Acum la Digi FM Nono Semen COOLIO - gangsta s paradise

Procesul lui Donald Trump. Fosta directoare de comunicare a Casei Albe susține că fostul preşedinte i-a spus să nege aventura lui cu Stormy Daniels

trump (22)
Donald Trump. Profimedia

Fosta consilieră a lui Donald Trump, Hope Hicks, a fost prima membră a cercului intim al fostului preşedinte american care a depus vineri mărturie la procesul penal al acestuia, în cazul plăţilor ascunse din 2016 către fosta vedetă de filme pentru adulți Stormy Daniels, relatează AFP şi Reuters.

"Sunt foarte emoţionată", a mărturisit, după ce a depus jurământul, fosta directoare de comunicare a lui Donald Trump, care a făcut parte din cercul său de apropiaţi în timpul campaniei prezidenţiale victorioase din 2016.

În acest proces cu o miză politică enormă, Donald Trump este urmărit penal pentru 34 de falsificări de documente contabile legate de cei 130.000 de dolari plătiţi chiar înainte de alegerile prezidenţiale lui Stormy Daniels, o fostă vedetă de filme pentru adulți. Această sumă a fost folosită pentru a-i cumpăra tăcerea în legătură cu o relaţie sexuală pasageră pe care pretinde că a avut-o cu magnatul imobiliar în 2006, când acesta era proaspăt căsătorit cu actuala sa soţie, Melania. Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din 2024 neagă această aventură.

Hope Hicks a făcut parte din cercul intim al lui Donald Trump în timpul campaniei, vorbind cu el "în fiecare zi". În timp ce ea a povestit cum a urcat în ierarhie, mai întâi în cadrul holdingului Trump Organization, apoi în cadrul echipei politice a candidatului, Donald Trump a ascultat-o foarte atent. Ea a evitat pe cât posibil să-i întâlnească privirea. Nu au mai avut niciun contact din "vara-toamna anului 2022", a precizat ea, arată News.ro.

Joe Biden, ironii la adresa lui Donald Trump: "Candidez împotriva unui băiețel de 6 ani"

Un episod jenant

Procurorul Matthew Colangelo a interogat-o mai ales în legătură cu un episod, care, pentru procuratură, constituie momentul anterior plăţii către Stormy Daniels. Cu o lună înainte de alegeri, The Washington Post a publicat extrase video devenite celebre în care Donald Trump este auzit lăudându-se în termeni vulgari cu comportamentul său jignitor faţă de femei.

"Am fost îngrijorată, foarte îngrijorată", şi-a amintit Hicks, atunci când procuratura a prezentat e-mailul pe care i l-a trimis la 7 octombrie 2016 jurnalistul de la Washington Post. Ea a povestit că atunci când a auzit pentru prima dată extrasele, înregistrate cu ocazia emisiunii Acces Hollywood, "a fost un pic uimită".

Ea a spus că Trump a fost supărat, dar şi că a minimalizat comentariile.

Acuzarea consideră că acest episod l-a încurajat pe Donald Trump să facă tot posibilul pentru a evita un scandal succesiv înainte de alegerile din noiembrie 2016, chiar dacă asta însemna să cumpere tăcerea lui Stormy Daniels atunci când cazul ei a fost adus în discuţie.

La 28 octombrie 2016, cu câteva zile înainte de vot, a fost semnat un acord de confidenţialitate cu Stormy Daniels. Suma de 130.000 de dolari a fost plătită de avocatul personal al lui Donald Trump de la acea vreme, Michael Cohen, prin intermediul unei societăţi fantomă. Aceşti bani i-au fost rambursaţi în 2017 de holdingul miliardarului, Trump Organization, pentru cheltuieli deghizate în "onorarii juridice", de unde şi urmărirea penală pentru falsificarea documentelor contabile.

Michael Cohen, care spune că a acţionat la cererea candidatului şi s-a întors împotriva fostului său şef, nu a depus încă mărturie.

Esenţa cazului va fi să se stabilească ce ştia Donald Trump despre aceste afaceri de culise. Hope Hicks a spus vineri că în cadrul Organizaţiei Trump, "toată lumea (...) îi raporta domnului Trump".

trump (23)

Trump i-a cerut să nege

Hope Hicks a mai declarat că Donald Trump i-a spus în ultimele zile ale alegerilor prezidenţiale din 2016 să nege că a avut o relaţie sexuală cu starul de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Mărturia sa le-a oferit juraţilor o privire din interior asupra eforturilor de control al consecinţelor asupra ultimelor săptămâni ale campaniei lui Trump, când viitorul preşedinte s-a confruntat cu multiple acuzaţii de comportament sexual nepotrivit.

Hicks a mai povestit că i-a spus lui Trump, cu patru zile înainte de alegerile din 8 noiembrie 2016, că Wall Street Journal va publica detalii despre povestea lui Daniels. "A vrut să se asigure că există o negare a oricărui fel de relaţie", a declarat Hicks, care era secretar de presă al campaniei.

Procurorii din primul proces penal intentat vreodată unui fost preşedinte american susţin că plata către Daniels a corupt alegerile prin suprimarea unor ştiri ce ar fi putut influenţa alegătorii în momentul în care au decis dacă să-l susţină pe republicanul Trump sau pe rivala sa democrată de atunci, Hillary Clinton.

Procurorii mai spun că Trump a falsificat înregistrări pentru a acoperi încălcări ale legii electorale şi ale celei fiscale, de unde şi cele 34 de capete de acuzare cu care se confruntă, riscând până la patru ani de închisoare.

Trump a stat la masa acuzaţilor fără nicio expresie în timpul mărturiei lui Hicks, prima persoană care a lucrat pentru campania lui şi care a apărut ca martor în procesul ce durează de 11 zile.

Hicks le-a mai spus juraţilor că a fost surprinsă de intrarea lui Trump în politică în 2015 şi a crezut că acesta glumeşte atunci când i-a cerut să-i fie secretară de presă a campaniei. "Nu eram sigură dacă trebuia să o iau în serios", a mărturisit ea.

Cei 12 juraţi şi şase supleanţi trebuie să audieze încă principalii actori din acest caz, inclusiv pe Stormy Daniels şi pe fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, cel care a aranjat plata.

Apărarea susţine că plata pentru tăcere a fost făcută pentru a scuti familia lui Trump de ruşine, nu pentru a-i proteja campania prezidenţială.

Vineri, la sosirea la tribunalul din Manhattan, Donald Trump s-a plâns din nou că procesul îl îndepărtează de campania prezidenţială din prezent. El l-a criticat pe judecătorul Juan Merchan, a cărui imparţialitate o contestă sistematic, pentru că "încearcă să prezinte cazul cât mai sălbatic posibil, permiţând mărturii care nu au nimic de-a face cu el".

La începutul audierii, judecătorul care supraveghează procesul i-a spus lui Trump că ordinul de interdicţie care îi interzice să comenteze despre martori şi juraţi nu îl va împiedica să depună mărturie, aşa cum le-a spus el reporterilor joi. "Vreau să subliniez pentru domnul Trump: aveţi dreptul absolut de a depune mărturie la proces", a declarat judecătorul Juan Merchan.

Donald Trump a declarat că echipa sa juridică va încerca să anuleze ordinul de interdicţie, care îi interzice să facă comentarii publice despre juraţi, martori şi familiile judecătorului şi procurorilor dacă aceste declaraţii sunt menite să interfereze cu cazul.

Merchan l-a amendat marţi pe Trump cu 9.000 de dolari pentru încălcarea ordinului şi a semnalat joi că ar putea impune mai multe amenzi. Mai mult, Merchan a spus că Trump ar putea fi încarcerat, dacă nu-şi schimbă modul de comportament.

Trump spune că acest caz este o încercare a democraţilor de a-i submina şansele de a-l învinge pe preşedintele Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale din 5 noiembrie.

Cazul prezintă acuzaţii sordide de adulter şi plăţi secrete, dar este considerat în general ca fiind mai puţin important decât celelalte trei urmăriri penale cu care se confruntă Donald Trump şi poate singurul care va fi judecat înainte de alegerile din noiembrie.

Cu toate acestea, un verdict de vinovăţie ar putea afecta candidatura prezidenţială a lui Trump, potrivit sondajelor Reuters/Ipsos.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani/ Shutterstock
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Ce...
Fresh cherries in box at a farmers market
Cât costă 1 kg de cireșe în 2024. De ce nu scad prețurile, deși este...
Playing,Games,Of,Chance,,Lotto-concept.,Completing,A,Lottery,Ticket.romania,,Bucuresti.
Loto 6/49. Un pensionar din București a câștigat premiul cel mare cu...
Pe aceeași temă
Donald Trump
Un nou sondaj îl arată pe Donald Trump câștigător în 5 din cele 6 state decisive, cu cinci...
Joe Biden/ Profimedia
Joe Biden a devenit viral după ce a făcut o glumă pe seama lui Trump: „Mi-aş fi dorit să-și...
Stormy Daniels
Avocata lui Donald Trump "a pus tunurile" pe Stormy Daniels: "Aţi ameninţat să-i faceţi rău...
Donald Trump
Planurile lui Donald Trump, dacă va fi ales din nou președinte. Vrea să trimită forţe speciale...
Te-ar putea interesa și
trump (24)
Trump face încă un pas către arest după ce a recidivat și a atacat verbal martorii şi juraţii...
"A Bronx Tale" Screening - 2023 Tribeca Festival
Robert De Niro îl atacă din nou pe Donald Trump: Este un monstru
donald trump
Donald Trump promite "cea mai mare deportare de migranți din istorie" dacă va fi din nou...
Joe Biden
Joe Biden, ironii la adresa lui Donald Trump: "Candidez împotriva unui băiețel de 6 ani"
Partenerii noștri
Digi24 Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și...
DigiSport FCSB revine oficial în Ghencea. Anunțul lui Mihai Stoica
FCSB revine oficial în Ghencea. Anunțul lui Mihai Stoica
PeRoz "Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat cu 19 ani mai mare
"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care...
Film Now Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe aceeași lungime de undă!”
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un...
Digi World A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe...
Stirile Kanal D Unde și la ce oră se vor publica subiectele pentru Evaluarea Națională 2024 la Limba Română citit pentru clasa a 2-a
Unde și la ce oră se vor publica subiectele pentru Evaluarea Națională...
ProFM CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi cucerit are doar 23 de ani
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
Ștefan Bănică
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Adrian Ahriţculesei
Alpinistul Adrian Ahriţculesei din Petroşani a cucerit vârful Everest
robert fico (1)
Premierul Robert Fico, operat a doua oară. Starea sa este încă foarte gravă
*EXCLUSIVE* Sir Paul McCartney cuts a rather bearded figure but looks super cool in his designer sunglasses and designer gear as he leaves his studios out in London.
Paul McCartney, primul muzician britanic care a devenit miliardar