Acum la Digi FM Audienta nationalã LUMIDEE FT FATMAN SCOOP AND GOLEO - DANCE

Interviu aniversar cu echipa Digi FM - 7 ani de radio bine crescut: „Cred că Digi FM este radioul prieten”

Photo wall

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Se spune că 11.11 are o semnificație puternică, fiind o zi a transformării, armoniei și a alinierii emoțiilor pe aceeași frecvență cu cea a Universului. Despre cifra 7 se spune că este sinonimă cu ascensiunea și adevărul vieții. Cu alte cuvinte, 11.11 este despre aniversarea Digi FM, care, de 7 ani, se află într-o ascensiune de neoprit. Sunt 7 ani de când colegii noștri dau mai departe simplitatea vieții. Vă invităm să aliniați starea de bine la frecvențele de sărbătoare Digi FM, un altfel de univers, și să descoperiți cum se simte gașca Digi FM la o nouă aniversare. Sunt 7 ani de-a lungul cărora #casăștii s-a transformat dintr-un slogan în acea legătură puternică și de încredere stabilită cu ascultătorii. 

Puteți privi acest interviu ca pe un borcan aniversar, în care au fost adăugate bilețele ale recunoștinței - față de ascultătorii care au rămas alături, indiferent de stare și context, dar mai ales față de o echipă care a reușit să aducă postului titlul de „prieten al peste un milion de ascultători” - . 

P.S: Nono ne-a spus că undele radio călătoresc cu viteza luminii. Voi aveți idee cât de departe în Univers a ajuns prima zi de emisie, cea din urmă cu 7 ani? 

 

 

  • Provocările definesc evoluția. Care a fost cea mai mare provocare trăită de tine la Digi FM, pentru care ai fost nevoit să ieși din zona de confort?

 

 

Cetin Rașit: „A fost o adevărată provocare să trec din rândul realizatorilor de programe la rolul de director de programe. Practic, după o vreme în care eram pe picior de egalitate cu cei pe care îi asculți în fiecare zi la Digi FM, am ajuns în postura de a le analiza munca, de a le da sfaturi, de a-i încuraja și, foarte rar, de a-i critica. Marele meu noroc este că, în continuare, sunt perceput ca prieten, înainte de a fi perceput ca „șef”. Asta mă și ne ajută foarte mult”.

 

Beatrice Ghiciov: Nu am făcut niciodată emisie singură, mereu am fost în echipă cu cineva. Dar, într-o dimineață, am fost nevoită, pentru aproape o oră, să fiu pe cont propriu. Stresul a fost la cote maxime, n-am dormit cu o noapte înainte, dar m-am descurcat excelent”.

 

Bogdan Ciuclaru: „Pentru mine, emisiunile din pandemie, chiar de acasă de la noi, au fost o mare provocare. Să faci radio în confortul de acasă e o ieșire din zona de confort și mă bucur că trăim vremuri ceva mai normale și am revenit la vechiul obicei de a ne întâlni în studioul de emisie”.

 

Bogdan Miu: „Cred că pentru toți cea mai mare provocare a fost în pandemie, când a trebuit să ne transformăm propriile case în studiouri radio. Au fost câteva luni în care am făcut emisiunea de la distanță și asta ne-a arătat că radioul poate ajunge în casele oamenilor, fiind transmis din casele altor oameni, adică ale noastre. People to people, cum spun românii”.

 

Alice Tudor: „Mie îmi place să rămân în zona mea de confort, să fac ce îmi place, fiind prezentă, perseverând și, de fiecare dată, făcând un pic mai mult, un pic mai altfel. Pentru mine asta înseamnă evoluție, așa că, fiecare program poate fi o provocare atunci când sunt focusată 100%”.

 

Vlad Craioveanu:Din fericire pentru mine, când spui radio, automat spui și zonă de confort. Nu există ceva din radio care să mă scoată din zona de confort”.

 

Nono Semen: „În studio, la microfon, mă simt cu adevărat în largul meu. A fost, însă, perioada Covid și multe s-au schimbat, încât a trebuit să improvizăm din mers. Cel mai dificil a fost să fac emisiune de acasă. Nici nu era programul meu obișnuit, era matinalul de vară, când titularii pleacă în vacanță. A fost o mare provocare. Dimineața era mare vânzoleală la mine, cea mică mergând la grădiniță, în perioada aceea. Dădea buzna peste mine în cameră în timp ce eram live. Acum, când îmi amintesc, mă amuz. Atunci, însă, nu!”

 

Ramon Cotizo: Să realizez matinalul de vară. Nu sunt defel matinal, nu funcționez la capacitate maximă dis-de-dimineață. Așa că, m-am provocat, deci, am evoluat”.

 

 

  • Dacă te-ai întoarce la prima emisie la Digi FM, ai schimba ceva?

 

 

Cetin Rașit: „S-au schimbat destul de multe de la prima emisie, muzica, „împachetarea” (semnale de post, de emisiuni, de rubrici) și chiar și felul în care ne adresăm ascultătorilor. Am ales adresarea la persoana a II-a singular pentru ca ascultătorii să ne simtă prieteni sau parte a familiei lor. De aceea, și sloganul „folosește” persoana a II-a singular: „Ca să știi”.

 

Beatrice Ghiciov:Mi-aș spune mie, celei care urmează să spună primele cuvinte pe frecvențele Digi FM, să fie curajoasă, că mi se vor întâmpla numai lucruri bune. Și să mă distrez cât pot de mult făcând ce îmi place”.

 

Bogdan Ciuclaru: „Prima mea emisie la Digi FM nu se suprapune cu prima emisie a postului, dar dacă ar exista această variantă a întoarcerii, poate aș mai repara/regla unele detalii. Dar sigur aș păstra această formulă: Bea, Miu & Ciuclaru. E tare gașca”.

 

Bogdan Miu: „Eu chiar am fost prima voce care s-a auzit la Digi FM în urmă cu 7 ani. Și, chiar dacă prima emisie nu a avut nimic în comun cu ce se aude acum în matinalul noastru, n-aș schimba absolut nimic, pentru că fiecare etapă a ajutat să ajungem aici, în punctul în care avem un produs bine pus la punct”.

 

Alice Tudor: „Dacă aș schimba ceva ce e în controlul meu? Nimic. Totul e bine când se termină cu weekend”.

 

Vlad Craioveanu: „Dacă e vorba de schimbat, întotdeauna găsesc ceva de schimbat. Sunt pe principiul că întotdeauna e loc de mai bine. Dar, cum radioul se face în direct, degeaba aș vrea eu să mai schimb ceva”.

 

Nono Semen: „Nu cred. Țin minte că am fost foarte mulțumit de cum a ieșit. Am primit și multe mesaje de încurajare de la ascultători. M-am simțit foarte bine atunci, deci aș face la fel”.

 

Ramon Cotizo: O, daaa. În primul rând, aș lăsa teancul de emoții și tracul acasă! Apoi, aș râde mai puțin, spre deloc, la glumele mele...:)”

 

 

  • Cum crezi că se diferențiază Digi FM de celelalte posturi, după 7 ani de la prima emisie?

 

 

Cetin Rașit: „Ne-am câștigat audiența prin felul în care ne adresăm, de la mesaj la informație, și, poate cel mai mare avantaj al Digi FM, prin faptul că suntem singura rețea națională de radio care vine cu 5 minute de știri la fiecare 30 de minute”.

 

Beatrice Ghiciov: „Cred că Digi FM este radioul prieten. E radioul care îți spune tot ce ai nevoie să știi, la fix și la și jumate, atunci când sunt știrile. E radioul care te invită la povești, la 2 Matinali și Jumătate. E radioul care te provoacă, la Lucian Mîndruță. Și lista poate continua”.

 

Bogdan Ciuclaru: „Hmmm. Ar fi două detalii esențiale, care explică și ascensiunea. Relația de încredere dintre cei doi componenți ai familiei - radio & ascultător - și creativitatea echipei. Avem moral bun și disponibilitate în a face lucruri faine pentru oamenii care ne acordă timpul lor prețios”.

 

Bogdan Miu: „Digi FM este un radio care oferă o experiență completă și cred că asta ne diferențiază. În 2022 nu mai asculți radio doar pentru muzică, doar pentru glume sau doar pentru știri. Muzica o găsești și pe platformele de streaming, poți să te distrezi cu Tik-Tokuri și să te informezi de pe site-urile de știri. Însă, noi avem un radio care oferă un echilibru și un mix interesant între muzică, știrile care se difuzează la 30 de minute și vorbele smart casual ale prezentatorilor”.

 

Alice Tudor: „Asta ar trebui să ne spună ascultătorii noștri”. 

 

Vlad Craioveanu:Păi se diferențiază prin atenția și respectul pe care îl acordă informației și modului în care se lucrează cu ea”.

 

Nono Semen: „Cred că e foarte serios, consecvent și își păstrează, cumva, spiritul și energia începutului. Iar asta l-a ajutat să câștige constant noi prieteni și public. De la an la an, tot mai mulți și mai valoroși. Cred că acest aspect îl face special față de alte radiouri”.

 

Ramon Cotizo: Este mai prietenos cu ascultătorul, mai cald, mai aproape de el”.

 

 

  • Dacă te-ai raporta la un film/serial/roman, din care crezi că face parte povestea pe care o spui la Digi FM?

 

 

Cetin Rașit: „În urmă cu mai bine de 20 de ani, în adolescență, urmăream un serial tv, ”News Radio”. Era un sitcom a cărui „acțiune” avea loc într-un post de radio din Statele Unite. Îmi doream să lucrez într-un post de radio cu o atmosferă atât de vie precum cea din WNYX (așa se chema postul de radio din serial), cu oameni atât de buni în meseria lor, oameni cu simțul umorului și plini de inventivitate. Digi FM este WNYX-ul meu”.

 

Beatrice Ghiciov: „Friends. În fiecare zi, eu, Bogdan Miu și Bogdan Ciuclaru ne adunăm la cafea și facem emisiunea care le oferă oamenilor stare de bine, informații, un dram de blândețe, un umăr pe care să plângă și, întotdeauna, măcar un zâmbet. Exact ca în Friends”.

 

Bogdan Ciuclaru: „Noi suntem un mix de secvențe din filme. Cum e și viața. Uneori suntem telenovelă și vorbim despre iubiri și despărțiri, alteori suntem drame sau filme de război. Dar sunt convins că, de fapt, toți ne bucurăm atunci când facem comedie, când râdem împreună de tot ce ni se întâmplă. Sper că suntem Tineri și neliniștiți, dar și amuzanți”.

 

Bogdan Miu: Noi suntem 2 Matinali și Jumătate, deci ăsta este filmul nostru. Ai putea crede că este doar comedie, asta până apare în emisiune întrebarea colegului meu: „Dar ce face statul?”.

 

Alice Tudor: „Alice in Țara Minunilor”.

 

Vlad Craioveanu: „Mă amuză paralela asta. Probabil că „Game of Thrones”, iar personajul meu cred că este John Snow”.

 

Nono Semen: „Foarte mișto întrebarea asta. „Interstellar” ar fi acel film. Pentru că sunt fascinat de SF și pasionat de astronomie, deseori vorbesc în emisiunea mea despre încercările omului de a cuceri spațiul, despre cele mai noi știri din domeniu, însă, de fiecare dată amintesc că la fel de important e să păstrăm cu grijă ce avem aici, pe Pământ. Până una-alta, ce ne e nouă mai drag și mai de preț e aici și cred că asta nu se va schimba niciodată. Iată de ce nu prea ne permitem să uităm asta. La fel ca în film”.

 

Ramon Cotizo: Film: Noi cei din linia întâi - Serial: Toate pânzele sus - Carte: 3 camarazi”

 

 

  • Într-un prezent în care replica „spune repede, că n-am timp” a devenit scuza comună, cum reușești să ții ascultătorul aproape, până la finalul emisiunii?

 

 

Cetin Rașit: „Este foarte important felul în care livrezi informația, mesajul. Folosind un limbaj simplu, dar nu simplist, în fraze scurte, ajungi mai repede și mai bine la ascultător. Este radio, nu presă scrisă sau online, unde consumatorul se poate întoarce la începutul frazei, informației, dacă nu a înțeles din prima despre ce este vorba”.

 

Beatrice Ghiciov: „Poveștile personale au devenit atuul nostru, al matinalilor. Oamenii empatizează cu noi, noi cu ei, pentru că, la final de zi, avem aceleași griji, ne lovim de aceleași probleme. Fiecare dintre noi are o rată sau o chirie de plătit, înfruntăm împreună chinul facturilor, dar și râdem de pățaniile atât de specifice țării noastre”.

 

Bogdan Ciuclaru: „Uneori chiar cu replica asta „spune repede, că n-avem timp…" noi îl ținem și-l câștigăm pe ascultător cu sinceritate. Dacă viața prinde sau pretinde viteză, n-are rost să ne mințim și să ne plictisim. Accelerăm și ne temperăm împreună, dacă situația prin care trecem cere asta”.

 

Bogdan Miu: „Exact cu gândul ăsta reușim să-i ținem aproape pe ascultători: spunem cât putem de repede și de concis ce avem de zis. O regulă din vânzări spune că primele 5 secunde în care încerci să convingi pe cineva sunt esențiale. Cred că se aplică și la radio. Iar audiențele arată din ce în ce mai bine, deci, reușim să-i ținem aproape”.

 

Alice Tudor: „Exact așa. Scurt și la obiect. Nu sunt adepta vorbelor lungi. Cu atât mai mult la radio, unde primează sound-ul, vibe-ul, starea pe care ți-o dă vocea de la radio, prin vibrație, nu prin texte: „Stai să-ți explic!”.

 

Vlad Craioveanu:La mine se ține ascultătorul lângă difuzor printr-un proces natural și simplu, pentru că ascultătorul este și partenerul meu de emisiune. Eu lansez informația, iar el o comentează prin mesaje WhatsApp, pe care le citesc în intervenția ulterioară”.

 

Nono Semen: „Nu-l bat la cap cu prostii. Îl răsfăț și-l alint. Îi spun că e bun și frumos și că e momentul și pentru puțin optimism. Oamenii sunt destul de tracasați, de apăsați sau îngrijorați. La mine e ca la spa. Vii să te relaxezi. Lași grijile la vestiar și patru ore încerci să vezi lumea asta în culori mai vesele. E pe bună dispoziție, zâmbet, soare. Atât, niciun alt secret”.

 

Ramon Cotizo: „Omul a ridicat curiozitatea la rang de calitate fundamentală și o pune la baza tuturor conexiunilor și implicărilor proprii. Asa că, e de ajuns să îi oferi un subiect, o informație de interes comun. Să îl implici în subiecte, să îi arăți că și părerea lui contează”.

 

 

  • Care a fost cuvântul care a definit, din punctul tău de vedere, radioul în 2022?

 

 

Cetin Rașit: „Conținut. Foarte mulți ani radioul a fost un tonomat. Odată cu „democratizarea” surselor de muzică, radioul a trebuit să apese mai mult pe conținut. Ai mii de ore de muzică în telefon sau laptop, ai YouTube, ai Spotify, dar nu ai informație întotdeauna corectă, nu ai povești, nu ai emoție. Toate acestea le livrează radioul astăzi”.

 

Beatrice Ghiciov: Recalibrare. Dacă în 2021 vorbeam despre un nou normal, evenimentele de anul acesta mă fac să cred că este nevoie ca întotdeauna să fim pregătiți pentru o recalibrare. Indiferent de ce înseamnă asta”.

 

Bogdan Ciuclaru: „Din punctul meu de vedere, radioul în 2022 a fost ceva mai sentimental, mai uman. S-a speriat de război, a încercat să-l înțeleagă, să-l decodeze sau chiar să-l transmită. S-a și îndepărtat/apărat de el, dar, cred eu, chiar nu a putut să-l ignore. Deci radio în 2022 n-a putut să fie altfel decât viață. Bucurie logică post pandemie, confuzie, îngrijorare, dezamăgire și chiar revoltă, post 24 februarie”.

 

Bogdan Miu: „Maturizare. Cred că radiourile au avut și ele multe de învățat din evenimentele ultimilor ani. Iar dacă vorbim despre Digi FM, 7 ani din viața unui radio echivalează probabil cu 18 reali, deci am ajuns și noi la maturitate”.

 

Alice Tudor: „Bine"

 

Vlad Craioveanu: „Proactivitate informațională”

 

Nono Semen: „Necesar”

 

Ramon Cotizo: „Luptă”

 

 

  • O altfel de urare la aniversare....

 

 

Cetin Rașit: „Digi FM este un radio bine crescut. Felicit și aplaud echipa de „milionari” (da, Digi FM are un milion de ascultători în fiecare zi)!”

 

Beatrice Ghiciov: Digi FM, îți doresc să fii bun, empatic și să îți creionezi, cât mai mult, fața umană în care ascultătorii pot avea încredere”.

 

Bogdan Ciuclaru: „Digi FM, să rămâi și rațional, dar și naiv-optimist, să cultivi normalitatea bunului simț, umorul și veselia, să trăiești printre oameni, să le vorbești, dar, mai ales, să-i asculți. Să lași calea sus pentru fabuloasele povești ale oamenilor…”.

 

Bogdan Miu: „Ascultătorii sunt esența unui radio, așa că, pentru Digi FM urarea mea este să aibă alături cei mai cool, smart, deschiși și frumoși ascultători. Deschiși la suflet și frumoși la minte”.

 

Alice Tudor: „Vine o vreme când nu mai numeri anii de radio, chiar dacă prima zi nu se uită niciodată. Cumva, s-a întâmplat anul ăsta să realizez că s-au făcut 23 de atunci, iar ultimii 3 i-am petrecut la Digi FM, asa că, nu pot decât să îmi doresc: „ La radio și la mulți ani!”.

 

Vlad Craioveanu: „Să ne crească audiența mai tare decât prețul electricității”.

 

Nono Semen: „Te-au crescut bine. Bravo, ești frumos și sănătos! La mulți ani! Să fie ani de sunet și lumină. Apropo, undele radio călătoresc cu viteza luminii. Aveți idee cât de departe în Univers trebuie să fi ajuns prima zi de emisie, cea din urmă cu 7 ani? Călătorie frumoasă în continuare, dragă Digi FM!”

 

Ramon Cotizo: Știu că e mai sigur cu picioarele pe pământ....dar în aer se întâmplă cele mai frumoase momente. Fii un curcubeu de emoții!”

 

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
CORNEL ILIE coevr
Cornel Ilie: Artiștii din România nu sunt uniți
FOOTBALL - ITALIAN CHAMP - MONZA v MILAN, , Monza, Italie - 18 Feb 2023
Cariera lui Ciprian Tătărușanu în picaj. Coșmarul prin care trece...
1-ion-iliescu-monitoruldecluj-1280x720
Mesajul lui Ion Iliescu după anunțul morții actorului Costel...
Untold 2023
Louis Tomlinson și Tom Grennan vin pentru prima dată la UNTOLD! Ce...
Pe aceeași temă
Prințesa Charlotte/ Profimedia
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani. Kate Middleton a postat pe reţelele de socializare o...
main primavara e in aer
Primăvara este în aer la Digi FM!
Florin-Piersic-2
Florin Piersic a împlinit 88 de ani. Mesajul transmis public de legendarul actor: „Nu-i timp...
andreea marin si adrian brancoveanu (1)
Andreea Marin, sărbătorită de iubit cu o poză duioasă de cuplu. Și fiica i-a făcut o urare...
Te-ar putea interesa și
8 ani
Digi FM împlinește 8 ani împreună cu tine!
nadia
Nadia Comâneci împlineşte 62 de ani. Mesajul COSR pentru "Zeiţa de la Montreal"
Lucian Mândruță
Grila de toamnă- Ca să știi de la realizatorii Digi FM
Digi FM LIVE de la Untold 2023
Programul Digi FM se aude și în 2023 LIVE de la Untold #vrajitidemuzica
Partenerii noștri
Digi24 O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev timp de un an
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
DigiSport UEFA Champions League 2024/2025 - programul complet, în noul format. Când își află FCSB adversara
UEFA Champions League 2024/2025 - programul complet, în noul format. Când...
PeRoz O frumusețe fără vârstă. Cum arată Eva Herzigova acum, una dintre puținele vedete fără operații estetice
O frumusețe fără vârstă. Cum arată Eva Herzigova acum, una dintre puținele...
Film Now Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie...
Digi World Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"
Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă...
ProFM Cum arată Susan Boyle la 63 de ani. Femeia care a impresionat o lume întreagă în 2009 și a devenit un star mondial, ca o divă la o gală
Cum arată Susan Boyle la 63 de ani. Femeia care a impresionat o lume...
Digi Life O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni
O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în...
nasty cannes 2024 (3)
Ion Țiriac, Virginia Ruzici și alte legende ale tenisului, alături de Ilie...
Ultimele știri din matinal
regizorul Emanuel Pârvu și producătoarea Miruna Berescu
3 Kilometri Până la Capătul Lumii. Descoperă povestea din spatele filmului românesc care a...
teo stand-up 1
Teo: De la începuturile stand-up-ului la provocările corectitudinii politice în comedie. „La...
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
Ultimele știri
Ce mesaj a transmis Elena, după ce CRBL a fost surprins alături de o tânără de 23 de ani/ Foto: Captură video TikTok
Ce mesaj a transmis Elena, după ce CRBL a fost surprins alături de o tânără de 23 de ani: „În...
FOOTBALL - EURO 2024 - QUALIFYING - ROMANIA v SWITZERLAND, - 22 Nov 2023
28 de jucători au fost convocați de Edi Iordănescu pentru amicalele cu Bulgaria și...
Ambulance,Emergency,Service,Car,On,The,Streets,Of,Bucharest,During
Fetiţă de 10 ani în comă la Timişoara după ce mama a folosit o substanţă toxică de uz...
DIICOT
Român arestat și acuzat de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective...