Acum la Digi FM Digi FM JAMES YOUNG - Infinity

Maratonul Olteniei lansează „Sportivi pentru natură”, o comunitate a sportivilor responsabili

780x440-v2

Într-un an de 365 de zile, cum este și 2023, resursele regenerabile ale Pământului au fost epuizate de către umanitate ziua 214, adică planeta a fost suprasolicitată la data de 2 august. Timpul nu poate fi dat înapoi, pentru că natura nu are un buton de Reverse. Ca răspuns la această provocare, Maratonul Olteniei, un eveniment CEZ România, a creat „Sportivi Pentru Natură”, o platformă dedicată conștientizării acțiunilor pe care le avem în calitate de sportivi și iubitori de natură.

Recunoscută la nivel internațional drept Ziua Suprasolicitării Planetei, aceasta are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra efectelor pe care noi toți le putem avea asupra mediului și a naturii în viitor. 

Pentru CEZ România, 2 august, ziua în care cererea umanității pentru resursele naturale ale Pământului în decursul anului 2023 a depășit capacitatea planetei de a se regenera, este ziua zero. Aceasta marchează înființarea comunității „Sportivi Pentru Natură”, o comunitate care își propune să reunească cei mai responsabili pasionați de mișcare. CEZ România invită publicul să întoarcă timpulul pentru natură și să se alăture comunității prin semnarea unui angajament pentru pământ disponibil aici.

Din respect pentru natură și sport, Larisa Iordache, cunoscuta gimnastă medaliată olimpică, mondială și europeană, Radu Restivan, sportiv și fondatorul 321sport #RunningCulture, alături de Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România, au marcat acest moment printr-un experiment filmat în care au alergat un kilometru cu spatele. Cursa „1 kilomeru înapoi” poate fi urmărită aici și are scopul de a inspira publicul în adoptarea unui comportament responsabil în timpul antrenamentelor sportive.

Primii care au întors timp pentru natură sunt chiar cei trei protagoniști ai cursei „1 kilometru înapoi”, primii membri ai comunității „Sportivi pentru natură”. Însă oricine poate contribui la mutarea Zilei Suprasolicitării Planetei pe 31 decembrie!  Pe www.maratonulolteniei.ro doritorii se pot alătura comunității semnând un angajament pentru natură și astfel vor fi parte din soluția pentru protejarea mediului și conservarea resurselor planetei.

Ajută-ne să întoarcem timp pentru pământ. Alătură-te comunității Sportivi Pentru Natură pe www.maratonulolteniei.ro, o inițiativă Maratonul Olteniei și CEZ România, și semnează jurământul/angajamentul tău pentru natură (completând formularul din site)!

 

  • Despre Maratonul Olteniei

 

Aflat la a 11-a ediție, Maratonul Olteniei va avea loc în perioada 26-27 august, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Înscrierile la #MO2023 sunt deschise pe www.maratonulolteniei.ro, pentru probele de concurs deja consecrate:

  • Cursele MTB: 22 km și 33 km; 
  • Cursele Trail Run: 12 km și 22 km.

Alte detalii despre eveniment:

  • 1 cu sportul, 1 cu natura este filosofia de responsabilitate a ediției 11 a Maratonului Olteniei
  • An de an, CEZ România dublează sumele colectate din taxele de înscriere și le donează către comunitatea locală din Vâlcea.
  • Noutăți despre Maratonul Olteniei 2023 pot fi descoperite pe pagina de Facebook, dar și pe aplicația mobilă disponibilă în Google Play – http://bit.ly/2MD9S2B  sau App Store – https://apple.co/2M0FQq4 .

Te invităm să câștigi 100 de euro de la CEZ România și să ni te alături să întoarcem literele pentru natură. Jucăm o partidă de scrabble și o facem REVERSE. Cuvintele sunt simple, ușoare și sunt legate de mediu. 

Așadar, ascultă cu atenție cuvântul nostru și ajută-ne să întoarcem litere pentru natură. O singură literă dacă ghicești, afli ce cuvânt a ajutat cauza CEZ România și te-a ajutat pe tine să câștigi 100 de Euro. Pentru că da, poți câștigă 100 de Euro. 

Așteaptă semnalul de start concurs, sună la numărul 0314002929 și spune-ne ce litera lipsește și care e cuvântul nostru. 

Consultă aici regulamentul concursului.

Anexă notă de informare campanii publicitare.

Notă GDPR

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Partenerii noștri
Digi24 6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are...
DigiSport Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României
Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua...
PeRoz Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că valorează de 1500 de ori mai mult. Ce era de fapt piesa
Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că...
Film Now Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată de mama ei, a rupt tăcerea: „A lăsat-o la mine și a plecat”
Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
printul paul_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_E
Prințul Paul al României, depistat într-un resort în Malta. E condamnat la...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
oana radu si catalin dobrescu
Oana Radu, destăinuiri după despărțirea de soț: "Mergeam la terapie ca să scap de el. Ziua...
Țânţar/ Shutterstock
În București au început să se aplice tratamentele pentru combaterea țânțarilor. Nu sunt...
Britney Spears
Britney Spears şi tatăl ei au ajuns la o înţelegere în cadrul disputei lor juridice, după ce...
Gabriela Firea
Ce scrie pe tricoul purtat de Gabriela Firea când și-a depus candidatura la Primăria Capitalei