Acum la Digi FM Lucian Mindruta LIVE - ON AIR

O bunică din Galați a fost reţinută după ce şi-a sechestrat nepoţii pentru a-i ascunde de mama lor

Handcuffs,And,Wooden,Gavel.,Crime,And,Violence,Concept.
Cătușe, judecată, închisoare, sentință. Foto: Shutterstock

O femeie de 44 de ani a fost reţinută pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după ce şi-a sechestrat nepoţii, un băieţel de 4 ani şi 11 luni şi o fetiţă de 1 an şi 11 luni, pentru a-i ascunde de mama lor, în grija căreia minorii fuseseră încredinţaţi exclusiv de Judecătoria Galaţi, informează miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Secţia 4 Poliţie Galaţi a fost sesizată prin apel telefonic, pe 13 noiembrie 2023, cu privire la faptul că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Galaţi - Secţia U.P.U. se află o tânără cu vârsta de 21 de ani, victimă a unei agresiuni.

"Poliţiştii care s-au deplasat la spital au identificat persoana agresată, iar în urma discuţiilor purtate cu aceasta şi a verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data menţionată, în jurul orei 8,00, în timp ce aceasta se afla la adresa de domiciliu din municipiul Galaţi, cartier Micro 40, ar fi avut un conflict spontan cu soţul ei, cu vârsta de 26 de ani. În timpul acestui conflict, soţul şi-ar fi agresat fizic soţia, aceasta suferind mai multe leziuni, motiv pentru care, ulterior, a fost solicitat la faţa locului un echipaj de la ambulanţă, care a preluat-o şi transportat-o la spital, în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţiile medicale. S-a întocmit formularul de evaluare a riscului şi, întrucât a rezultat că persoana agresată fizic se află în pericol şi există risc cu privire la integritatea fizică şi viaţa sa printr-un nou act de violenţă domestică, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, pentru 5 zile, prin care i s-a interzis bărbatului de 26 de ani, să se mai apropie la o distanţă mai mică de 200 de metri de soţia sa", se menţionează în comunicatul IPJ Galaţi.

Între cei doi soţi au mai fost înregistrate fapte similare la nivelul Secţiei 4 Poliţie Galaţi, fiind emise şi în trecut ordine de protecţie, însă victima s-a împăcat de fiecare dată cu agresorul.

S-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie, cercetările urmând a fi continuate de poliţiştii din cadrul unităţii de poliţie mai sus menţionată.

La data de 16 noiembrie, Judecătoria Galaţi a confirmat ordinul de protecţie provizoriu emis de către poliţiştii Secţiei 4 Poliţie, iar pe lângă menţinerea măsurilor dispuse iniţial, a dispus ca cei doi copii minori, un băieţel de 4 ani şi 11 luni şi o fetiţă de 1 an şi 11 luni, să fie încredinţaţi mamei, urmând ca aceasta să exercite exclusiv autoritatea părintească, iar domiciliul acestora să fie la mamă.

La aceeaşi dată, s-a încercat punerea în executare a ordinului de protecţie, ocazie cu care soţului agresor i s-au adus la cunoştinţă prevederile sentinţei civile, însă nu s-au putut institui măsurile suplimentare dispuse, întrucât cei doi copii minori nu au fost identificaţi la domiciliul bărbatului. Acesta a precizat că, de la data agresiunii, minorii ar fi rămas la domiciliul mamei sale, din municipiul Galaţi.

Ulterior, la data de 21 noiembrie, în urma activităţilor investigative efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în zilele precedente, cei doi copii minori s-ar fi aflat la domiciliul comun cu tatăl acestora şi, întrucât au fost încălcate dispoziţiile sentinţei civile, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute, aşa cum este prevăzut de art.47 din Legea nr.217/2003 Republicată pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

"La aceeaşi dată, în jurul orei 16,00, a fost depistat bărbatul de 26 de ani şi mama acestuia, cu vârsta de 44 de ani, amândoi fiind conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea continuării cercetărilor, fără ca cei doi minori să fie identificaţi la adresele de domiciliu ale celor doi. Femeia cu vârsta de 44 de ani a refuzat categoric să comunice locaţia unde se află minorii, motiv pentru care poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, iar după administrarea probatoriului în cauza penală, faţă de aceasta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Totodată, poliţiştii din cadrul secţiei menţionate, sub supravegherea şi coordonarea procurorului de caz, au continuat investigaţiile şi activităţile de urmărire penală, ceea ce a condus la identificarea celor doi minori la o altă adresă situată într-un apartament, dintr-un bloc de locuinţe din cartierul Micro 40, locaţie din care aceştia au fost preluaţi şi încredinţaţi mamei, prin reprezentanţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi", menţionează comunicatul IPJ Galaţi, potrivit Agerpres.ro. 

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi a dispunerii măsurilor legale.

Pentru intervenţia la locaţia unde se aflau cei doi minori, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Galaţi au beneficiat de sprijinul unei grupe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi, precum şi de suportul şi îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
zuckerberg yacht
Yahturile miliardarilor din domeniul tehnologiei, de la Mark...
maria cârneci
Maria Cârneci, despre cum a început povestea de dragoste cu soțul...
Palatul construit pe malul Mării Negre, la Gelendjik/ Foto: Captură video Youtube
Imagini inedite din „palatul de un miliard de euro al lui Putin”...
Pe aceeași temă
tigarile-electronice
A fost promulgată legea care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice. Ce...
Dispozitivele electronice cu sau fără tutun, interzise minorilor/ Foto: Shutterstock
Dispozitivele electronice cu sau fără tutun, interzise minorilor. Proiectul a fost adoptat de...
batrana
Bunicuță de 87 de ani, traficantă de droguri. Vindea substanțe interzise sub coorodonarea...
112
Un copil în vârstă de cinci luni a rămas blocat într-un autoturism. Bunica a sunat la 112
Te-ar putea interesa și
cornel
Cornel Dinicu, scos din arest şi dus la Ferma Dacilor, pentru cercetări la faţa locului
ambulanta-112-dsu-1
Scandal între mai mulţi minori, pe o stradă din Suceagu. Mama unuia dintre copii a reclamat că...
Catalin Bordea
Cum a reacționat bunica lui Bordea când a aflat că soția lui l-a înșelat cu cel mai bun...
politia-masina-3-2
Un copil de zece ani, agresat sexual de băieţi de 13 şi 14 ani, în Crevedia
Partenerii noștri
Digi24 Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”...
DigiSport Rică Răducanu, declarații spumoase de ziua sa: ”Mamă, ce boier aș fi!” / ”Decât în B, mai bine pe 5 cu Rapid”
Rică Răducanu, declarații spumoase de ziua sa: ”Mamă, ce boier aș fi!” /...
PeRoz Cum arată azi Eliza, fiica Adrianei Iliescu. E o domnișoară de 19 ani, preocupată de cultură și îndrăgostită de cărți 
Cum arată azi Eliza, fiica Adrianei Iliescu. E o domnișoară de 19 ani...
Film Now David Duchovny din "Dosarele X", despre marea cumpănă din viața lui, când aproape și-a pierdut fiica: "Viața n-ar mai fi avut niciun sens"
David Duchovny din "Dosarele X", despre marea cumpănă din viața lui, când...
Digi World Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele...
Stirile Kanal D Mii de credincioși au parcurs kilometri întregi pentru a sărbători Izvorul Tămăduirii într-un loc considerat de ei miraculos. Unde se află lăcașul de cult?
Mii de credincioși au parcurs kilometri întregi pentru a sărbători Izvorul...
ProFM Jennifer Lopez, criticată pentru felul în care a interacționat cu o reporteră la Met Gala: "Wow, cum a privit-o de sus în jos"
Jennifer Lopez, criticată pentru felul în care a interacționat cu o...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
octogenare vandalism (2)
Două octogenare au vrut să spargă cu dalta și ciocanul geamul sub care se afla o copie a...
meghan
Prinţul Harry şi Meghan, în prima lor vizită în Nigeria, unde au vorbit despre sănătatea...
Delia / Foto: Instagram
Val de reacții după ce Delia s-a afișat cu o pereche neobișnuită de adidași: „Mi-am luat...
Tennis: US OPEN
Dominic Thiem, câştigător al US Open în 2020, se retrage din activitate: Sezonul 2024 va fi...