Acum la Digi FM FLO RIDA - WHISTLE

Ce au urmărit românii în 2020. Emoțiile care ne-au adus împreună pe Netflix

Video Streaming, Netflix, filme, seriale, televizor

Producțiile video ne-au unit anul acesta mai mult ca oricând și, chiar dacă nu am putut călători, aceleași povești au trecut granițele și au unit oameni cu gusturi, gânduri și emoții similare. Prin urmare, lista celor mai urmărite titluri Netflix reflectă spectrul complet al stărilor de spirit pe care le-am împărtășit cu toții. Iată care au fost producțiile Netflix preferate de români în 2020. 

Adrenalina s-a numărat constant printre cele mai căutate senzații de către abonații Netflix din România. Ne-au fascinat exploziile, luptele și urmăririle din cele mai populare filme de acțiune de anul acesta: Extraction, The Old Guard și Project Power. În plus, să nu uităm de seria ultra apreciată La Casa de Papel, care a ajuns în secțiunea Top 10 de pe platforma Netflix în România timp de 42 de zile, o cifră similară cu cele înregistrate în Austria, Germania, Franța, Germania, Portugalia și Filipine. 

Universul Fantasy a ajutat mulți români să evadeze în tărâmuri magice, iar genul a înregistrat cea mai mare creștere comparativ cu anul trecut (au fost urmărite de patru ori mai multe minute de Fantasy față de 2019). Seria Cursed: Sezonul 1 inspirată de legenda regelui Arthur și Locke and Key: Sezonul 1 s-au aflat în topul preferințelor din această categorie. Și pentru că românii iubesc genul fantasy, vor fi cu siguranță încântați să afle că cel de-al doilea sezon The Witcher este in producție.

Nevoia de evadare s-a reflectat și în cifrele înregistrate de conținutul produs în diferite părți ale lumii. Aceasta este tema care i-a unit nu numai pe românii din toată țara, ci și pe toți abonații de pe glob. Ne-am dorit foarte mult să călătorim, să auzim alte limbi, să vedem alte țări. Netflix crede că poveștile extraordinare pot veni de oriunde și pot fi iubite în toată lumea, iar alegerile membrilor au confirmat direcția. Unele dintre cele mai îndrăgite producții din întreaga lume în acest an au fost La Casa de Papel (Spania), care a ajuns la secțiunea zilnică de top 10 Netflix în 92 de țări, Barbarians (Germania) în 91 de țări, Lost Bullet (Franța) în 89 de țări și Platforma (Spania) în 88 de țări, inclusiv România.

Am plâns și am râs

Vă sună cunoscut Miracle in Cell No. 7? Filmul care ne-a făcut să plângem primăvara aceasta a fost urmărit și recomandat în România și pe restul globului, înregistrând o creștere considerabilă în numărul de căutări pe Netflix din martie și aprilie. Rebecca a fost de asemenea o alegere populară în categoria dramă, alături de The Queen's Gambit și Enola Holmes. Genul dramatic a fost cel mai vizionat în România pe parcursul anului 2020.

Atunci când am râs, am ales să râdem și în limba română, iar Miami Bici a fost una dintre cele mai apreciate comedii, cu 24 de zile petrecute în secțiunea top 10 de pe platforma Netflix în România. Românii apreciază și comediile americane, așa că nu am fost surprinși să vedem Holidate, Emily in Paris: Sezonul 1 și The Wrong Missy în lista celor mai urmărite titluri. 

Ne-am lărgit orizonturile

Anul acesta am urmărit și documentare extrem de diverse. Money Heist: The Phenomenon a fost apreciat de fanii serialului de succes La Casa de Papel. Flavours of Romania: Sezonul 1 ne-a ajutat să descoperim mai multe despre țara noastră și The Social Dilemma  a fost unul dintre cele mai dezbătute (și urmărite) documentare Netflix. Rise of Empires: Ottoman a completat lista pentru pasionații de istorie.

Românii au fost deschiși să experimenteze mai mult anul acesta. Genurile Fantasy, Muzical, Anime și serialele coreene au fost cele mai mari descoperiri din acest an și, chiar dacă nu au depășit preferințele clasice precum dramă, acțiune sau thriller, au scos în lumină gusturile diverse ale abonaților. Membrii Netflix din Germania, Croația, Canada, Ungaria, Africa de Sud, Spania, Turcia, Marea Britanie și SUA au avut revelații similare.

Ne-am conectat la poveștile despre iubire și familie

Ne-au plăcut poveștile romantice de trei ori mai mult decât anul trecut, având în vedere triplarea numărului de minute urmărite din acest gen. Și alături de romantism, ne-au plăcut poveștile tematice de Crăciun: Operation Christmas Drop și The Princess Switch: Switched Again au fost hituri în România. Bineînțeles, să nu uităm de Love, Guaranteed, Kissing Booth 2 și Sex Education: Sezonul 2.

Relațiile complexe de familie au fost, de asemenea, foarte apreciate de români anul acesta. The Crown: Sezonul 4, The Queen’s Gambit, Enola Holmes și The Umbrella Academy: Sezonul 2 au fost printre cele mai populare titluri construite în jurul familiilor în acest an. Over the Moon și The Willoughbys au fost două titluri îndrăgite, cel mai probabil urmărite împreună cu familia. 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Vizual Comunicat_Film Now_Recomandările lunii aprilie
La Film Now, aprilie este luna în care nimic nu e ceea ce pare, într-un labirint al intrigilor...
vizual comunicat_FilmNOW_titluri februarie
La Film Now, suspansul, emoțiile și misterul se contopesc într-o selecție de producții...
Bătrân cu laptop, mâini de vârstnic lucrează la calculator, internet
Ce au căutat românii pe Google în 2023. Klaus Iohannis și ciorba de perișoare, printre cei mai...
Fetiță în fața televizorului/ Shutterstock
Experimentul făcut de un tată. Schimbarea prin care a trecut fiica sa după ce a stat o lună...
Te-ar putea interesa și
John Wick 4
Surpriză pentru fanii seriei John Wick. Un al cincilea film este în pregătire
Înşelăciune pe internet în comerţul cu peleţi/ Shutterstock
Înşelăciune pe internet în comerţul cu peleţi. Un bărbat care posta anunţuri pe reţele de...
Delhi, India, 2020. Woman installing TikTok mobile app on a smartphone screen with a wooden background depicting logo of popular fast growing social
Franța interzice aplicațiile TikTok, Candy Crush și Netflix pe telefoanele de muncă ale...
Elijah Wood
Mai multe filme inspirate din romanele "Stăpânul inelelor" și "Hobbitul", în lucru la Hollywood
Partenerii noștri
Digi24 O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
DigiSport Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu...
PeRoz Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat la școala lui. Ce a urmat apoi întrece orice imaginație
Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat...
Film Now Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai tânără și fiul lor. Actorul a fost supus recent unei operații la umăr
Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat în ziua nunții: "Aveam o rană cât un ou în mijlocul frunții"
Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
World Youth Festival on the Federal Territory "Sirius". Open dialogue as part of the educational marathon "Znanie. First" "Image of Russia: reality and imposed stereotypes."
Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Statele Unite „sunt direct implicate”...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
transplant (1)
Al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viaţă, realizat în SUA. Pacienta a...
Smiley
Smiley, reacție după ce Dinu Maxer s-a arătat deranjat de titlul piesei „S-a furat mireasa”...
Pâine/ Shutterstock
Care este cea mai bună pâine. Anunțul făcut de un medic specialist gastroenterologie: „Ar...
Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen/ Foto: Facebook
Politico: Klaus Iohannis, cotat cu cele mai mari şanse pentru a-i lua locul preşedintei...