The Motans: „Muzica e muza care te ține în picioare și o săptămână cu doar trei ore de somn”

The Motans a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.
Denis, pe numele său real, a vorbit despre ce a însemnat pentru el muzica, acum foarte mulți ani.
„Muzica era un hobby. Făceam doar de dragul sufletului. Mă vedeam la 70 de ani cântând nepoților la chitară niște flamenco. Eu 5 ani de zile nu am făcut nici o lecție de chitară. După 5 ani mi-am cumpărat o chitară clasică și am mers să fac niște lecții, pentru că eu cântam la chitara tatălui meu. Și acum, nu mă gândesc la acorduri, fac totul intuitiv. Acum iau lecții de canto cu doamna Crina Mardare, să îmi îmbunătățesc calitățile vocale. Cred că aș strica dacă aș învăța să cânt matematic, e mai bine pe feeling.”
The Motans a avut job-uri de om normal, în tinerețe, înainte sa înceapă cariera de artist.
„Am lucrat într-unul dintre cele mai mari depozite din Republica Moldova. Am început ca manipulant de marfă, apoi am trecut la postul de controlor de marfă și apoi eram depozitar. Nu îmi plăcea ce făceam, dar era o sursă de venit. Lucram 12-14 ore pe zi. O făceam pentru bani, ca să mă pot întreține. În Moscova m-am dus cu gândul să fac niște bani ca să pot să îmi iau rucsacul în spate și să călătoresc în China, India. Mi-a plăcut mult, e un oraș minunat. Am lucrat ca ospătar.”
Cum caracterizează Denis muzica? În metafore, așa cum ne-a obișnuit - „Muzica e muza care te ține în picioare și o săptămână cu doar trei ore de somn.”.
Cătălin Striblea a vrut ca The Motans să compare puțin orașele în care a locuit: Chișinău, Moscova și București.
„București e pozitiv cumva, față de Chișinău, dar e superficial. La Chișinău, oamenii sunt mai pe corazon, dar mai pesimiști. Oamenii se tem de un zâmbet în Chișinău. În Moscova, dacă zâmbești unui străin, ți se zâmbește înapoi.”, a spus Denis.