Oameni de colecție - Radu Jugureanu

Radu Jugureanu a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.
El este profesor de matematică și recunoaște că dădea note proaste copiilor.
„Eu provin dintr-o familie de profesori de matematică, părinții, inclusiv soția mea. Toți din casă suntem profesori de matematică. Nu cred că aveam un motiv bine definit să dau note mici sau note mari. Consideram că logica te ajută la foarte multe lucruri în viață, iar matematica dezvoltă logica.”
Cătălin Striblea a fost curios să afle cum se descurcau românii în perioada Primului Război Mondial.
„Se făcea școală în război. În zonele ocupate mergea totul din inerție. În București școlile își continuau viața cu mari eforturi pentru că locuitorii nu mai aveau voie să mănânce. Bucureștiul nu mai avea voie să mănânce pentru că erau impuse niște rații, 450 de grame de carne pe lună, nu mai aveau voie zahăr, nu mai aveau voie unt, în restaurante nu mai aveau voie cu fețe de masă, prăjiturile nu se mai făceau cu lapte, cu unt, cu zahăr. Cu toate astea, bucureșteanul reușea să evite stringențele impuse de ocupanți. Cărau carnea în copârșe și boceau femeile pe lângă coșciuge când treceau pe lângă soldați, intrat cu purceluși de lapte la sân pe post de copil. Făceau fel de fel de lucruri care azi ni se par nostime.”, a povestit Radu Jugureanu.
Matinalul Digi FM l-a rugat să facă o comparație între România de la 1918 și România lui 2018.
„Nu cred că putem să facem o comparație între cele două perioade. Pentru că, în primul rând, Iorga știa să vorbească și fără o hârtie.”
Vezi mai jos întregul interviu cu Radu Jugureanu și află și mai multe povești interesante despre România ultimilor 100 de ani.