Bogdan Naumovici: "Dacă ești puțin isteț și nu ești manelist, se bat corporațiile pe tine"

Bogdan Naumovici a fost invitatul lui Cătălin Striblea în cadrul seriei de interviuri LIVE pe pagina de Facebook DigiFM. El a povestit despre cum a introdus în cultura urbană anumite replici, fără să vrea, despre copilărie și, evident, publicitate.
De exemplu, expresia “laser, frate!”, a fost preluată ca fiind antonimul cuvântului “nasol”, fără ca în reclama respectivă să fie făcută vreo trimitere la acest lucru.
“Nu există o rețetă pentru lucruri memorabile. Oamenii preiau ce vreau ei.”, a spus Bogdan.
El a povestit că, în copilărie, a apărut în revista “Cutezătorii”.
“Am fost playmate! Am avut poză pe două pagini, la mijlocul ziarului. Eram la cercul de navo-modele la Casa Pionierilor. Ăștia de la Casa Pionierilor făcuseră un kart electric și, deși îl făcuseră profesorii, aveau nevoie un elev să spună el că l-a făcut. Așa că am luat premiul 1 la Cântarea României și premiul 1 la Secția de Creație Tehnico-Științifică.”, și-a adus el aminte.
Părinții lui Bogdan Naumovici s-au cunoscut pe terenul de baschet, când tatăl său avea 19 ani, iar mama sa avea 20 de ani.
“Am fost decrețel. Tehnic, am crescut împreună cu părinții. Taică-miu mă lua peste tot cu el, la mare, chitări, focuri, corturi, eram în gașca de hipioți în anii ’70.”
Bogdan a recunoscut că nu a fost angajat niciodată până la 29 de ani. În schimb, a scris la Cațavencu, și-a făcut o firmă de distribuție de ziare care a mers foarte bine până au venit minerii și au distrus tot, a fost traducător la sindicate, la Cartel Alfa, a fost implicat în politică. Mai mult, a făcut 12 ani de facultate pentru că tot repeta anii, până a renunțat. Totuși, consideră că facultatea nu este obligatorie.
“Pentru mine îmi e indiferent dacă omul care vine să se angajeze la mine a făcut SNSPA sau FJSC. Mă interesează dacă îl duce capul sau nu. Îi dau un test, să îmi demonstreze că știe ce are de făcut.”, a povestit publicitarul.
Naumovici crede că generațiile de acum sunt goale, pentru că nu știu nimic despre nimic, nu au cultură generală și nu citesc.
“Trebuie să fii un pic isteț ca să reușești în publicitate. Sunt mai multe joburi decât oameni. Dacă ești puțin isteț și nu ești manelist, se bat corporațiile pe tine.”, a declarat el.
Bogdan și-a amintit că în tinerețe a vrut să devină antrenor de fotbal pentru că i se părea că este foarte ușor să faci asta, iar dacă te și duce capul, poți să fii la fel de bun ca Lucescu sau Cornel Dinu. A renunțat la această idee când a aflat că dacă vrei să te respecte jucătorii, trebuie să știi să dai la vinclu, iar cum el nu știa să joace fotbal, a preferat să o lase baltă. A mai avut idei ca plecatul la vânătoare de aur în Bolivia sau crescătorie de vipere, dar apoi a descoperit că e chiar ușor să faci publicitate.
“Am văzut publicitatea, nu îți trebuia nici o școală. Părea că e simplu de făcut, mai simplu decât se făcea. Agențiile erau la început, mi-am găsit loc ușor.”, a spus el. De asemenea, primul produs pe care l-a făcut într-o agenție de publicitate a fost un sticker pentru ciocolata Cadbury.
“Ultimul proiect politic pe care l-am făcut este <<200 pentru București>>, care se referă strict la alegerile locale din București. Să punem profesioniști în consiliul local pe joburile pe care le au de făcut. Simt nevoia să intervin în domeniul ăsta pentru că și eu merg pe aceleași străzi ca voi. Mă enervează să fiu furat. Și nu că mă fură e problema. Ci că mă fură niște prostănaci. Nici măcar nu mă fură vreun genial, vreun deștept”, a povestit Bogdan Naumovici despre proiectul său politic.