Acum la Digi FM Lucian Mindruta ANGIE STONE - I Wish I Didn t Miss You

Campanie Știrile Digi FM - România Mondială... când? (Episodul 1)

romania argentina 2

CEL MAI FRUMOS MECI DIN ISTORIA CUPEI MONDIALE

3 iulie 1994, ora locală 13.30, Pasadena, Los Angeles, Statele Unite ale Americii - Campionatul Mondial de Fotbal. După ce a zdrobit Columbia, în grupe, cu 3 la 1, a fost zdrobită de Elvetia cu 4 la 1 și a învins America cu 1 la 0, naționala României se califică în optimile de finală unde întâlnește una dintre cele mai periculoase reprezentative din istoria fotbalului: Argentina lui Diego Armando Maradona.

26 iunie 2018, The Guardian - cel mai frumos meci de la Cupa Mondială din toate timpurile a fost România - Argentina din 3 iulie 1994, Pasadena, Los Angeles, Statele Unite. "Un thriller. Ce face ca meciul dintre România și Argentina să fie atât de special? Ritmul și intensitatea incredibilă a jocului.”, scrie jurnalistul Craig McCracken la The Guardian.

3 iulie 1994, Pasadena, Los Angeles, Statele Unite ale Americii - Campionatul Mondial de fotbal - România - Argentina. 10 minute de istorie. Min.10 - Dorinel Munteanu este faultat in afara careului argentinian. Min. 11 - Ilie Dumitrescu execută perfect lovitura liberă, portarul Argentinei, Luis Islas nu înțelege ce se întamplă, iar România conduce cu 1 la 0.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Noi am avut ABC-ul fotbalului bine pus la punct. N-am sărit nicio etapă. Competițiile erau foarte puternice la nivel de copii si juniori. S-a investit foarte mult în infrastructură în perioada aceea. Competiția începea de la vârsta fragedă și exista și presiunea rezultatului, mai ales la noi, la Steaua. Aveam juniori foarte buni in țară, juniori mai valoroși ca mine, ca să îți dai seama de potențial și de resurse. Nu se investește foarte mult la nivel de copii și juniori. Hagi este o excepție. E foarte greu dacă nu există mai multe centre, mai multe academii, cu organizarea și cu tot ce înseamnă pregătirea acestor copii.", spune Ilie Dumitrescu la interviurile Oameni de colecție, realizate de Cătălin Striblea pe pagina de Facebook, Digi FM Radio.

CUM A APĂRUT GENERAȚIA DE AUR DIN FOTBALUL ROMÂNESC

3 iulie 1994, Pasadena, Los Angeles, Statele Unite ale Americii - Campionatul Mondial de fotbal - România - Argentina. Min. 15 - Gabriel Batistuta e faultat in careul României de regretatul Daniel Prodan. Tot Batistuta aduce egalitatea, din penalty, pentru doar câteva minute, critice pentru Generația de Aur.

11 august 1978 - București - se pun bazele infrastructurii care va permite Generației de Aur să existe - este înființat în Bucurerști clubul sportiv Luceafărul. Inițial numit Viitorul dar cu al cărui nume nu au fost de acord autoritățile comuniste, centrul va da nume ca Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Florin Prunea, Miodrag Belodedici, Gabi Balint.

3 iulie 1994, Pasadena, Los Angeles, Statele Unite ale Americii - Campionatul Mondial de Fotbal - România - Argentina. Min. 16 - Argentina atacă în valuri. Este momentul când Dan Petrescu reușește să îi paseze lui Gheorghe Hagi, Hagi îi paseaza în jumătatea de teren argentiniană lui Ionuț Lupescu, iar Lupescu pasează în față spre același Hagi care, după o fentă scurtă, îi pasează lui Ilie Dumitrescu. Și este 2 la 1 pentru România în meciul cu Argentina.

"Aveam un simț dezvoltat de a apărea la finalizare și de a finaliza acțiunile. Dar este nevoie de cineva să te pună în valoare. Și aici a fost băiatul ăsta care pentru mine e un geniu: Gica Hagi care avea niște chestii, niște sclipiri, nu de geniu, tipul gândea înaintea mea, mesajul de la creier la creier se transmitea rapid și avea și avea și gleznă să te pună în condiții foarte bune de joc. Este singura persoană în fața căreia nu pot să ridic ochii.", spune pentru Digi FM, Ilie Dumitrescu, la 24 de ani de la meciul din optimile de finală cu Argentina.

ANTRENORUL NAȚIONALEI, COSMIN CONTRA, EXCLUSIV LA DIGI FM

3 iulie 1994, Pasadena, Los Angeles, Statele Unite ale Americii - Campionatul Mondial de fotbal - România - Argentina. Un meci nebun în care România și Argentina se atacă într-un ritm infernal. Min.57 - România iese pe contra-atac cu Dorinel Munteanu si Tibor Selymes. Mingea ajunge la Hagi care înscrie. Pentru Argentina va ma înscrie Abel Balbo în minutul 75, dar România va fi scris cea mai importantă pagină a ei în istoria fotbalului mondial, iar echipa va primi numele de Generația de Aur. Proiectul Luceafărul se va încheia cu 4 ani înainte de Revoluția din 1989.

"Lipsa infrastructurii, lipsa unei baze de antrenament prin care să dezvolți un jucător. Nu avem un profil al jucătorului pe care ni-l dorim. Dar ceea ce vreau eu de la jucătorii naționalei e atitudinea. Cine are atitudine și vine și dă totul la echipa națională va ramâne, cine nu, nu, indiferent de nume. Nu mai avem jucători care să facă diferența cum aveam în generațiile anterioare care printr-o genialitate să schimbe soarta unui meci și, atunci, trebuie să ne bazăm pe echipă și pe o mentalitate bună.", spune pentru Digi FM, Cosmin Contra, anternorul echipei naționale a României înainte de Liga Națiunilor.

2004, București - se încearcă refacerea Luceafărului, pepiniera care a dat Generația de Aur. Eșec.

2014, București, Federația Română de Fotbal - sunt înființate de către FRF centre de excelență pentru juniori. Vor fi desființat după nici 3 ani. Eșec.

2014, București, Federația Română de Fotbal - este înființat un departament special de scouting tot la nivelul FRF. Nu a existat așa ceva până la acel moment. Încă există. Cu ce rezultate? Ce spune Generația de Aur despre fotbalul nostru? Cum au reușit alții să se impună în fotbalul mondial? Când ne vom califica și noi, din nou, la un campionat mondial? Ce spun șefii fotbalului despre stadiul în care ne aflăm? Ce spun șefii politici? De ce am ajuns să ne uităm și să ținem cu alte echipe decât a noastră la campionatele mondiale? Cum ne vom descurca în Liga Națiunilor din această toamnă? Veți afla, începând de astăzi, din cadrul campaniei Știrilor Digi FM, "Ca să știi, Romania!”, exclusiv pe site-ul nostru, www.digi-fm.ro și în cadrul Ștririlor Digi FM - "România Mondială... când?"

30 iunie 1998, Bordeaux, Stade du Parc Lescure, Franța - Campionatul Mondial de Fotbal - România - Croația, ora locală 16.30. În minutul 47, prelungirile primei reprize, Davor Suker înscrie din penalty împotriva României și marchează sfârșitul prezenței noastre la un campionat mondial pentru cel puțin 20 de ani. Croația va întâlni în sferturile de finală Germania pe care o va spulbera cu 3 la 0 și va fi oprită doar de Franța, în semifinale.

15 iulie 2018, Moscova, Stadionul Luzhniki, Rusia - Campionatul Mondial de Fotbal - finala - Franța - Croația. După 20 de ani, o parte a României a ținut cu Croația.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Recomandări DigiFM
1 dec 2023
Extra Matinal: cu România la podcast
Sfântul Nicolae
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae în România
Turul Târgurilor de Crăciun cu Lucian Mîndruță, ediția 2023
Turul Târgurilor de Crăciun cu Lucian Mîndruță, ediția 2023
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
Pe aceeași temă
tren
(VIDEO) Primul tren electric cumpărat de România a ajuns în Gara de Nord
iohannis (2)
Iohannis, după ce România a intrat în Alianţa Solară Internaţională: „Până în 2030, vrem ca...
Cum va fi vremea în weekend/ Shutterstock
Vremea se schimbă radical începând de azi. Meteorologii au transmis noi avertizări meteo
Berlin,,De,,Oct,2022:,Uefa,Euro,2024,Flag,Flying.,The
Naţionala României îşi află, sâmbătă, adversarele de la Campionatul European din 2024
Te-ar putea interesa și
Winter,Road,Through,The,Mountains,With,Deep,Snow,During,A
Cod roşu de viscol în mare parte din România. Drumuri închise, circulație blocată și...
Berlin,,De,,Oct,2022:,Uefa,Euro,2024,Flag,Flying.,The
Cât vor costa biletele la Euro 2024 și când vor fi puse în vânzare. Anunțul făcut de FRF
Andrei Burcă / Profimedia Images
Andrei Burcă: „Acum o să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că avem treabă la Euro”
Schengen
Consiliul JAI are pe ordinea de zi, a reniunii din 5 decembrie, aderarea României şi Bulgariei...
Partenerii noștri
Digi24 De pe patul de moarte, un bărbat i-a mărturisit fiicei sale un secret teribil. Cine era, de fapt
De pe patul de moarte, un bărbat i-a mărturisit fiicei sale un secret...
DigiSport Universitatea Craiova - Farul, Live Video 19:00 DGS 1, UTA - FC Voluntari, 19:00, DGS 2, CS Tunari - FC Buzău, 19:00, DGS 3
Universitatea Craiova - Farul, Live Video 19:00 DGS 1, UTA - FC Voluntari...
PeRoz Regina Letizia, în centrul unor controverse. Fostul ei cumnat susține că a avut o relație cu ea înainte de nunta cu sora ei
Regina Letizia, în centrul unor controverse. Fostul ei cumnat susține că a...
Film Now Pamela Anderson, departe de imaginea de femeie fatală din anii '90. Acum se arată în haine largi, complet nemachiată, cu părul cărunt
Pamela Anderson, departe de imaginea de femeie fatală din anii '90. Acum...
Digi World Cum ne protejăm corespunzător de ger. Medicii atrag atenția asupra efectelor variațiilor mari de temperatură
Cum ne protejăm corespunzător de ger. Medicii atrag atenția asupra...
ProFM Din față părea o rochie banală, dar când s-a întors cu spatele, Rita Ora i-a lăsat pe toți cu gurile căscate. Ce avea pe toată coloana
Din față părea o rochie banală, dar când s-a întors cu spatele, Rita Ora...
Digi Life Te confrunți cu pierderea excesivă a părului? Iată ce alimente ajută la combaterea problemei
Te confrunți cu pierderea excesivă a părului? Iată ce alimente ajută la...
basilica.ro-Vasile-Banescu
Purtătorul de cuvânt al BOR, după ce DNA a anunțat urmărirea penală a IPS...
Ultimele știri din matinalii
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre declarația ministrului Agriculturii: „Porcul nu trebuie să fie...
romina gingasu la digi fm
La prima întâlnire cu Romina Gingașu, Piero Ferrari i-a dat un test. Ce a întrebat-o
diana sosoaca a facut scandal in parlament 21 noiembrie 2023
Florin Negruțiu, despre circul făcut de Diana Șoșoacă în Parlament: „Încearcă să-l copieze pe...
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre renovarea bojdeucăi lui Ion Creangă: „Creangă nu a trăit în lux, în...
Ultimele știri
Recomandările lunii decembrie__FilmNow
De Sărbători, Film Now surprinde cu cele mai captivante și emoționante povești de viață
Highway,2,Bucharest,-,Constanta,,Romania,-,10,August,,2021:
O femeie a fost accidentată mortal de tren, în Ilfov. Poliţiştii efectuează cercetări
Dorian Popa/ Foto: Instagram
Dorian Popa, noi declarații după ce a fost prins drogat la volan: „Nu voi mai fuma niciodată...
O familie din Germania a împodobit în casă 555 de brazi/ Foto: Profimedia
O familie din Germania a împodobit în casă 555 de brazi: „Ca să avem mai mult spațiu, am mai...
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digifm.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate