Acum la Digi FM Alice Tudor CARLA-S DREAMS - Te Rog

E.Teodorovici o acuză pe C.Crețu că nu a vrut să îl primească la Bruxelles

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici susține, într-o postare pe Facebook, că, aflat la Bruxelles, a dorit să aibă o discuție cu oamenii din echipa Corinei Crețu, însă comisarul european a refuzat acest lucru.

Mai mult, ministrul Finanțelor este de părere că aceasta a comis un abuz deoarece Corina Crețu este în campanie electorală. Teodorovici crede că este scuzabil gestul Corinei Crețu, dacă aceasta avea o agendă încărcată, dar nu înțelege de ce aceasta „a interzis și celor de la nivelul tehnic din cadrul structurii Comisiei Europene responsabilă cu politica regională - DG Regio - să primească delegația României.”.

Iată postarea integrală a lui Eugen Teodorovici:

„Am spus că, acum foarte mulți ani, pe când construiam aderarea României la Uniunea Europeană, când implementam primele proiecte finanțate din fonduri europene, sau mai recent, când cream un minister al fondurilor europene, doamna Corina Crețu nici nu știa unde este orașul Bruxelles pe hartă....evident figurativ. Iar în anul 2014, când a pășit în capitala Uniunii Europene în calitate de comisar pentru politica regională, am fost primul ministru român cu care a avut o întâlnire oficială. Totuși, aceeași doamnă a dovedit că nici nu știe care este interesul țării care a trimis-o acolo. Iar dacă știe, este și mai grav...înseamnă, nu doar că nu vrea să sprijine România, ci, dimpotrivă, că vrea să-i pună bețe în roate.

La finalul acestei săptămâni, m-am aflat la Bruxelles, cu ocazia reuniunilor lunare pe care le prezidez, ca ministru al finanțelor, în perioada Președinției României la Consiliul UE. Iar ca deținător interimar al portofoliului fondurilor europene, mi-am propus și două întâlniri mai tehnice la nivelul Comisiei Europene. Astfel, joi, 16 mai, am dorit să discut cu o parte din echipa aflată în coordonarea comisarului Crețu - oameni pe care îi cunosc de mulți ani și cu care am avut întotdeauna un dialog deschis și eficient. A fost și este o practică obișnuită pentru mine, indiferent de pozițiile pe care le-am ocupat la nivel guvernamental. De această dată, pe agenda propusă s-au aflat teme foarte importante legate de stadiul pregătirii unor proiecte importante finanțate din fonduri europene, cum ar fi podul de la Tulcea - Brăila, sau deblocarea proiectului internațional al construcției laserului de pe platforma de la Măgurele. Dar comisarul Crețu, nu doar că a refuzat să primească un ministru român - fapt scuzabil doar de o agendă publică încărcată - dar și mai grav, a interzis și celor de la nivelul tehnic din cadrul structurii Comisiei Europene responsabilă cu politica regională - DG Regio - să primească delegația României.

Tot joi, am avut discuții tehnice cu colegi din cadrul altei structuri a Comisiei Europene aflată în portofoliu unui alt comisar european. Din fericire, pentru această întâlnire nu am avut nevoie nici de rugăminți, nici de aprobări.

Cum, oare, se poate interpreta un astfel de gest? Este o formă de abuz, la care recurge doamna Crețu, în calitate de înalt oficial al unei instituții europene, doar pentru că se află în campanie electorală? Cu siguranță.

Și nu este pentru prima dată când ridic acest subiect, inclusiv în discuțiile cu partenerii de la nivelul instituțiilor europene.
Pentru că este un motiv suficient ca, inclusiv la nivel european, aceste lucruri să nu mai fie permise, astfel încât, cel puțin în perioada oficială a unei campanii premergătoare alegerilor, oficialii aflați în funcții, care au și statut de candidați, să își înceteze temporar mandatul.

Putem, oare, în acest fel, să punem capăt unei cutume la nivel național? Putem, astfel, să ne imaginăm și să admitem că sunt mult mai importante prioritățile și interesele naționale și europene ale României, și nu cele mărunte, de partid?”

Comisarul European Corina Crețu susține că nu a primit nicio solicitare de întâlnire de la ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, așa cum acesta din urmă a anunțat sâmbătă acuzând-o că nu a vrut să-l primească la Bruxelles.

„N-am primit, nici eu, nici echipa mea, nicio solicitare de la domnul Teodorovici pentru a avea o întâlnire. Preocuparea mea principală e ca proiectele să meargă mai departe. După 26 mai sunt dispusă să mă întâlnesc cu orice reprezentant al Guvernului pentru a discuta despre evaluarea și deblocarea proiectelor. Rămân la dispoziția autorităților din statele mebre, deci și România, pentru a accelera absorbția fondurilor europene. Îmi pare rău că s-a ajuns la atacuri care divizează societatea românească. Orice premier și ministru își pot aduce aminte foarte bine că ușa mea a fost întotdeauna deschisă. Sper ca această ultimă săptămână de campanie electorală să nu divizeze și mai mult societatea românească”, a declarat Corina Crețu, contactată de HotNews.ro.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga (Liga 1): Meciuri tensionate și derby-ul...
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
Poliție/ Shutterstock
Două persoane au fost rănite grav într-un atac armat la Bruxelles. Doi suspecţi, fugari...
protest tractoare bruxelles
Circa 1000 de tractoare blochează străzile din Bruxelles, în prima zi a summitului UE
Atac terorist în Bruxelles/ Profimedia
Bărbatul care a produs atacul armat în Bruxelles s-a filmat după ce a ucis doi oameni. A...
Corina Crețu
Europarlamentarul Corina Crețu: "Nu există pericolul suspendării fondurilor europene, aşa cum...
Te-ar putea interesa și
Gabriela Firea
Corina Crețu, despre Gabriela Firea, în cazul azilelor groazei: Nu poţi să spui chiar că nu...
Nicușor Dan
Nicușor Dan: „Domnul Ciolacu ar trebui să ceară mai degrabă demisia ministrului de Finanţe”
Corina Crețu
Corina Crețu a fost diagnosticată cu cancer mamar. Europarlamentarul: „Am ales să vorbesc...
claudiu pandaru adrian caciu
Claudiu Pândaru comentează declarația lui Adrian Câciu: Aberantă și incorectă
Partenerii noștri
Digi24 Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa...
DigiSport Cum a reușit Horia Tecău să le facă ”sah-mat” pe surorile Kichenok în meciul decisiv de la BJKC: ”Am simțit tensiune”
Cum a reușit Horia Tecău să le facă ”sah-mat” pe surorile Kichenok în...
PeRoz Au aflat că sunt verișori după 10 ani de căsnicie și trei copii împreună. Ce decizie au luat când au văzut rezultatele testului ADN
Au aflat că sunt verișori după 10 ani de căsnicie și trei copii împreună...
Film Now Lily Collins, într-o ținută lejeră și fără machiaj în timpul unei plimbări în capitala Franței. Actrița din „Emily in Paris” filmează în prezent al patrulea sezon al serialului
Lily Collins, într-o ținută lejeră și fără machiaj în timpul unei plimbări...
Digi World Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au...
ProFM Alexandru Ciucu, reacție după imaginile în care apare alături de altă femeie. Alina Sorescu a răbufnit: „Faptele vorbesc de la sine”
Alexandru Ciucu, reacție după imaginile în care apare alături de altă...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
T-Cell, celulă imunitară anti-cancer
Numărul cazurilor de cancer la tineri au crescut brusc la nivel global. Ce...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Romanian Government, Cabinet Meeting, Bucharest, Romania - 18 Jan 2024
Marcel Ciolacu, despre scandalul azilelor groazei: „A fost „clocit”. Adevărul a ieșit la...
kelemen hunor inquam george calin 2023-06-13-7018
Kelemen Hunor, împotriva taxării concediilor medicale: ”Trebuie să vezi ce se întâmplă în...
alina gorghiu
Încep procedurile de aducere în ţară a celui de-al doilea suspect în cazul crimei de la Sibiu...
incendiu
Incendiu la acoperişul unui bloc din Rădăuţi. Pompierii evacuează locatarii de pe două scări