Judecătorul Cristi Danileț a comentat, pe pagina sa de Facebook, declarația lui Victor Ponta potrivit căreia el și Pro România se vor bate, „dacă este nevoie, inclusiv la propriu” pentru ca școlile să fie redeschise.
Victor Ponta, în cadrul dezbaterii electorale organizate de Digi24: Garantez că ne vom bate să se deschidă școlile, și la propriu dacă e nevoie. Școala online e un fake, e o bătaie de joc la adresa copiilor, profesorilor și părinților. Povestea cu 6% s-a promis de-atâtea ori încât nimeni nu mai crede. Banii se dau din buget. De fiecare dată s-a dat mai mult pentru Educație. Înainte să alocăm bani, și trebuie să alocăm bani, trebuie să deschidem școala.
Replica lui Cristi Danileț:
Presa titrează că în această seară un candidat la parlamentare a anunțat că după data de 6 decembrie el și partidul său „se vor bate la propriu, dacă e cazul” să se redeschidă școlile.
Mie mi-au plăcut gramatica și vocabularul, așa că trebuie să recunosc că prin „bătaie, la propriu” nu înțeleg decât aplicarea de lovituri unei persoane. În calitate de om al legii, amintesc că bătaia este infracțiune în România. Doar bătaia din ring (la box) sau la karate (pe tatami) nu atrage vreun dosar penal. Dar și acolo lucrurile pot degenera legal dacă loviturile aplicate depășesc limitele acceptate conform regulilor sportive. Așadar, cine bate sau se ia la bătaie comite o infracțiune: lovire, vătămare corporală, încăierare.
Revenind. În calitate de părinte și de activist civic implicat în educația tinerilor de vreo 7 ani, trebuie să spun că mă sperie ușurința cu care se promite/amenință cu redeschiderea școlilor. Însă trebuie să recunosc că uneori școala online este tratată superficial și de o parte (elev+părinte), și de alta (profesor).
Dacă aș fi fost om politic, aș fi avansat următoarele idei: (1) luăm cei mai buni profesori din România de la toate materiile, pentru toate clasele și înregistrăm audio-video toate lecțiile, predate de ei – în felul acesta avem garanție calității actului de predare; (2) le difuzăm în toate școlile din România, pentru a fi folosite ca prim material didactic în cadrul lecțiilor online: astfel, la Vatra-Dornei, Bârlad, Caracal și Timișoara profesorul X predă aceeași lecție la fizică în clasa a VII-a despre pârghie – astfel, asigurăm predarea sigură și unitară a materiei; (3) profesorii de la clasă vor oferi explicații și vor da teme și teste pornind de la materialul prezentat – astfel, ne asigurăm de însușirea materiei predate, plus că elevul ar avea acces oricând la lecția înregistrată.
Dar, nu, în niciun caz nu aș fi amenințat nici cu bătaia, nici cu deschiderea nejustificată a școlilor, în plin val doi al pandemiei.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!