Acum la Digi FM Nono Semen MADCON - Beggin

9 aprilie este ziua cu cel mai mare număr de decese înregistrate în urma infectării cu COVID-19

Actualizare: Alte două decese din cauza infecției cu coronavirus au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre un bărbat de 59 ani din județul Teleorman și de un alt bărbat, de 80 de ani din Brașov. Numărul total al deceselor provocate de COVID-19 a ajuns astfel la 248.


România a înregistrat astăzi 26 de decese survenite în urma infectării cu noul coronavirus. Este ziua cu cel mai mare număr de morți provocate de COVID-19. Cel mai afectat de epidemie este și acum județul Suceava.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, un bărbat de 83 de ani a murit în Hunedoara. El a fost internat în Secția de Boli infecțioase a Spitalului Municipal Hunedoara pe 31 martie, zi în care i s-au și recoltat probe pentru COVID-19. Confirmarea a venit pe 3 aprilie în laboratorul UMF. Bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Deva, Secția Boli Infecțioase pe 5 aprilie și a murit în data de 9 aprilie.

Un bărbat de 57 de ani din județul Suceava, internat pe 1 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava - Secția Cardiologie a murit în 9 aprilie.

Un alt bărbat de 59 ani din județul Suceava, internat pe 12 ianuarie în Spitalul Județean de Urgență Suceava-Secția Neurochirurgie, pentru anevrism rupt de artera comunicantă anterioară a murit în 9 aprilie. Lui i s-au recoltat probe de COVID-19 în 25 martie, iar confirmarea a venit în 30 martie.

Tot în Suceava a murit o femeie de 56 ani, internată în Spitalul Județean de Urgență Suceava, Secția Ortopedie, din 19 martie, cu coxartroză, gonartroză și astm bronșic. I s-au recoltat probe în 24 martie, confirmarea a venit în 27 martie, de la în Institutul Regional de Oncologie Iași. Femeia a murit în 9 aprilie.

Un bărbat de 56 de ani a murit în județul Bistrița-Năsăud. El a revenit din Italia pe 10 martie, s-a aflat în autoizolare la domiciliu până pe 24 martie. Bărbatul a fost internat pe 5 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Bistrița -Secția Boli Infecțioase, cu febră, tuse, astenie, dispnee, mialgii. Diagnosticul la internare a fost: suspect COVID-19, diabet zaharat tip I, HTA stadiul I. În 5 aprilie s-au recoltat probe, care au fost confirmate în 6 aprilie în laboratorul UMF Cluj. La CT au apărut modificări pulmonare „sugestive” pentru COVID-19. Bărbatul a murit pe 8 aprilie, cu diagnostic de deces bronhopneumonie COVID-19, diabet zaharat tip I.

În Suceava a murit un bărbat de 71 de ani, care a fost internat în Spitalul Județean Suceava, Secția Pneumologie pe 3 aprilie. I s-au recoltat probe pe 5 aprilie, confirmarea a venit pe 8 aprilie, ia bărbatul a murit pe 9 aprilie. Suferea și de HTA, AVC, hemipareză, gută, diabet zaharat tip II complicat, anevrism de arteră bazilară, tromboflebită, obezitate.
Un bărbat internat la Spitalul din Suceava pe 3 aprilie a murit în 9 aprilie. Avea și HTA și hipoacuzie.

Tot la Suceava a murit un bărbat de 72 ani care a fost internat în Spitalul Județean Suceava, Sectia Îngrijiri paliative, de unde a fost transferat în Secția Cardiologie - ATI pe 4 aprilie, din cauza unui Infarct miocardic acut. În 1 aprilie i s-au recoltat probe pentru COVID-19 și a fost confirmat pe 6 aprilie. Bărbatul a murit în 9 aprilie. Suferea și de diabet zaharat tip II.

O femeie de 67 ani din județul Timiș, internată pe 8 aprilie în Spitalul Județean Timișoara, Secția Cardiologie - ATI cu tuse, dispnee și infarct miocardic masiv recent, edem pulmonar acut. obezitate gr.II, a murit în 9 aprilie.

O femeie de 78 de ani, din județul Covasna, internată în Spitalul Județean Sf. Gheorghe pe 6 aprilie cu insuficiență cardiacă și respiratorie acută a murit în 6 aprilie. S-au recoltat fragmente necroptice de pulmon pe 7 aprilie și a venit confirmarea în 9 aprilie. Femeia era contact cu fiica, asimptomatică, la rândul ei contact cu alt caz.

Un alt bărbat, de 49 ani din județul Covasna, internat pe 4 aprilie în Spitalul Județean Sf. Gheorghe cu stare generală alterată a murit în 7 aprilie. În aceeași zi s-au recoltat probe pentru COVID-19, care au venit îm 9 aprilie. Bărbatul suferise un transplant renal.
O femeie de 69 ani din București, internată în Spitalul Universitar București în perioada 20 – 23 martie pentru afecțiuni cardiace a revenit în spital pe data de 6 aprilie pentru dispnee. S-au recoltat probe pentru COVID-19 în 6 aprilie, a venit rezultat pozitiv în aceeași zi și a fost transferată în Spital Colentina, unde a murit în 9 aprilie. Suferea și de boală ischemică cronică, valvulopatie mitrală, hipertensiune pulmonară secundară, diabet zaharat tip II, insuficiență venoasă cronică, tulburare neuro-cognitivă.

Tot la București a murit o femeie de 72 ani din București. Avea insuficiență renală cronică dializată în centru de dializă. A fost confirmată cu COVID-19 în 25 martie și a murit în 6 aprilie.O femeie de 63 ani din județul Vrancea, internată în 31 martie în Spitalul Județean Focșani – ATI, intubată și ventilată mecanic, a fost confirmată cu noul COVID-19 în 1 aprilie și a murit în 3 apilie. Suferea de diabet zaharat tip II, HTA, hipotiroidie, insuficiență hipofizară.

Și la Galați a fost raportat decesul unei femei de 62 de ani. Ea a fost internată în secția medicală a Spitalului județean Galați, cu stare confuzională și infecție urinară, în data de 27 martie și transferată în data de 30 martie în secția ATI. A fost confirmată cu noul COVID-19 în 31 martie și a murit în 7 aprilie. Avea, în antecedente, AVC sechelar.

Tot la Galați a murit o femeie de 81 de ani, care fusese internată în Spitalul de Boli Infecțioase Galați, cu dificultăți de respirație în data de 4 aprilie și transferată în aceeași zi în secția ATI a Spitalului județean Galați. S-a confirmat COVID-19 în 3 aprilie și a murit în 7 aprilie. Femeia suferea de demență și locuia în instituție de îngrijire pentru bătrâni în care sunt cazuri confirmate COVID-19.

Un bărbat de 71 de ani din județul Timiș, internat în Spitalul Clinic Municipal Timișoara - Secția Medicală în perioada 29 martie - 3 aprilie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 2 aprilie și a murit în 9 aprilie. Avea și HTA.

La ora publicării acestei știri, România înregistrase 246 de decese provocate de infectarea cu noul coronavirus.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga (Liga 1): Meciuri tensionate și derby-ul...
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
Heavy rains negatively affect daily life in UAE
Inundaţii în Emirate: Trei lucrători filipinezi au murit, iar traficul aerian este în...
Accident grav pe DN1, pe raza oraşului Avrig. Trei persoane au murit
Young,Ill,Female,Have,A,Cough,And,Sore,Throat,In
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, îngrijorat de primul pacient cu coinfecție...
Cutremur în Japonia/ Profimedia
Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. Seismul s-a soldat cu cel puţin 48 de morţi. Peste...
Te-ar putea interesa și
Parchetul București
Incendiu la pensiunea din Prahova. Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova preia ancheta...
Coronavirus SARS-CoV-2 cu mutații de COVID-19
Medicii au descoperit primul caz de paralizie a corzilor vocale cauzat de virusul care...
Inundații Somalia/ Profimedia
Aproape 100 de persoane au murit în urma inundaţiilor din Somalia
Medic, doctor eliberează unui pacient concediu medical, rețetă, tratament, prescripție, anamneză, discută de boală, bolnavi, afecțiuni, medicină, cabinet
Concediul medical al bolnavilor de Covid-19 nu se va mai plăti 100%, ci doar 75%. Se sistează...
Partenerii noștri
Digi24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la...
DigiSport Ion Țiriac și-a adus "Perla Coroanei" în țară: "E ceva unic!" Primele imagini și cât a plătit omul de afaceri
Ion Țiriac și-a adus "Perla Coroanei" în țară: "E ceva unic!" Primele...
PeRoz Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a...
Film Now Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?”...
Digi World Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au...
ProFM Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
fostul premier Nicolae Ciucă
Ciucă, întrebat dacă e mulţumit de explicaţiile date de Cîrstoiu şi dacă...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Max Verstappen
Formula 1: Max Verstappen a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei
Cătălin Cîrstoiu
Cine este soția lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei. Cei...
catalin cirstoiu
Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: „Mandatul meu este pe masa coaliţiei”
David Popovici
David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. El s-a impus şi la 400 m liber: “Nu e...