ce a urmat apoi întrece orice imaginație
Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat...
Film Now Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai tânără și fiul lor. Actorul a fost supus recent unei operații la umăr
Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat în ziua nunții: "Aveam o rană cât un ou în mijlocul frunții"
Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
World Youth Festival on the Federal Territory "Sirius". Open dialogue as part of the educational marathon "Znanie. First" "Image of Russia: reality and imposed stereotypes."
Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Statele Unite „sunt direct implicate”...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
transplant (1)
Al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viaţă, realizat în SUA. Pacienta a...
Smiley
Smiley, reacție după ce Dinu Maxer s-a arătat deranjat de titlul piesei „S-a furat mireasa”...
Pâine/ Shutterstock
Care este cea mai bună pâine. Anunțul făcut de un medic specialist gastroenterologie: „Ar...
Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen/ Foto: Facebook
Politico: Klaus Iohannis, cotat cu cele mai mari şanse pentru a-i lua locul preşedintei...