Acum la Digi FM Nono Semen JONAS BLUE FT. DAKOTA - Fast Car (Radio Edit)

Galerie Foto Andra, despre greutățile întâmpinate pe drumul succesului: „Nu doar o dată am avut nevoie de ajutor medical”

Andra
Andra/sursa foto: Facebook

Andra, una dintre cele mai bune voci din România, are peste 30 de ani de scenă, dacă sunt luate în calcul și aparițiile ei de când era copil. Artista însă mărturisește că nu au fost ușor și că a ajuns aici cu foarte multă muncă. Artista recunoaște că de multe ori a ajuns la epuizare fizică și a avut nevoie de medic pentru a se pune înapoi pe picioare.

„Orice drum ai alege, vei avea momente mai bune și momente mai grele. Fie că ești sportiv, antreprenor sau artist, cred că urcușurile și coborâșurile sunt un parcurs firesc și trebuie să înveți din fiecare pas pe care îl faci înainte, fără să uiți care este obiectivul tău, visul tău. Eu sunt o fire optimistă și totodată o luptătoare. Niciodată nu m-am gândit să renunț, să nu fac muzică nu a fost o opțiune pentru mine. Am avut mereu în jurul meu oameni care m-au ajutat în momentele în care poate îmi pierdeam speranța sau oboseala mă copleșea, oameni care au știut să îmi aducă aminte de ce fac asta și că totul se va rezolva până la urmă. Mă refer la familia mea, ei sunt „stâncile mele, datorită lor totul pare ușor”, adeclarat Andra pentru presa mondenă!

Despre urcușuri și coborâșuri, cântăreața spune că cele mai grele momente au fost cele de epuizare fizică?

„Repetiții lungi, intense, cu interpretare și coregrafie, nopți nedormite din diverse motive: uneori unul dintre copii este răcit, alteori sunt prea emoționată ca să pot închide ochii… Nu doar o dată am avut nevoie de ajutor medical pentru a-mi reveni rapid, pentru a urca pe scenă. Nu sunt mândră de aceste episoade, pentru că încerc să am grijă de mine, să le dau un exemplu și copiilor mei: nimic nu merită atât efort încât să îți pui sănătatea în pericol. Se întâmplă uneori și mă bucur că am reușit să mă adun și să mă refac. Sunt ocazii în care îmi readuc aminte că cel mai important este să fii sănătos, că orice altceva se poate rezolva”, a mai spus artista.

Despre ce înseamnă pentru ea titulatura de cea mai bună voce din România, Andra spune că se bucură foarte mult că muzica ei este atât de apreciată și că a ajuns până la sufletul oamenilor.

„Pentru mine înseamnă că vocea mea reușește să emoționeze și să placă unui număr mare de oameni, că muzica mea ajunge la un public numeros care se bucură de ea. Cred că, dincolo de talent, vorbim și despre popularitate, iar eu simt că multe persoane rezonează cu mine. Îmi scriu mesaje, îmi adresează cuvinte frumoase când mă întâlnesc. Nu poți despărți omul de talentul său. Cred că le place vocea mea, dar și muzica pe care aleg să o interpretez, spectacolele mele, așa cum le prezint, și aș merge până la valorile mele, ceea ce spun și arăt că este important pentru mine. Așadar, acest compliment superb cred că trece de evaluarea vocii, o simt ca pe o declarație de dragoste din partea publicului și o apreciez enorm”, a spus Andra.

De asemenea, Andra a mai vorbit și despre versurile melodiilor ei, despre repetiții și care este cursul unei piese de la versuri până la radio, televiziune sau online.

”Fiecare piesă trece printr-un proces amplu de analiză, interpretare și reinterpretare. Repetițiile sunt acasă și la studio, nu mă opresc până nu sunt mulțumită. Așa cum povestea Laurențiu, și el un profesionist, mă folosesc de telefonul mobil mult: mă înregistrez și mă ascult și comunic și cu echipa, de exemplu, cu compozitorul sau cu trupa. Vreau să știu că am scos dintr-o piesă cât am putut, că textul se potrivește perfect cu piesa ca ritm și mesaj, că interpretarea mea este creativă și plăcută. Când nu este vorba despre o piesă sau un spectacol anume, îmi place să mă joc cântând piese care îmi plac în diverse stiluri. Succesul înseamnă întotdeauna multă muncă, deci repetițiile fac parte din viața mea”, a mai povestit artista.

Andra/sursa foto: Facebook

Despre succes și notorietate la vârsta de 14 ani, Andra a spus că i-a luat ceva timp să le conștientizeze.

„Nu mi-am dat seama ce notorietate am, am fost foarte concentrată pe ce am de făcut, voiam ca fiecare apariție să fie cât mai bună. Mă pregăteam mult, mă consumam mult de emoții și dădeam tot ce puteam atunci când înregistram sau urcam pe o scenă sau mergeam la o emisiune TV sau radio. Când au început să mă salute oameni pe stradă, m-am simțit bucuroasă, mândră de ce realizam, dar eram un copil: nici nu îmi făceam multe griji, nici nu conștientizam ce înseamnă să fii cunoscut”, a mai spus soția lui Cătălin Măruță.

Andra a mai vorbit despre părinții ei și cât de important a fost sprijinul pe care i l-au oferit încă de la începutul drumului.

„Este complicat să fii artist când ești doar adolescent: este o perioadă de formare, de dezvoltare, ești și influențabil, și impresionabil. Este foarte important să ai lângă tine oameni care te ajută să rămâi cu picioarele pe pământ. Eu am fost sprijinită și ajutată de părinții mei, ei au avut grijă ca, pe lângă cariera artistică pe care mi-o doream enorm, să duc o viață echilibrată: să merg la școală, să am prieteni, să nu mă port nefiresc pentru vârsta mea. Le mulțumesc și acum pentru că, datorită echilibrului pe care mi l-au dat atunci, sunt femeia de astăzi”, a mai spus Andra.

Citește și

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
grasu xxl
Ce nu știai despre Grasu XXL, secrete dezvăluite la matinalul Digi FM
Burna Boy In Concert, I Told Them Tour, Hollywood, Florida, USA - 12 Mar 2024
Burna Boy, superstarul global al Afrobeats, vine la Untold 2024!
Carys Douglas
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în...
dana nalbaru - la tara 43
Dana Nălbaru lucrează de zor la gradina de la țară. „O femeie obosită, dar fericită"
Te-ar putea interesa și
cristina cioran
Cristina Cioran, încercări disperate să prelungească ordinul de protecție față de fostul...
Andreea Sasu și Philipp Plein
Andreea Sasu și Philipp Plein au dezvăluit sexul copilului: „Este o mare binecuvântare”...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
profimedia-0679214501
Black Coffee, un titan al muzicii electronice, vine la Untold 2024!
Partenerii noștri
Digi24 O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
DigiSport Sportiva din România care a cucerit Liga Campionilor a 5-a oară. ”Sunt prima care reușește asta”
Sportiva din România care a cucerit Liga Campionilor a 5-a oară. ”Sunt...
PeRoz Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore...
Film Now Nicole Kidman, imagini de la 14 ani: „Această copilă nu ar fi putut prezice niciodată toți oamenii talentați cu care avea să lucreze”. Actrița va scrie istorie în weekend
Nicole Kidman, imagini de la 14 ani: „Această copilă nu ar fi putut...
Digi World Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep
Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au...
ProFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
cutremur
Nou cutremur puternic în Taiwan. Seisme mari și frecvente de la începutul...
Ultimele știri din matinal
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Traian Băsescu
Traian Băsescu: "E o clasă politică incompetentă. Comparaţi-l pe Ciolacu cu Năstase. Pe Ciucă...
regele charles
Regele Charles îşi reia activităţile publice. Ce spun medicii despre cum răspunde la...
alunecare de teren cluj
Alunecare de teren pe o stradă din Cluj-Napoca. A fost afectată una dintre benzi, pe o lungime...
bâlea lac
Zăpadă de peste 1 metru la Bâlea Lac. Risc crescut de avalanșe