Nicolai Tand: În bucătărie am început ca spălător de vase

Nicolai Tand a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.
El a povestit despre copilăria sa, din Maramureș.
„Aveam vaci, boi, găini, miei, tata muncea non-stop, mama avea grijă de noi, muncea pământul. O gospodărie mare. Ai mei erau înstăriți prin muncă. Veneam de la școală și puneam mâna pe secure, mergeam cu miei, mergeam la fân. Dacă voiam să merg la scăldat sau la fotbal, trebuia sa fac treaba înainte. Când pot mă duc la Maramureș. Am păstrat casa părintească, am spart grajdul și am făcut camere.”
Nicolai Tand nu fuge de muncă, asta a făcut toată viața. Dar nu vrea să se supună presiunii unor stele Michelin.
„De la părinții mei am învățat că dacă muncești, poți dormi liniștit. Dacă muncești zici, noaptea dormi liniștit. Bucătăria nu mi se pare grea, ci că stai într-un loc închis. Satisfacția cea mai mare e să îi placă clientului ce mănâncă.
Eu gătesc o mâncare care îmi place mie, pe sufletul meu, o mâncare bună ca acasă. Nu vreau stele Michelin. Am deja 45 de ani, copii. Un restaurant cu stele Michelin înseamnă muncă non stop. Eu nu vreau asta, vreau să îmi petrec timpul cu copiii. Nu vreau să îmi reproșeze copiii că nu am stat cu ei.”
El ne-a povestit la emisiunea Oameni de Colecție și ce personalități a avut ocazia să întâlnească, la debutul carierei sale într-un restaurant.
„Am început să muncesc ca spălător de vase, într-un restaurant în Franța. Apoi, am avansat și am trecut pe sală. Când îi vezi pe Jennifer Aniston, Metallica, Eric Cantona în restaurant, vrei să fii pe sală, nu în spate, în bucătărie. Nu sunt fițoși. Vedetele mari nu sunt fițoase. Mai fițoși sunt cei care capătă un dram de celebritate.”