Ministrul Transporturilor acuză Metrorex de iresponsabilitate și lipsă de solidaritate. Cătălin Drulă critică faptul că salariile angajaților de la metrou au crescut în 2020 cu 18%, în condițiile în care angajații din privat au strâns cureaua, din cauza pandemiei.
În momentul de față, Corpul de Control este acolo, pentru a vedea toate circumstanțele în care s-a efectuat această renegociere. Dincolo de legalitate, până la urmă, e vorba de responsabilitate și de solidaritate. Nu poți să ajungi în situația cum este la Metrorex, în care acum cinci ani tot bugetul lor de personal, de salarii, să spunem, era 300 de milioane, în 2020 se dublează la 627, iar pentru anul acesta erau aproape la 900 de milioane. În ce domeniu din România s-a mai ajuns la astfel de triplări ale cheltuielilor cu personalul, în condițiile în care veniturile au rămas pe loc, deci nu s-a dublat numărul de călători și veniturile acoperă într-o proporție foarte mică?, s-a întrebat Drulă, la RFI.
În opinia sa, nu e nici solidar și nici responsabil ce s-a întâmplat la Metrorex.
Toate companiile de stat cu pierderi trebuie să-și asume anumite măsuri. Din păcate, anul trecut au mers în sens invers la această companie. De unde în domeniul privat oamenii au strâns cureaua, unii au rămas fără loc de muncă, alții au lucrat patru zile din cinci, alții au acceptat diminuări de salarii, pentru că firmele la care lucrau nu au mai avut venituri, la Metrorex s-a mărit masa bugetară cu 200 de milioane de lei, pe timp de pandemie. Or așa ceva nu e acceptabil. Subvenția alocată pentru Metrorex în buget este de 600 de milioane de lei și dumnealor vor trebui să se încadreze în această sumă, prin toate mijloacele legale pe care le au la dispoziție, nu există alternativă, a mai subliniat ministrul Transporturilor.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!